Program 2025 - Industriuka 2. – 5. juni 2025
Programmet vokser fortløpende med nye poster og innledere

Program 2025

Slik bruker du programmet:

  • Velg hvilken dag du vil vise programmet for
  • Skjul eller vis scener og innholdstyper i programmet ved å bruke knappene på siden
  • Søk etter innlegg, foredragsholder eller relevante ord i søkefeltet
  • Klikk på «Les mer» for full info om bolken og på innlederen for å lese mer om vedkommende
  • Sett opp ditt eget program under «Mitt program» ved å stjernemerke bolker

Slik bruker du programmet:

  • Velg hvilken dag du vil vise programmet for
  • Skjul eller vis scener og innholdstyper i programmet ved å bruke knappene på siden
  • Søk etter innlegg, foredragsholder eller relevante ord i søkefeltet
  • Klikk på «Les mer» for full info om bolken og på innlederen for å lese mer om vedkommende
  • Sett opp ditt eget program under «Mitt program» ved å stjernemerke bolker
Filtrer på scene

02.JunGeopolitisk skifte - hva betyr det og hva skal vi gjøre? Ælvespeilet

Konferansier:
Kristin Saga
Regiondirektør NHO Telemark og Vestfold
07:30 - 09:00 Foajeen i Ælvespeilet

BDO frokostseminar: Jakten på de gode bærekraftsvalgene i Telemark.

Industriukas bærekraftspartner BDO inviterer til frokostseminar og stiller spørsmålet "Hvordan ta de gode, bærekraftige valgene i en verden som er i historisk endring?"

Hvordan ta de gode, bærekraftige valgene i en verden som er i historisk endring? BDO og Telemark fylkeskommune kickstarter Industriuka 2025 med frokostseminar om dette temaet.

Vi skal utforske hvordan vi kan samarbeide mer effektivt, bygge tillit og finne synergier som leder til bærekraftige løsninger. Samarbeid og deling kan gi store muligheter til å skape verdi lokalt og nasjonalt, når vi møter markeder preget av usikkerhet og store utfordringer.

Vi vil blant annet se på:

Telemarksporteføljen – sirkulære muligheter og samarbeid for en grønnere fremtid.
Synergieffekter mellom ulike næringshubber og klynger, som Sirkulære Rjukan og Powered by Telemark
Hvordan kan fylkeskommunen bidra til prioriteringer og større gevinst for både klimakutt og vekst?
Dilemmaene ved samarbeid – sterke partnerskap uten at avhengigheten blir for stor. Bli med på å finne svar!


Les mer her
  • Hugo Stensrød Pedersen Regional markedssjef - BDO Norge

    Hugo Stensrød Pedersen er regional markedssjef i BDO Norge med fokus på merkevarebygging på tvers av fylkesgrenser og nasjonalt. Han har bakgrunn fra flere byråer og har forkjærlighet for å bygge merkevarer og skape aktivitet i regionen. Tidligere har han også ledet prosjektet Telemark Online som var et prosjekt mellom Telemark fylkeskommune, Innovasjon Norge og Google, med formål om å trene næringslivet i digital synlighet.

  • Tina Irene Luggens Amundsen Leder, bærekraftig samfunnsutvikling - BDO

    Tina-Irene Amundsen er leder for BDOs satsing på bærekraftig samfunnsutvikling, både nasjonalt og globalt. Hun har vært en nøkkelperson i utviklingen av BDOs bærekraftstjenester, og har arbeidet med etablering av bærekraftstjenester både i Norge, Nederland og Australia. Tina er kjent for å kombinere fagkunnskap med strategisk forståelse og praktisk gjennomføringsevne, og har ledet en rekke komplekse bærekraftsprosjekter for både offentlige og private virksomheter. Hun har et sterkt personlig engasjement for å gjøre bærekraft konkret, verdiskapende og relevant – og brenner for å hjelpe organisasjoner med å omsette ambisjoner til handling. På Industriuka ser hun frem til å løfte diskusjonen om hvordan bærekraft kan bli en drivkraft for både utvikling og konkurransekraft.

