Programmet vokser fortløpende med nye poster og innledere

Program 2025

Slik bruker du programmet:

  • Velg hvilken dag du vil vise programmet for
  • Skjul eller vis scener og innholdstyper i programmet ved å bruke knappene på siden
  • Søk etter innlegg, foredragsholder eller relevante ord i søkefeltet
  • Klikk på «Les mer» for full info om bolken og på innlederen for å lese mer om vedkommende
  • Sett opp ditt eget program under «Mitt program» ved å stjernemerke bolker

Slik bruker du programmet:

  • Velg hvilken dag du vil vise programmet for
  • Skjul eller vis scener og innholdstyper i programmet ved å bruke knappene på siden
  • Søk etter innlegg, foredragsholder eller relevante ord i søkefeltet
  • Klikk på «Les mer» for full info om bolken og på innlederen for å lese mer om vedkommende
  • Sett opp ditt eget program under «Mitt program» ved å stjernemerke bolker
Filtrer på scene

02.JunGeopolitisk skifte - hva betyr det og hva skal vi gjøre? Ælvespeilet

07:30 - 09:00 Foajeen i Ælvespeilet

BDO frokostseminar: Jakten på de gode bærekraftsvalgene i Telemark.

Industriukas bærekraftspartner BDO inviterer til frokostseminar og stiller spørsmålet "Hvordan ta de gode, bærekraftige valgene i en verden som er i historisk endring?"

Hvordan ta de gode, bærekraftige valgene i en verden som er i historisk endring? BDO og Telemark fylkeskommune kickstarter Industriuka 2025 med frokostseminar om dette temaet.

Vi skal utforske hvordan vi kan samarbeide mer effektivt, bygge tillit og finne synergier som leder til bærekraftige løsninger. Samarbeid og deling kan gi store muligheter til å skape verdi lokalt og nasjonalt, når vi møter markeder preget av usikkerhet og store utfordringer.

Vi vil blant annet se på:

Telemarksporteføljen – sirkulære muligheter og samarbeid for en grønnere fremtid.
Synergieffekter mellom ulike næringshubber og klynger, som Sirkulære Rjukan og Powered by Telemark
Hvordan kan fylkeskommunen bidra til prioriteringer og større gevinst for både klimakutt og vekst?
Dilemmaene ved samarbeid – sterke partnerskap uten at avhengigheten blir for stor. Bli med på å finne svar!

Les mer
09:00 - 09:15 Hovedscene Ælvespeilet

Offisiell åpning av Industriuka 2025

  • Foto: Tom Riis
    Sven Tore Løkslid Fylkesordfører - Telemark

    Sven Tore Løkslid er en norsk økonom og politiker for Arbeiderpartiet. Etter fylkestingsvalget 2023 ble han valgt som fylkesordfører i nye Telemark fylke, som gjenoppstod 1. januar 2024 etter fire år som felles fylke med Vestfold. Han var også fylkesordfører i Telemark fra 2015 til 2019. Løkslid er dermed det gamle fylkets siste ordfører, og nye Telemarks første. Før fylkespolitikken var Løkslid ordfører i hjemkommunen Hjartdal. Han var medlem av Hjartdal kommunestyre 2007–2015 og ordfører i perioden 2011–2015.

Les mer
09:15 - 10:30 Hovedscene Ælvespeilet

Norsk industri i stormens øye – hvordan tar vi lederskap i en ny økonomisk virkelighet?

Verden er i rask endring – geopolitisk uro, økonomiske skift og nye maktsentra former fremtidens spilleregler. Hvordan skal norsk industri stå støtt når internasjonale krefter drar i ulike retninger?

Verden er i rask endring – geopolitisk uro, økonomiske skift og nye maktsentra former fremtidens spilleregler. Hvordan skal norsk industri stå støtt når internasjonale krefter drar i ulike retninger?
Under Industriuka 2025 tar vi pulsen på globale maktbalanser, valutakursenes berg-og-dal-bane og usikkerheten som påvirker konkurransekraften. Dette er en samtale om hvordan vi ikke bare tilpasser oss – men tar lederskap i en ny økonomisk virkelighet.

