KARBON: FANGE, LAGRE, GJENBRUKE
90 utstillere i messedelen
Velkommen til messe! 90 utstillere ønsker velkommen til fullpakket messhall, til dag 1 av messen.
Kompetansefrokost – trenger industrien mangfold?
GREP Grenland og Folkeuniversitet, i samarbeid med Grenland Næringsforening ønsker velkommen til et spennende foredrag om rekruttering, fagopplæring og fordeler med mangfold! Møt gründer Loveleen Brenna og Terje Tønnesen. Les mer om arrangementet her.
Veikart
Bård Stranheim er daglig leder i Powered by Telemark.
Langskip – karbonfangst i Brevik
Norcem planlegger å bygge og drive et CO2-fangstanlegg ved sementfabrikken i Brevik som kan fange rundt 400 000 tonn CO2 per år. Per Brevik, direktør for Hedelberg Cement NE presenterer det viktige prosjektet.
Langskip er i gang!
Johan Guldbjørnsen er konstituert Head of Operations i Aker Carbon Capture. Han stiller det sentrale spørsmålet «Hvilke muligheter er det i regionen for videre skalering”?
GICCS: Første skritt mot klimanøytralitet
Grenland skal bli verdens første klimapositive industri. I en nylig fusjonert industriklynge er prosjektet Grenland Industrial CCS selve diamanten for å nå klimanøytralitet. Prosjektet ser på muligheten for felles infrastruktur for karbonfangst. Målet er at CO2en både skal kunne skipes via Northern Lights til Øygarden og gjenbrukes i nye produkter.
Prosjektet startet opp i november 2021 og på Industriuka vil Kristian Leonard Aas gi siste status, utfordringer og løsninger.
Vårt veikart for å fjerne utslipp av klimagasser
Marit Kittilsen er Klima- og miljødirektør i Eramet, og presenterer virksomhetens veikart for fjerning utslipp
Synes du ikke, så finnes du ikke
Helene Friis jobber i Innovasjon Norge der hun leder avdelingen «Strategisk posisjonering».
I denne seansen viser hun hvordan vi, i en tid med høyt tempo rundt det grønne skiftet, både på karbonfangst og andre områder, er avhengig av strategisk posisjonering mer enn noen gang for å lykkes med å eksportere norske løsninger.
LUNSJ
LUNSJ
Grønt konkurransefortrinn – en internasjonal mulighet
Sjur E. Bratland fra Norwegian Energy Partners (Norwep) har lang erfaring fra både fornybar og olje og gasssektoren, og leder Norwep, en spydspiss for å fremme norsk leverandørindustri internasjonalt.
Han vil snakke om hvordan norsk industri kan videreutvikles ved å kombinere sin kompetanse fra hjemmemarkedet med internasjonalt krevende kunder og gjennom dette forsterke sitt konkurransefortrinn.
Konvertering av CO2 til kjemikalier
Alt som kan lages av olje, kan lages av CO2. En rekke anlegg planlegges nå i Norge for å konvertere CO2 til kjemikalier, slik at det blir mulig å avvikle oljeindustrien raskt. Bård Bergfald innleder om noen av disse mulighetene, og hva det kan bety for industrien i Norge og Grenland.
PyroCO2 – Industriell CO2 som råvare for produkter
O2 som råvare blir en «game changer» for industrien.
I EU-prosjektet PyroCO2 skal klimagassen CO2 bli til lønnsom business, samtidig skal prosjektet bidra til nullutslipp og en bærekraftig økonomi. Bernd Wittgens, seniorrådgiver i SINTEF Industri, informerer om EU-prosjektet.
Hvordan bli en suksessfull eksportbedrift?
Innovasjon Norge og Eksfin inviterer til inspirasjon og speed-dating!
Bjørnar Aas, CPO i Vissim AS deler selskapets eksportreise.
Tommy Odinsen er internasjonaliseringsrådgiver og leder an mot svar på spørsmålet Hvordan bli en suksessfull eksportbedrift? Les mer om arrangementet her.
Politisk pub: Jobbkultur – attraktive regioner
NHO inviterer til politisk debatt på Secret Cocktail Bar i Porsgrunn, som oppladning til kveldens festmiddag.
Kristin Saga fra NHO leder samtalen med blant andre Sverre Gotaas, Mette Kalve og Ingvild Marheim Larsen.
Les mer om arrangementet her.
Happenings, aktiviteter og byliv
Kaffe og Thespesialen i Porsgrunn inviterer til Industrikaffe med hyggelig tilbud alle dager gjennom Industriuka
With Love by Moen inviterer til Industrimassasje til hyggelig pris hver dag under Industriuka.
Kveldsaktiviteter
Industriuka og VTEC ønsker velkommen til festmiddag! Tre retter med tilhørende drikke, spennende underholdning og god stemning står på menyen.