  • Helene Norli Rådgiver - Telemark Fylkeskommune

    Rådgiver ved Team klima, miljø og internasjonalt, Telemark fylkeskommune.

    Helene er utdannet statsviter og jobber som rådgiver i seksjon for klima, næring og innovasjon i Telemark fylkeskommune. Her har hun oppgaven med å følge opp Sirkulære Telemark 2030, Samhandlingsarena for grønn industri, og ny regional plan for klima, energi og grønn omstilling. Hun har tidligere jobbet med regional næringsutvikling i Vekst i Grenland IKS, samt innovasjon og produktutvikling i DNV Imatis.

  • Lene Nordhus Nyland Prosjektleder - Powered by Telemark

    Lene Nordhus Nyland er prosjektleder i teknologi- og industriklyngen Powered by Telemark

  • Torkil Bjørnson Prosjektleder - Sirkulære Rjukan

    Torkil Bjørnson er svilingeniør fra NTNU med erfaring fra forskning og teknologiindustri både nasjonalt og internasjonalt. Har arbeidet med etablering og drift av innovasjonsselskaper og næringsklynger, og er i dag prosjektleder for Sirkulære Rjukan.

Les mer
09:00 - 09:10 Hovedscene Ælvespeilet

Offisiell åpning av Industriuka 2025

  • Foto: Tom Riis
    Sven Tore Løkslid Fylkesordfører - Telemark

    Sven Tore Løkslid er en norsk økonom og politiker for Arbeiderpartiet. Etter fylkestingsvalget 2023 ble han valgt som fylkesordfører i nye Telemark fylke, som gjenoppstod 1. januar 2024 etter fire år som felles fylke med Vestfold. Han var også fylkesordfører i Telemark fra 2015 til 2019. Løkslid er dermed det gamle fylkets siste ordfører, og nye Telemarks første. Før fylkespolitikken var Løkslid ordfører i hjemkommunen Hjartdal. Han var medlem av Hjartdal kommunestyre 2007–2015 og ordfører i perioden 2011–2015.

  • Oda Bjerkan Daglig leder - UN Global Compact Norge

    Oda Bjerkan leder det norske sekretariatet i det som utgjør verdens største bedriftsinitiativ for bærekraft. FN-organisasjonen UN Global Compact skal mobilisere og styrke bedrifter i deres arbeid mot å nå bærekraftsmålene og etterleve FNs ti prinsipper for ansvarlig næringsliv.

Les mer
09:10 - 10:35 Hovedscene Ælvespeilet

Norsk industri i stormens øye – hvordan tar vi lederskap i en ny virkelighet?

Verden er i rask endring – geopolitisk uro, økonomiske skift og nye maktsentra former fremtidens spilleregler. Hvordan skal norsk industri stå støtt når internasjonale krefter drar i ulike retninger?

Geopolitisk uro, skiftende økonomiske spilleregler og nye maktsentra endrer rammene for norsk industri. Er vi klare for å møte presset – eller risikerer vi å miste konkurransekraft?

💡 Hva du får ut av denne sesjonen:
✅ Innsikt i de største globale drivkreftene som påvirker norsk industri.
✅ Konkrete strategier for å håndtere valutakurssvingninger og økonomisk turbulens.
✅ Hvordan norske bedrifter kan ta en offensiv rolle i en ny verdensorden.
✅ Perspektiver fra ledere, økonomer og strategiske eksperter.

Dette er ikke en akademisk analyse – det er en retningsgivende diskusjon om hva industrien må gjøre nå for å sikre sin posisjon i fremtidens verdikjeder.