  • Foto: Eika Gruppen
    Jan Ludvig Andreassen Sjeføkonom - Eika Gruppen

    Jan Ludvig Andreassen er sjeføkonom i Eika Gruppen med hovedansvar for overvåking av makroøkonomi i inn-og utland. Han er opptatt av de lange linjer og liker en god debatt. De siste 20 år har han jobbet med makroøkonomiske analyser i blant annet DnB, Alfred Berg og Norges Bank.

    Andreassen er en aktiv debattdeltaker i aviser og på TV – hvor han ofte kommenterer den løpende økonomiske utviklingen. Han er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo.

  • Glenn Agung Hole Førsteamanuensis Institutt for elektro, IT og kybernetikk - USN
    Glenn Agung Hole representerer krysningspunktet mellom høyere akademisk utdanning og toppledererfaring fra store og komplekse Allmenne Aksjeselskaper, ASA til Aksjeselskaper, AS. Hans akademiske portefølje består av en Ph.d. i ledelse med spesialisering i TIPS-metodologien, samt en MBA som ble skrevet for konsernledelsen i Statkraft, Norges ledende selskap innen fornybar energi. Glenn har også en Avansert Diploma i Ledelse, hvor hovedoppgaven ble skrevet for Edda Media AS, i dag kjent som Amedia AS. Han har også en Diplom i Supply Chain Management, hvor hovedoppgaven ble skrevet for Statens Opplysningskontor for frukt og grønnsaker.
  • Ole Erik Amlid
    Ole Erik Almlid Administrerende direktør - NHO

    Ole Erik Almlid har tidligere vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad, sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå og politisk redaktør i Trønder-Avisa. Han har i tillegg hatt en rekke mellomlederstillinger og vært journalist i flere mediehus. Ole Erik Almlid har jobbet i NHO siden 2013 og er i dag administrerende direktør.

  • Eva Camerer Director, Strategic Staff - Innovasjon Norge

    Eva Camerer har en mastergrad i statsvitenskap og har jobbet med innovasjonspolitikk og internasjonalisering av norsk næringsliv i en årrekke. Hun har en bakgrunn fra NUPI, Utenriksdepartementet og Riksantikvaren før hun startet i Innovasjon Norge i 2008. Fra 2010 til 2012 var Eva utlånt til Europakommisjonen i Brussel som nasjonal ekspert på innovasjonspolitikk. Eva er i dag direktør for strategisk stab i Innovasjon Norge med ansvar for strategi, kommunikasjon, bærekraft og myndighetsdialog.

Les mer
10:30 - 10:50 Pause i programmet

Kaffepause

Nyt en bedre kopp kaffe, litt frukt eller noe annet godt i hyggelige mingleomgivelser på Ælvespeilet
Les mer
10:50 - 12:00 Hovedscene Ælvespeilet

Cybersikkerhet i skuddlinjen – hva kan norsk industri lære av stormaktene?

Etterretning og sikkerhet er ikke lenger forbeholdt myndighetene – i en digital verden er det avgjørende for enhver bedrift. Stormakter investerer tungt i cybersikkerhet og strategisk etterretning, men hvordan kan norsk industri dra nytte av deres erfaringer?

Etterretning og sikkerhet er ikke lenger forbeholdt myndighetene – i en digital verden er det avgjørende for enhver bedrift. Stormakter investerer tungt i cybersikkerhet og strategisk etterretning, men hvordan kan norsk industri dra nytte av deres erfaringer?
Vi dykker ned i taktikker, konkrete sikkerhetstiltak og fremtidens trusselbilde – slik at norske bedrifter kan beskytte seg bedre i et stadig mer uforutsigbart globalt landskap.

