Aiming for Enrike + The Big Rip LIVE konsert

Dato: 08/05/2023, 19:00 - 23:00
Lokasjon: Rockeklubben i Porsgrunn
Arrangør: Rockeklubben i Porsgrun, Porsgrunn kommune og Industriuka
Hent gratis billett her

8.mai arrangerer Rockeklubben i Porsgrunn gratis konsert i samarbeid med Industriuka og Porsgrunn kommune.

Opplev to fantastiske liveband på en av landets desidert beste rockeklubber – Rockeklubben i Porsgrunn – på industriukas første kveld. Rockeklubben i Porsgrunn har mottatt en rekke priser for sitt arbeid, og Kristopher Schau har utropt RiP som landets beste arrangør i sin nyttårstale.

Aiming for Enrike kommer, The Big Rip kommer og du kommer! Vi håper å se like mange faste fjes som nye denne mandagskvelden. Om du er utenbys fra og ikke helt vet hvem Rockeklubben er er de en gjeng frivillige ildsjeler som streber etter å presentere fet musikk og fete band på Porsgrunns feteste scene i kjelleren på Sort og Blå Scene. Les mer om Rockeklubben i Porsgrunn her!

Dørene åpner: 19.00

The Big Rip: 20.00

Aiming for Enrike: 21.00

Aiming For Enrike har i mange år turnert over hele verden med sine frenetiske, ville og engasjerende live-shows. Der hvor de tidligere har eksperimentert med støyende svingninger og frenetiske angrep, har musikken til Aiming For Enrike beveget seg mer og mer mot klubben og dansegulvet. Music For Working Out fra 2020 viste en retro-futuristisk side av bandet, som luktet av Talking Heads, Mr. Oizo og 80s science-fiction.

Duoen er nå klare med sitt femte album Empty Airports. Med et atmosfærisk og massivt uttrykk, tar de musikken lengre inn i et svevende, minimalistisk, elektronisk og ambient landskap. Empty Airports ble komponert og spilt inn i refleksjon av det stille Covid19-livet under de langsomme nedstengningsmånedene i 2020 og 2021. Ikke bare er dette duoens lengste album, men det er også deres første dobbeltalbum. Låtene er inspirert av og befinner seg et sted mellom Thom Yorke, Sahra, Nils Frahm, Jon Hopkins, Steve Reich og King Crimson på 80-tallet

Omslagskunsten til Empty Airports er kronen på verket. Thor Merlins unike cover-art er en generativt designet collage bestående av utsnitt fra 19 digitale malerier og 10 bilder skapt med shader-programmering i Sakuhin: et egenprodusert open source program som Merlin også kommer til å bruke til live-coding av visuals under Aiming for Enrikes konserter i 2023. Albumcoverets enkeltbilder blir tilgjengelige i sin helhet som NFT’er.

Empty Airports slippes på Jansen Records i januar 2023, for Aiming For Enrike legger ut på en omfattende Europaturné.

The Big Rip er et stoner-rock band med fire medlemmer fra industribyen Porsgrunn. Bandet ble grunnlagt i november 2021, og har siden den gang selvsikkert levert sin egen stil av tung, groovy og psykedelisk rock til folket. Ved å kombinere fuzz-gitarer, drivende basslinjer, tordnende trommer og heftige vokaler, skaper The Big Rip en egen sound som er både kraftfull og fengslende.

Medlemmer: Danny Valle Johannessen -Vokal Eivind Dalevoll – Gitar Mats Bredesen – Bass Simen Lunde – Trommer

Aktiviteter