  • Maria Varteressian Statssekretær - Utenriksdepartementet

    Marte Varteressian er statssekretær i Utenriksdepartementet

  • Ole Erik Amlid
    Ole Erik Almlid Administrerende direktør - NHO

    Ole Erik Almlid har tidligere vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad, sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå og politisk redaktør i Trønder-Avisa. Han har i tillegg hatt en rekke mellomlederstillinger og vært journalist i flere mediehus. Ole Erik Almlid har jobbet i NHO siden 2013 og er i dag administrerende direktør.

  • Eva Camerer Divisjonsdirektør for eksport og Invest In - Innovasjon Norge

    Eva Camerer har en mastergrad i statsvitenskap og har jobbet med innovasjonspolitikk og internasjonalisering av norsk næringsliv i en årrekke. Hun har en bakgrunn fra NUPI, Utenriksdepartementet og Riksantikvaren før hun startet i Innovasjon Norge i 2008. Fra 2010 til 2012 var Eva utlånt til Europakommisjonen i Brussel som nasjonal ekspert på innovasjonspolitikk. Eva er i dag Divisjonsdirektør for eksport og Invest In i Innovasjon Norge.

  • Foto: Eika Gruppen
    Jan Ludvig Andreassen Sjeføkonom - Eika Gruppen

    Jan Ludvig Andreassen er sjeføkonom i Eika Gruppen med hovedansvar for overvåking av makroøkonomi i inn-og utland. Han er opptatt av de lange linjer og liker en god debatt. De siste 20 år har han jobbet med makroøkonomiske analyser i blant annet DnB, Alfred Berg og Norges Bank.

    Andreassen er en aktiv debattdeltaker i aviser og på TV – hvor han ofte kommenterer den løpende økonomiske utviklingen. Han er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo.

  • Svein Stolpestad GVP Strategy & Sustainability - Jotun

    Svein Stolpestad brings over 30 years of expertise in the Paints & Coatings industry, having held key leadership roles such as Finance Director, Managing Director, and Vice President of Business Development.

    In his current role as Global Vice President for Strategy & Sustainability, he is dedicated to driving strategic initiatives with a strong emphasis on the practical implementation of sustainability solutions.

  • Christopher Eckerberg Head of Business Development Datacenters Nordics and Benelux - Google

    General manager with 25 years’ experience from international energy companies. Roles in sales, trading, public affairs, business development and executive management of large capital projects and consulting. Extensive boardroom experience, both reporting to and chairing boards.

  • Nikolai Astrup
    Nikolai Astrup Stortinget (H) - medlem av Næringskomiteen

    Nikolai Astrup har innehatt tre statsrådsposter i regjerningen Solberg, og sitter i dag på Stortinget for Høyre. Han er medlem av Næringskomiteen.

  • Oda Bjerkan Daglig leder - UN Global Compact Norge

    Oda Bjerkan leder det norske sekretariatet i det som utgjør verdens største bedriftsinitiativ for bærekraft. FN-organisasjonen UN Global Compact skal mobilisere og styrke bedrifter i deres arbeid mot å nå bærekraftsmålene og etterleve FNs ti prinsipper for ansvarlig næringsliv.

  • Edina Ringdal Wickholm

    Edina Ringdal Wickholm er direktør for dekarboniseringspolitikk og partnerskap i Yara Intl. Før hun jobbet for Yara var hun nasjonal politisk rådgiver for ledelsen i Arbeiderpartiet. Hun har sittet to perioder i Teknologirådet og har en Executive Master of Management med spesialisering i grønn vekst. Hun håper en dag bare å bli kjent som «The decarbonizer» og bruke kappe på jobb.

  • Kirsti Bergstø Leder - Sosialistisk Venstreparti

    Kirsti Bergstø ble valgt som leder av Sosialistisk Venstreparti i 2023. Hun er stortingsrepresentant for Akershus og medlem av Stortingets arbeids- og sosialkomité.

Les mer
10:35 - 10:50 Pause i programmet

Kaffepause

Nyt en bedre kopp kaffe, litt frukt eller noe annet godt i hyggelige mingleomgivelser på Ælvespeilet
Les mer
10:50 - 12:00 Hovedscene Ælvespeilet

Cybersikkerhet i skuddlinjen – hva kan norsk industri lære av stormaktene?