  • Foto: Politiets Sikkerhetstjeneste
    Beate Gangås Sjef - Politiets Sikkerhetstjeneste, PST

    Beate Gangås er utdannet cand.jur. Hun har hatt mesteparten av sin yrkeskarriere i politiet. Gangås begynte sin karriere som politifullmektig i Vest-Finnmark politidistrikt. I årene 1993 til 2001 var hun tilknyttet Oslo politidistrikt, deriblant i stillingen som seksjonssjef ved Økonomiseksjonen og Påtaleseksjonen.

    Fra 2001 til 2005 var Gangås politimester i Politidirektoratet med ansvar for arbeidet mot organisert kriminalitet, og ledet blant annet Interpols arbeidsgruppe om menneskehandel.

    Gangås var likestillings- og diskrimineringsombud i perioden 2006 til 2010.

    Fra 2010 til 2014 var Gangås politimester i Østfold politidistrikt, før hun ble avdelingsdirektør i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fra 2014. I juni 2019 ble hun politimester i Oslo, og var i stillingen til hun i oktober 2022 ble sjef for PST.

  • Magnus Fjetland Co-Founder & CCO - OpenHorizon

    18 years of experience across the military and secret services.

    Specialises in strategic, operational, and tactical analysis, particularly in the fields of counterintelligence and counterterrorism.

    Former lecturer at the Norwegian War Academy, and an expert in risk assessment and risk analysis.

  • Foto: Privat
    Mads Vaagland CISO - Nortura

    Mads Vaagland er Chief Information Security Officer i Nortura.

  • Elisabeth Holvik Sjeføkonom - Sparebank 1

    Elisabeth Holvik er sjeføkonom i SpareBank 1 Gruppen. Hun er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Bergen. Holvik har lang fartstid fra bank og finans, med erfaring fra Norges Bank, Nordea, McKinsy & Company, den svenske banken SEB, og BN-Bank.

    Holvik sitter i arbeidsutvalget i Senter for Pengepolitikk (CME) på BI. Hun har vært medforfatter på to av Norges Bank Watch rapport på oppdrag fra Finansdepartementet. Hun var med i det rådgivende utvalg for Scheel utvalget i forbindelse med skattereformen i 2014, og i det regjeringsoppnevnte utvalget «Norge mot 2025» i etterkant av Covid. Holvik sitter i styret i Olav Thon Eiendom og Viken Pensjonskasse.

Les mer
12:00 - 13:00 Pause i programmet

Lunsj

Les mer
13:00 - 14:30 Hovedscene Ælvespeilet

Konkurransedyktig industri i en uforutsigbar verden: Kraften til å ta bærekraftige valg

Verden er preget av uforutsigbarhet, endring og økonomisk usikkerhet. Risikerer vi å miste fokuset på klimamålene og våre forpliktelser til anstendige arbeidsforhold, menneskerettigheter og inkludering når handlingene til ulike presidenter og statsledere, tollsatser og kriger stjeler overskriftene?

Verden er preget av uforutsigbarhet, endring og økonomisk usikkerhet. Risikerer vi å miste fokuset på klimamålene og våre forpliktelser til anstendige arbeidsforhold, menneskerettigheter og inkludering når handlingene til ulike presidenter og statsledere, tollsatser og kriger stjeler overskriftene? Norsk industri får nye muligheter og store utfordringer i møte med hyppige og raske endringer, teknologi og krav til bærekraft og ren energi. I denne sesjonen skal vi utforske dilemmaene industrien møter i et globalt marked. Hvordan kan vi fortsette å ta bærekraftige valg, som styrker konkurranseevnen og sikkerheten, samtidig som vi ivaretar klimaforpliktelser og andre bærekraftsmål?

  • Pia Prestmo Public Affairs Manager - Heidelberg Materials Norway

    Pia Prestmo jobber som Public Affairs Manager ved Heidelberg Materials Norway

  • Tina Irene Luggens Amundsen Leder, bærekraftig samfunnsutvikling - BDO

    Tina Irene Luggens Amundsen er leder for bærekraftig samfunnsutvikling i BDO

  • Martin Aasen Administrerende direktør - BDO Norge

    Martin Aasen er administrerende direktør i BDO Norge.

