Aktuelt

Innovasjon Norge med eksportfokus på Industriuka 2022

Under Industriuka 2022 fokuserer Innovasjon Norge på eksportpotensialet i næringer utenom olje og gass. Her kan du se hvilke eksportarrangementer du kan delta på.

Den årlige nasjonale møtearenaen for grønn industri i omstilling; Industriuka, arrangeres i Porsgrunn 30.mai – 02. juni. I den nødvendige omstillingen fra forbruk og fossilt til resirkulering og fornybart kan norske bedrifter bli sentrale leverandører av varer og tjenester for å akselerere det grønne skiftet. Dette kan utløse det store eksportpotensialet norsk næringsliv har i næringer også utover olje og gass.

Regiondirektør for Innovasjon Norge Vestfold og Telemark, Anniken Fægri Damm-Larsen, har stor tro på at næringslivet i Norges største industriregion kan bidra til å møte regjeringens eksportmål om 50 prosent økning av fastlandseksporten innen 2030.

– I denne regionen har det vært jobbet med både grønn omstilling og eksport i industrien i veldig mange år. Vi er glade for å ha etablert samarbeid med mange av bedriftene om deres planer for både vekst i Norge og internasjonalt. Industriuka er en fin arena for både løfte frem

bedrifter fra regionen som har lykkes og være tilgjengelige for å bistå med hjelp og rådgivning til flere som er interessert i nye markeder, sier Anniken Fægri Damm-Larsen.

Under Industriuka deltar Innovasjon Norge med følgende aktiviteter:

  • Frokostseminar tirsdag 31. mai i samarbeid med NHO, med fokus på hva som skal til for å styrke norsk økonomi gjennom økt eksport. Samfunnsredaktør i E24 og tidligere næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil lede dialogsamtale hvor toppledelsen i NHO og IN deltar sammen med eksportbedriftene Vistin Pharma AS og Tomra, og politikerne, Linda Hofstad Helleland og Per Vidar Kjølmoen fra stortingets næringskomite ( Hvordan lykkes vi med å øke norsk eksport? (innovasjonnorge.no)
  • Eksportseminar onsdag 1. juni i samarbeid med Eksfin, med inspirasjon fra kundereisen til bedriftene Vissim AS og Cambi, samt mulighet for speeddating med representanter for Eksfin og Innovasjon Norge. Hvordan bli en suksessrik eksportbedrift? (innovasjonnorge.no)
  • I hovedprogrammet til konferansen har Innovasjon Norge innlegg om flere satsinger og program, blant annet High Potential Opportunities for hydrogen og sirkulærøkonomi og strategisk posisjonering. Se programmet til Industriuka her: industriuka.no

 

Møt oss gjerne på Industriuka for mer informasjon om hvordan vi kan bistå med å ta din bedrift ut i nye markeder. Eventuelt ta kontakt med ditt regionale Innovasjon Norge kontor eller se www.eksport.no.