Etterretning og sikkerhet er ikke lenger forbeholdt myndighetene – i en digital verden er det avgjørende for enhver bedrift. Stormakter investerer tungt i cybersikkerhet og strategisk etterretning, men hvordan kan norsk industri dra nytte av deres erfaringer?

Etterretning og sikkerhet er ikke lenger bare for myndighetene – det er en kritisk suksessfaktor for norsk industri. Stormakter bruker enorme ressurser på cybersikkerhet og strategisk etterretning. Hva kan vi lære av deres metoder?

💡 Dette får du innsikt i:
✅ De største cybertruslene som truer norsk industri – og hvordan du forsvarer deg.
✅ Hvordan konkurrenter og fremmede aktører kan bruke etterretning mot deg.
✅ Konkrete tiltak for å beskytte kritisk infrastruktur og bedriftshemmeligheter.
✅ Fremtidens sikkerhetslandskap – hva kommer, og hvordan kan vi ligge i forkant?

Dette er ikke en hypotetisk problemstillingdet er virkeligheten vi står i. Lær av eksperter med innsikt i nasjonal og industriell sikkerhet, og få konkrete verktøy for å gjøre din bedrift mer motstandsdyktig.

  • Foto: Politiets Sikkerhetstjeneste
    Beate Gangås Sjef - Politiets Sikkerhetstjeneste, PST

    Beate Gangås er utdannet cand.jur. Hun har hatt mesteparten av sin yrkeskarriere i politiet. Gangås begynte sin karriere som politifullmektig i Vest-Finnmark politidistrikt. I årene 1993 til 2001 var hun tilknyttet Oslo politidistrikt, deriblant i stillingen som seksjonssjef ved Økonomiseksjonen og Påtaleseksjonen.

    Fra 2001 til 2005 var Gangås politimester i Politidirektoratet med ansvar for arbeidet mot organisert kriminalitet, og ledet blant annet Interpols arbeidsgruppe om menneskehandel.

    Gangås var likestillings- og diskrimineringsombud i perioden 2006 til 2010.

    Fra 2010 til 2014 var Gangås politimester i Østfold politidistrikt, før hun ble avdelingsdirektør i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fra 2014. I juni 2019 ble hun politimester i Oslo, og var i stillingen til hun i oktober 2022 ble sjef for PST.

  • Magnus Fjetland Co-Founder & CCO - OpenHorizon

    18 years of experience across the military and secret services.

    Specialises in strategic, operational, and tactical analysis, particularly in the fields of counterintelligence and counterterrorism.

    Former lecturer at the Norwegian War Academy, and an expert in risk assessment and risk analysis.

  • Foto: Privat
    Mads Vaagland CISO - Nortura

    Mads Vaagland er Chief Information Security Officer i Nortura.

  • Elisabeth Holvik Sjeføkonom - Sparebank 1

    Elisabeth Holvik er sjeføkonom i SpareBank 1 Gruppen. Hun er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Bergen. Holvik har lang fartstid fra bank og finans, med erfaring fra Norges Bank, Nordea, McKinsy & Company, den svenske banken SEB, og BN-Bank.

    Holvik sitter i arbeidsutvalget i Senter for Pengepolitikk (CME) på BI. Hun har vært medforfatter på to av Norges Bank Watch rapport på oppdrag fra Finansdepartementet. Hun var med i det rådgivende utvalg for Scheel utvalget i forbindelse med skattereformen i 2014, og i det regjeringsoppnevnte utvalget «Norge mot 2025» i etterkant av Covid. Holvik sitter i styret i Olav Thon Eiendom og Viken Pensjonskasse.