  • Andreas Forfang Vice President Sustainability & Public Affairs - Vianode

    Andreas er ansvarlig for bærekraft, myndighetskontakt og politikk i Vianode. Han har jobbet i Vianode siden 2019 og har vært sentral i oppskaleringen av selskapet. I dag er Vianode en ledende leverandør av anodemateriale til batterier i Europa og Nord-Amerika. Andreas har også erfaring fra DNT, Elkem og BDO.

Les mer
14:30 - 14:45 Pause i programmet

Kaffepause

Nyt en bedre kopp kaffe, litt frukt eller noe annet godt i hyggelige mingleomgivelser på Ælvespeilet
Les mer
14:45 - 15:30 Hovedscene Ælvespeilet

Eksport i en ny tid – vekst i en krevende global virkelighet

Eksport har alltid vært selve motoren i norsk industri, men når markedene skifter raskt, må vi tilpasse oss like raskt. Hvordan kan norske bedrifter ikke bare overleve, men vokse i en ny global virkelighet?

Eksport har alltid vært selve motoren i norsk industri, men når markedene skifter raskt, må vi tilpasse oss like raskt. Hvordan kan norske bedrifter ikke bare overleve, men vokse i en ny global virkelighet?
På Industriuka 2025 setter vi søkelys på innovative løsninger, bærekraftige forretningsmodeller og strategier for å gripe nye muligheter – før konkurrentene gjør det.

  • Bjørn Eldar Petersen CEO - ENRX

    Bjørn Eldar Petersen er CEO hos ENRX

  • Jonathan Sørbye Direktør for eksport og internasjonal vekst - Innovasjon Norge

    Jonathan Sørbye er leder for eksport og internasjonal vekst i Innovasjon Norge, hvor han har det globale ansvaret for produkter og tjenester som hjelper norske bedrifter med å ekspandere internasjonalt. Han er utdannet sivilingeniør i marinteknikk fra NTNU.

Les mer

03.JunFremtiden er her - hva er effekten? Ælvespeilet

07:30 - 09:00 Foajeen i Ælvespeilet

Grønn transport: Er vi enige om veien videre? - Velkommen til ENRX Frokostdebatt!

Grønn omstilling i tungtransporten er avgjørende for at Norge skal nå sine klimamål. Men hvordan kan vi best utnytte de ulike energibærerne – elektrisitet, hydrogen og biogass – for å sikre en bærekraftig fremtid?

Grønn omstilling i tungtransporten er avgjørende for at Norge skal nå sine klimamål. Men hvordan kan vi best utnytte de ulike energibærerne – elektrisitet, hydrogen og biogass – for å sikre en bærekraftig fremtid? Finnes det en overordnet plan for hva vi skal satse på hvor, eller utvikler teknologien seg raskere enn vi klarer å bygge ut infrastrukturen? Hvem har ansvaret for at vi lykkes, og hvilke tiltak bør prioriteres nå?

I denne debatten setter vi søkelys på de viktigste utfordringene og mulighetene knyttet til grønn tungtransport. Vi diskuterer politiske rammevilkår, teknologiutvikling og hvordan ulike aktører kan samarbeide for å bygge en fremtidsrettet infrastruktur.

Velkommen til en spennende diskusjon med ledende eksperter, bransjeaktører og politikere. Kan de sammen finne svar på hvilken vei vi velger og hvem som skal lede an?

Velkommen til ENRX frokostdebatt!

Les mer
09:00 - 10:30 Hovedscene Ælvespeilet

Produksjonens fremtid: Hvordan sikrer vi bærekraftig vekst i norsk industri?

Hvordan kan vi optimalisere energieffektiviteten, utnytte skjult kompetanse og minimere naturinngrep for å opprettholde konkurransekraften, samtidig som vi reduserer karbonavtrykket?

Norsk produksjonsindustri står ved et kritisk veiskille der bærekraft og effektivitet må balanseres for å sikre fremtidig vekst. Hvordan kan vi optimalisere energieffektiviteten og utnytte skjult kompetanse for å opprettholde konkurransekraften, samtidig som vi reduserer karbonavtrykket?
Vi utforsker hva som ikke fungerer i dagens praksis og hvilke strategiske grep som må tas for å møte fremtidens utfordringer.

