Aktuelt

Kraften til å endre – alle vil til Grenland!

Alle vil til Grenland – kjernepunktet for grønn industri og omstilling

Programmet for Industriuka og VTEC 2022 nærmer seg fullstendig, og vi er stolte av den enorme bredden det representerer. Messedelen er allerede fullbooket på rekordtid og det arrangeres stort og smått på mange ulike steder i Porsgrunn gjennom hele uka. Dette blir en pulserende uke med mye for mange og noe for alle!

Muligheter og mangfold

På tvers av fire ulike temadager skal industriledere, fagfolk, politikere, offentlig forvaltning og akademikere ta oss gjennom et program som spenner over alt fra digitaliseringsprosjekter i flere afrikanske land, via det banebrytende Langskip-prosjektet til sirkulærøkonomi som mulighetsgiver i fremtidige forretningsmodeller.

Mandag – digitalisering: Samle, strukturere, beslutte

Digitalisering er i kjernen av fremtidig produksjon og forretningsdrift, og alle har et forhold til begrepet på et eller annet nivå. Men hva ligger egentlig i digitalisering i et forretnings- og industriperspektiv? Og hvilke muligheter gir egentlig digitaliseringen? Under mandagens program vil vi få viktige innblikk i hvordan man lykkes med å ta organisasjoner gjennom digitaliseringsprosesser. Vi vil høre om hvilke muligheter som ligger i å digitalisere tradisjonelt analoge og uformaliserte systemer, og hvordan digitaliseringen kan gi gevinst på den triple bunnlinjen – people, planet, profit.

Digitaliseringsdagen mandag under Industriuka / VTEC 2022 byr på alt fra digitaliseringskultur, kunstig intelligens, sensorteknologi, roboter og automatisering og nybrott innen kamerateknologi. Dette blir utrolig spennende!

Tirsdag – energi: Omdanne, lagre, transportere

Energi er det store temaet. Nærmere bestemt – hvor skal energien komme fra i fremtiden, hvordan skal vi få nok av den og hvordan kan den best lagres, transporteres og ikke minst fordeles? Hvis dette er spørsmål som opptar deg kan du definitivt ikke gå glipp av tirsdagens program under Industriuka 2022. Vi skal høre om utslippsfrie, hydrogenfrie fraktskip, helt nye arenaer for innovasjon, forretningsutvikling og forskning innenfor energifeltet, viktige vurderinger i virkemiddelbruk, reguleringer og politikk.

Helt nye prosjekter innenfor mikrovind, sol og batteriteknologi, og ikke minst omdanningsprosjekter i gassindustrien er også med på å gjøre energidagen under Industriuka 2022 til en dag man rett og slett ikke kan gå glipp av.

Onsdag – karbonhåndtering: Fange, lagre, gjenbruke

Håndtering av CO2 er kanskje vår tids viktigste utfordring? Og hvor ellers skal man reise for å oppleve innovasjonen, mulighetene og fremskrittene som gjøres innenfor dette feltet, enn til et av verdens desiderte knutepunkt for nyvinning innenfor karbonhåndtering. Heidelberg bedriver karbonfangst i Brevik, GICCS-prosjektet tar stadig nye steg mot gjenbruk av CO2 og prestisjeprosjektet Langskip har Grenland som tilholdssted. Onsdag under Industriuka byr på et vell av spennende presentasjoner innenfor karbonfeltet. Vi får høre om skaleringsmuligheter i Langskip-prosjektet, fangst- og gjenbruksprosjektet GICCS, strategisk posisjonering for eksport av norske løsninger og helt nye bidra mot nullutslipp og bærekraft gjennom å gjøre CO2 til råvare.

Grenland er stedet de store aktørene kommer til for å teste og utvikle sine nye prosjekter knyttet til karbonhåndtering. Derfor er det fantastisk å kunne presentere et innholdsrikt og essensielt program knyttet til akkurat dette på onsdagen under Industriuka 2022.

Torsdag – sirkulærøkonomi og bærekraft: Gjenvinne, sirkulere, finansiere

For å lykkes med bærekraft er det viktig at tingene vi bruker varer lengre, blir til nye ting, gjenvinnes og ombrukes. For Industriuka er det derfor helt naturlig å ha en egen dag viet til temaet sirkulærøkonomi og bærekraft. Det ligger ikke bare gevinster for klima og miljø i dette, men også store muligheter for gevinst på trippel bunnlinje – people, planet, profit. Dagen spenner over alt fra ombruk av materialer fra industribygg, via bærekrafts- og sirkulærperspektiver innenfor hospitality-industrien til livssyklus som bærende prinsipp i orientering mot internasjonale markeder.

Alt fra store, internasjonale aktører til regionale og lokale SMBer har stort gevinstpotensial i sirkulærøkonomiske perspektiver. I løpet av torsdagen under Industriuka 2022 får vi viktige innblikk i hvordan vi skal realisere disse mulighetene.

KJØP BILLETTER TIL INDUSTRIUKA / VTEC 2022 HER!