  • Kaaren Hilsen CEO - Telenor AI Factory

    Kaaren leder for tiden Telenors nye forretningsinitiativ, AI Factory. Med over 24 års erfaring i telekombransjen har hun hatt flere topplederroller, inkludert CEO, CFO og andre ledende stillinger, på tvers av Norden, Asia og Øst-Europa. Fra 2019 til 2021 var hun CEO i Telenor Sverige, hvor hun ledet selskapet gjennom en digital transformasjon og implementerte nye ledermodeller. I tillegg veileder Kaaren fremtidige ledere og oppstartsbedrifter og har hatt en rekke styreverv.

  • Torgeir Waterhouse Grunnlegger og partner - OTTE

    Torgeir Waterhouse har jobbet med it og it-politikk i Forbrukerrådet og IKT-Norge i mer enn 20 år.

    Han kommer nå fra stillingen Direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, i tillegg har han deltatt i flere offentlige utvalg, styrer og organisasjoner, som feks Lær Kidsa Koding, og gitt råd og bistått en lang rekke selskap og prosjekter. Han er en ettertraktet rådgiver, sparringspartner og foredragsholder, og benyttes ofte i mediene

Les mer
12:00 - 13:00 Pause i programmet

Lunsj

Les mer
13:00 - 14:30 Hovedscene Ælvespeilet

Kraften til å ta bærekraftige valg: Konkurransedyktig industri i en uforutsigbar verden

Verden er preget av uforutsigbarhet, endring og økonomisk usikkerhet. Risikerer vi å miste fokuset på klimamålene og våre forpliktelser til anstendige arbeidsforhold, menneskerettigheter og inkludering når handlingene til ulike presidenter og statsledere, tollsatser og kriger stjeler overskriftene?

Verden er preget av uforutsigbarhet, endring og økonomisk usikkerhet. Risikerer vi å miste fokuset på klimamålene og våre forpliktelser til anstendige arbeidsforhold, menneskerettigheter og inkludering når handlingene til ulike presidenter og statsledere, tollsatser og kriger stjeler overskriftene? Norsk industri får nye muligheter og store utfordringer i møte med hyppige og raske endringer, teknologi og krav til bærekraft og ren energi. I denne sesjonen skal vi utforske dilemmaene industrien møter i et globalt marked. Hvordan kan vi fortsette å ta bærekraftige valg, som styrker konkurranseevnen og sikkerheten, samtidig som vi ivaretar klimaforpliktelser og andre bærekraftsmål?

  • Pia Prestmo Public Affairs Manager - Heidelberg Materials Norway

    Pia Prestmo jobber som Public Affairs Manager ved Heidelberg Materials Norway

  • Martin Aasen Administrerende direktør - BDO Norge

    Martin Aasen har vært partner i BDO Norge siden 2006, og administrerende direktør i selskapet siden 2018. Aasen er en leder som setter ambisiøse, men realistiske mål. Under hans ledelse har BDO opplevd stor vekst. I dag har rådgivnings- og revisjonsselskapet over 2000 ansatte ved mer enn 50 kontorer over hele Norge, og omsetter for over tre milliarder årlig. BDO er det åttende største av selskapene i BDOs internasjonale nettverk, og Aasen er en del av BDO Global Board.

     Aasen har et personlig engasjement for bærekraft, og følger tett opp BDOs egne bærekraftsambisjoner. BDO har integrert bærekraft som et fundament i forretningsstrategien, og har satt tydelige mål for sosial bærekraft, klima og miljø og virksomhetsstyring. På Industriuka ser han frem til sette kraften til å ta bærekraftige valg på agendaen.