  • Einar Bratteng Partner - Advokatfirmaet Berngaard

    Einar Bratteng er en av Norges fremste eksperter innenfor miljø-, avfalls-, produkt- og kjemikalierett, og arbeider mye med EUs sentrale regelverk på området, slik som rammedirektivet for avfall, forordning om animalske biprodukter, forordningen om grensekryssende transport av avfall, REACH- og CLP-forordningen, Industriutslippsdirektivet (IED), produktsikkerhetsdirektivet og den norske produktkontrolloven og forurensningsloven med videre. Einar har særlig fordypet seg industriell miljørett som er de miljørammebetingelsene som gjelder direkte for industrien, blant annet:

    • Avfalls- og gjenvinningsindustri
    • Prosessindustri
    • Mineralvirksomhet
    • Kjemisk industri

    Einar er forfatter av boken «Avfallsrett» på Universitetsforlaget, lovkommentarene til forurensningsloven og produktkontrolloven for Karnov, han er fagansvarlig for miljø- og avfallsrett på fagskolen og arbeider med doktorgrad innenfor miljørett og sirkulærøkonomi på juridisk fakultet i Oslo i samarbeid med sentrale aktører innenfor avfallsbransjen og advokatfirma Berngaard. Einar har videre deltatt i en rekke lovutredningsspørsmål knyttet til bedriftsbeskatning, blant annet som følge av sin bakgrunn fra Finansdepartementet.

  • Ann Christin Andersen CEO - Norwep

    Ann Christin Andersen has extensive industry experience where she has held numerous leadership positions in the Energy sector. Her longest tenure is in the oil & gas sector with TechnipFMC, as Project & Product Director, Country Manager, Senior Vice President and Chief Digital Officer. Other assignments include building up Automation Division at Kongsberg Maritime, serving as Sleipner A Commissioning Manager for ABB, and as a non-executive board member at Maersk Drilling she helped ensure the merger with Noble Drilling.

    She has gained insights into the renewable energy sector, logistics, and circular economy through her roles as Chairperson at Å Energi (merger between Glitre and Agder Energi), Drammen Havn, and Quantafuel AS. Furthermore, she holds directorships in several major international companies and some startup firms, such as the hydrogen company Gen2Energy. Ann Christin did her Engineering Degree at Heriot Watt University and a MBA from IMD in Switzerland.

  • Glenn Agung Hole Førsteamanuensis Institutt for elektro, IT og kybernetikk - USN
    Glenn Agung Hole representerer krysningspunktet mellom høyere akademisk utdanning og toppledererfaring fra store og komplekse Allmenne Aksjeselskaper, ASA til Aksjeselskaper, AS. Hans akademiske portefølje består av en Ph.d. i ledelse med spesialisering i TIPS-metodologien, samt en MBA som ble skrevet for konsernledelsen i Statkraft, Norges ledende selskap innen fornybar energi. Glenn har også en Avansert Diploma i Ledelse, hvor hovedoppgaven ble skrevet for Edda Media AS, i dag kjent som Amedia AS. Han har også en Diplom i Supply Chain Management, hvor hovedoppgaven ble skrevet for Statens Opplysningskontor for frukt og grønnsaker.
  • Nicholas Oksanen EVP, Head of Division Process Industries - AFRY

    Nicholas Oksanen has over 25 years’ experience in process industries i.e. pulp, paper, tissue & packaging, chemicals & biorefining and mining & metals industry worldwide in the consultancy and engineering business. He has experience in strategy, markets, investment projects from business ideas until operating plant including acting as supervisor for large investment projects. In August 2014 he was appointed Executive Vice President of the Industry Business Group and Member of the Pöyry Group Executive Committee. 