  • Nina Dahl Forskningssjef - SINTEF Industri
    Nina Dahl er medlem av styringsgruppen for Prosess21 og leder en avdeling i SINTEF med svært sterk posisjon både her hjemme og internasjonalt. Avdelingen jobber med kritiske råmaterialer og sidestrømmer fra industrielle prosesser, som skaper verdier for eksempel gjennom Reetecs satsning på Herøya.
  • Jarle Dragvik CEO - HydrogenPro

    Jarle Dragvik began his role as CEO in August 2023. He is well acquainted with HydrogenPro, having served on the Board from September 2021 until May 2023 and chaired the company’s Chinese operations for several years. Prior to joining HydrogenPro, Dragvik was the CEO of TM Holding AS, a major shareholder in HydrogenPro ASA. He brings extensive experience from senior international management positions and board memberships in companies such as Norske Skog, Norsk Hydro, and Sapa AS. Additionally, Dragvik has spent five years each in China, USA and Austria, further demonstrating his global expertise. Dragvik holds a master’s degree in management & marketing from BI Norwegian Business School and has completed several management programs, including the Orkla Top Management Program in Oslo/Shanghai, the IMD Global Strategy Execution Program in Lausanne, and the IFL Management Program in Stockholm.

  • Bernhard Stormyr VP Sustainability Governance - Yara

    Stormyr (født 1969) har vært i Yara siden 2010, og han er visepresident for bærekraftsstyring (VP Sustainability Governance) i Finansavdelingen i Yara. Tidligere har han vært kommunikasjonsdirektør. Han har vært styreleder i Energy Farm International Foundation, vært medlem av den strategiske komiteen i Global Alliance for Climate Smart Agriculture, og han fungerer som seniorrådgiver for konsernsjefen i initiativet CEO Climate Leaders i regi av World Economic Forum. Han startet sin karriere i miljøorganisasjoner og som journalist i Klassekampen, før han gikk over til stillinger innen samfunnskontakt og kommunikasjonsstrategi i fagforeninger, inkludert hovedorganisasjonen Unio. I 2015 fullførte han Harvard Business School Executive Education-programmet Creating Shared Value. Han er utdannet journalist, og han har fullført Executive Master of Management-programmet i PR og kommunikasjon ved Handelshøyskolen BI.

  • Tina Irene Luggens Amundsen Leder, bærekraftig samfunnsutvikling - BDO

    Tina-Irene Amundsen er leder for BDOs satsing på bærekraftig samfunnsutvikling, både nasjonalt og globalt. Hun har vært en nøkkelperson i utviklingen av BDOs bærekraftstjenester, og har arbeidet med etablering av bærekraftstjenester både i Norge, Nederland og Australia. Tina er kjent for å kombinere fagkunnskap med strategisk forståelse og praktisk gjennomføringsevne, og har ledet en rekke komplekse bærekraftsprosjekter for både offentlige og private virksomheter. Hun har et sterkt personlig engasjement for å gjøre bærekraft konkret, verdiskapende og relevant – og brenner for å hjelpe organisasjoner med å omsette ambisjoner til handling. På Industriuka ser hun frem til å løfte diskusjonen om hvordan bærekraft kan bli en drivkraft for både utvikling og konkurransekraft.

Les mer
14:30 - 14:45 Pause i programmet

Kaffepause

Nyt en bedre kopp kaffe, litt frukt eller noe annet godt i hyggelige mingleomgivelser på Ælvespeilet
Les mer
14:45 - 15:30 Hovedscene Ælvespeilet

Eksport i en ny tid – vekst i en krevende global virkelighet

Eksport har alltid vært selve motoren i norsk industri, men når markedene skifter raskt, må vi tilpasse oss like raskt. Hvordan kan norske bedrifter ikke bare overleve, men vokse i en ny global virkelighet?

Eksport har alltid vært selve motoren i norsk industri, men når markedene skifter raskt, må vi tilpasse oss like raskt. Hvordan kan norske bedrifter ikke bare overleve, men vokse i en ny global virkelighet?
På Industriuka 2025 setter vi søkelys på innovative løsninger, bærekraftige forretningsmodeller og strategier for å gripe nye muligheter – før konkurrentene gjør det.

  • Bjørn Eldar Petersen CEO - ENRX

    Bjørn Eldar Petersen er CEO hos ENRX

  • Jonathan Sørbye Direktør for eksport og internasjonal vekst - Innovasjon Norge

    Jonathan Sørbye er leder for eksport og internasjonal vekst i Innovasjon Norge, hvor han har det globale ansvaret for produkter og tjenester som hjelper norske bedrifter med å ekspandere internasjonalt. Han er utdannet sivilingeniør i marinteknikk fra NTNU.