Les mer
10:30 - 10:50 Pause i programmet

Kaffepause

Nyt en bedre kopp kaffe, litt frukt eller noe annet godt i hyggelige mingleomgivelser på Ælvespeilet
Les mer
10:50 - 12:00 Hovedscene Ælvespeilet

Kompetanse og arbeidskraft – Nøkkelen til industriens videre utvikling

Hvordan kan vi tiltrekke, beholde og utvikle kompetanse i et arbeidsmarked preget av raske teknologiske endringer?

Mangelen på kvalifisert arbeidskraft er en av industriens største utfordringer i dag. Hvordan kan vi tiltrekke, beholde og utvikle kompetanse i et arbeidsmarked preget av raske teknologiske endringer?
Vi fokuserer på utdanning, omskolering og mangfold. Vi vil utforske hvordan vi kan styrke samarbeidet mellom næringsliv, offentlig sektor, ideelle organisasjoner og akademia for å møte fremtidens utfordringer.

  • Tina Irene Luggens Amundsen Leder, bærekraftig samfunnsutvikling - BDO

    Tina Irene Luggens Amundsen er leder for bærekraftig samfunnsutvikling i BDO

  • Lars Ueland Kobro Forsker - Universitetet i Sørøst-Norge

    Lars Ueland Kobro er oppdragsforsker / seniorforsker ved Senter for sosialt entreprenørskap og samskapende sosial innovasjon – SESAM. Underviser fra tid til annen i ledelse med vekt på innovasjon og organisasjonskultur.

    Kobro har følgende ansvarsområder:

    • Sosialt entreprenørskap
    • Sosial innovasjon
    • Samskaping, brukermedvirkning
    • Velferdsstatens omstilling
    • Endringsprosesser og ledelse av endring
    • Designthinking
    • Retorikk og litterære sjangere; faglitteratur
    • Leder av SESAM

     

    Kompetanse:

    Innovasjon i offentlig sektor, sosial bærekraft, entreprenørkskap og innovasjon, faglitterær skriving, retorikk. Ledelse: prosessledesle, prosjektledelse, strategi og organisasjonsutvikling.

  • Bjørnar Erikstad Seiler og paralympier

    Bjørnar Erikstad er født uten armer, med fingrene festet på skuldrene, som han selv sier det. Han ble født med TAR-syndrom. Først da han var fire år, tok Bjørnar sine første ustø skritt. 25 operasjoner senere sto han på egne ben. Dette har ikke hindret Bjørnar i å seile siden han var åtte år gammel. Han startet i Optimist og seiler nå 2.4mR på det norske landslaget i seiling.

    Bjørnar Erikstad byr virkelig på seg selv på scenen. Han har en fantastisk energi og bruker mye humor i foredragene sine. Til tross for sine hemninger er det få ting optimisten Bjørnar ikke klarer. Han har mange ganger lukket øynene og håpet at vinden skulle snu, men han har aldri lukket øynene og håpet at TAR-syndromet skulle være borte.

    Bjørnars langsiktige mål er medalje i Paralympic. Den skal komme som en konsekvens av hard jobbing, krevende og ærlige tilbakemeldinger, en kultur hvor alle ønsker å utvikle seg, i en morsom hverdag med godt humør og profesjonalitet i arbeidet.

  • Anne Kirstine Berger Gruppeleder brannsikkerhet - Norconsult

    Anne Kirstine Berger fullførte sin utdanning som sivilingeniør/master ved NTNU våren 2018. Etter fem år som brannteknisk rådgiver i Norconsult i Sandvika, startet hun høsten 2022 som gruppeleder for brannsikkerhet og bygningsfysikk i Norconsult Vestfold og Kongsberg. Anne Kirstine er dedikert til å se sine medarbeidere og sørge for at arbeidsplassen er et sted hvor man blir faglig utfordret og trives sosialt samtidig som hun har fokus på en bærekraftig vekst. Hun legger også stor vekt på samarbeid på tvers av fagområder og lokasjoner, og fungerer som oppdragsleder i flere tverrfaglige mellomstore prosjekter.

  • Johan Guldbjørnsen CEO - Bilfinger Norge

    Johan Guldbjørnsen har lang erfaring fra bransjen. Han har tidligere hatt flere års fartstid i Bilfinger, hvor han først jobbet innenfor Projects & Consultancy og deretter som leder av Fabrication. I 2021 gikk han over til Aker Carbon Capture, men er nå tilbake på Herøya for å lede Bilfinger Norway AS, en del av Nordic Region.

  • Lars Erik Lund Bærekraftsdirektør - Veidekke

    Konserndirektør, strategi og bærekraft – Veidekke

Les mer
12:00 - 13:00 Pause i programmet

Lunsj

Les mer
13:00 - 14:30 Hovedscene Ælvespeilet

Tech som drivkraft – innovasjon som skaper muligheter

Hvordan løser vi morgendagens største utfordringer? Svaret ligger i teknologi og innovasjon. I denne bolken tar vi deg med på en reise i ny tech, hvor kunstig intelligens, robotikk, bærekraftige energiløsninger og smarte byer ikke bare endrer vår hverdag – men også former fremtidens industri og samfunn.

Vi utforsker banebrytende løsninger som gir oss verktøyene til å navigere i en stadig mer kompleks og uforutsigbar global virkelighet – og gjøre norsk og europeisk industri mer konkurransedyktig.

  • Olaf Hallan Graven Professor - Universitetet i Sørøst-Norge

    Olaf Hallan Graven is a professor in Computer Science at USN.

    Areas of responsibility:
    Artificial Intelligence, Cyber Security, Software engineering, Computer games, and programming (C++ and ADA mostly).

    Areas of expertise:
    Artificial Intelligence, Cyber Security, Software engineering, Computer games development, Computer games for learning, Embedded systems, Virtual systems, Augmented reality. The use of computer games technology within areas not commonly used. Software engineering, Computer games development, Computer games for learning, Embedded systems, Virtual systems, Augmented reality, remote laboratories

    Teaching areas:
    Development of computer games, multimedia, project management and programming languages in general.

  • Magnus Vold CCO - ENRX

    Magnus Vold er COO i ENRX

  • Ivar Aune GenAI CoE Head - CapGemini Nordics

    Ivar Aune er nordisk toppleder for innsikt og data i Capgemini. Med over 20 års erfaring har han bistått komplekse virksomheter både nasjonalt og internasjonalt på deres digitale transformasjonsreiser. Han er medforfatter av boken The Future of Data, how Nordic companies scale and transform with Data and AI, skrevet i samarbeid med professorer fra Copenhagen Business School, Kristiania College og Stockholm School of Economics.

  • Thordur Arnason VP - Capgemini Invent, Capgemini AI Futures Lab

    Thordur Arnason er Vice President Capgemini Invent, Capgemini AI Futures Lab

  • Solveig Steinsland Digitalization Manager - Vianode

    Solveig er fra Kristiansand, og er sivilingeniør innenfor Teknisk Kybernetikk fra NTNU. Hun er leder for digitalisering i Vianode, en produsent av anodematerialer til elbilbatterier. Hun har tidligere erfaring fra Elkem, Saint-Gobain og GE Healthcare. Solveig sitter i Norges Forskningsråds Porteføljestyre for muliggjørende teknologier og er aktiv i Eydeklyngen, bl.a. i deres tenketank. Hun bidro til utarbeidelsen av den oppdaterte versjonen av Prosess 21-rapporten, som ble ferdig januar 2025.

Les mer
14:30 - 14:45 Pause i programmet

Kaffepause

Nyt en bedre kopp kaffe, litt frukt eller noe annet godt i hyggelige mingleomgivelser på Ælvespeilet
Les mer
14:45 - 15:30 Hovedscene Ælvespeilet

Industri 6.0? Hva gjør vi når kun et fåtall får lov til å jobbe?

Bli med på en tankevekkende reise inn i en fremtid der arbeid slike vi kjenner det kan bli en sjeldenhet. Vi utforsker hvordan samfunn og økonomi må tilpasse seg, og diskuterer innovative løsninger for å sikre sosial rettferdighet og økonomisk stabilitet i en verden hvor maskinene tar styringen.

Vi står foran en ny industriell revolusjon der kunstig intelligens, IoT og autonome systemer ikke bare forbedrer produksjon – de redefinerer hele arbeidsmarkedet. Hva skjer når automatisering utfører stadig flere oppgaver, og kun et fåtall mennesker er nødvendig i tradisjonelle roller?

  • Ole-Jacob Siljan Fabrikksjef - Yara Porsgrunn

    Ole-Jacob Siljan er fabrikksjef hos Yara Porsgrunn og styreleder i Powered by Telemark

  • Harald Solberg Administrerende direktør - Norsk Industri

    Harald Solberg har en solid karriere som politiker og leder i norsk organisasjons- og næringsliv. Han har vært vararepresentant på Stortinget for Vestfold KrF, rådgiver ved Statsministerens kontor og statssekretær i Finansdepartementet. Etter regjeringsskiftet i 2005, var Solberg viseadministrerende direktør i Mentor Media og senere administrerende direktør i Dagsavisen. Han kom til Rederiforbundet i 2011 som direktør for næringspolitikk og kommunikasjon, ledet Det kongelige sekretariatet ved Det kongelige hoff fra 2016 til 2017, før han ble administrerende direktør Rederiforbundet i januar 2018. Begynte i Norsk Industri april 2024.

  • Ove Pryde Pettersen Daglig leder - Inventas

    Ove Pryde Pettersen er daglig leder/CEO i Inventas.

Les mer
17:00 - 20:00 Partnerarrangementer

Industriuka by Night

Næringslivets valg for fremtidig verdiskaping

Verden endrer seg raskt – handelskonflikter, geopolitiske spenninger og nye krav til strategisk autonomi skaper et krevende landskap for norsk næringsliv. Samtidig faller produktivitetsveksten, og behovet for innovasjon og omstilling er større enn noensinne. Fremtidig verdiskaping krever et næringsliv med større mangfold av bedrifter, økt innovasjon og høyere produktivitet.

Hvordan kan bedrifter sikre vekst og konkurransekraft i denne nye virkeligheten?


Les mer og meld deg på her
Les mer

04.JunFagkonferanser Flere lokasjoner

09:00 - 12:00 Blackbox Kjølnes

Industriuka 2025 CCUS conference

Les mer
10:00 - 12:00 Partnerarrangementer

Er det nok fart i den sirkulære omstillingen?

Omstillingen til et sirkulært samfunn er i gang. Skal vi nå klimamålene og sikre grønn konkurransekraft, må vi handle nå. Med seminaret ønsker vi å inspirere kommuner, industri og næringsliv til en raskere grønn omstilling.

Omstillingen til et sirkulært samfunn er i gang. Skal vi nå klimamålene og sikre grønn konkurransekraft, må vi handle nå. Med seminaret ønsker vi å inspirere kommuner, industri og næringsliv til en raskere grønn omstilling.

Dato:
4.juni 2025

Tid:
10.00-12.00

Sted:
Campus Porsgrunn, USN, auditorium Øssia (B-113)

Arrangør:
Sirkulære Telemark 2030 (et samarbeidsprosjekt mellom Telemark fylkeskommune, Innovasjon Norge V&T, Forskningsrådet, Siva og Telemark utviklingsfond)


Les mer om arrangementet
Les mer
13:00 - 15:30 Blackbox Kjølnes

Industriuka 2025 Hydrogen conference

• Why is Hydrogen the solution to Europe's energy needs? 10 millions tonnes by 2030 - needs, possibilities and changes.
• Norske hydrogenverdikjeder - rammebetingelser, insentiver, produkter og marked. Kraft, finansiering og regulatoriske variabler.
Les mer

05.JunIndustriuka 2025 - leverandørdag Kjølnes

09:00 - 12:00 Blackbox Kjølnes

Industriuka 2025 - leverandørdag del 1

Les mer
13:00 - 15:00 Blackbox Kjølnes

Industriuka 2025 - leverandørdag del 2

Les mer