  • Lasse Enger-Larsen Salg og markedssjef for eksport - ABB

    Lasse Enger-Larsen er leder for salg- og marked i ABB. En sentral rolle som bidrar til å styrke elektrisk energiforsyning over hele verden – fra lille Skien.

  • Rodney Ishak Regional manager - INEOS Inovyn Nordic

    Rodney Ishak is the Regional manager at INEOS Inovyn Nordic

  • Tommy Odinsen Internationalization advisor - Innovation Norway

    Tommy Odinsen is the Internationalization advisor at Innovation Norway. His role consists of aiding Norwegian companies to growth in international markets, through connecting state of the art technologies and solutions to global needs and opportunities.

Les mer
16:00 - 18:00 Partnerarrangementer

Hvordan bygger vi fremtidens verdiskaping – med Power Awards 2025!

I samarbeid inviterer Sparebanken Norge, Grenland Næringsforening og Powered by Telemark til en spennende ettermiddag på Ælvespeilet mandag 2. juni kl 16. Vi skal ta debatten om verdiskaping og politikk som skaper mer til fordeling. 24SevenOffice-gründer Stian Rustad og investor Jens Rugseth kommer og tar debatten med en sentral aktør i norsk finans- og energipolitikk, Nikolai Astrup, sammen med SV-leder Kirsti Bergstø.

I samarbeid inviterer Sparebanken Norge, Grenland Næringsforening og Powered by Telemark til en spennende ettermiddag på Ælvespeilet mandag 2. juni kl 16. Vi skal ta debatten om verdiskaping og politikk som skaper mer til fordeling. 24SevenOffice-gründer Stian Rustad og investor Jens Rugseth kommer og tar debatten med en sentral aktør i norsk finans- og energipolitikk, Nikolai Astrup, sammen med SV-leder Kirsti Bergstø.

I tillegg skal vi dele ut årets Power Award, høre om rykende fersk forskning om vekstvilkår i Norge og få innblikk i det unike samarbeidet mellom Egde og Vianode som førte dem til topps i Power Awards 2024.


Les mer her
  • Kirsti Bergstø Leder - Sosialistisk Venstreparti

    Kirsti Bergstø ble valgt som leder av Sosialistisk Venstreparti i 2023. Hun er stortingsrepresentant for Akershus og medlem av Stortingets arbeids- og sosialkomité.

  • Nikolai Astrup
    Nikolai Astrup Stortinget (H) - medlem av Næringskomiteen

    Nikolai Astrup har innehatt tre statsrådsposter i regjerningen Solberg, og sitter i dag på Stortinget for Høyre. Han er medlem av Næringskomiteen.

  • Stian Rustad
    Stian Rustad Founder 24SevenOffice, serial entrepreneur and investor

    Stian Rustad er en av Norges mest fremgangsrike gründere – og han kommer fra Bamble (nabokommunen til Porsgrunn). Han har vært involvert som gründer og investor i over femti selskaper innen ulike bransjer. I 1997 etablerte han 24SevenOffice, Europas første leverandør av 100% skybasert ERP-system. Selskapet har i dag over 62.000 kunder og partnere i Norden. Les mer om Stian Rustad og 24SevenOffice på E24.

     

  • Jens Rugseth Invester og forretningsdrivende

    Jens Rugseth er investor og forretningsdrivende. Han er også Porsgrunnskaren som sa «jeg skal bli millionær» til lokalavisen etter niende klasse. I dag er han på listen over Norges mest formuende.

  • Glenn Agung Hole Førsteamanuensis Institutt for elektro, IT og kybernetikk - Universitetet i Sørøst-Norge
    Glenn Agung Hole representerer krysningspunktet mellom høyere akademisk utdanning og toppledererfaring fra store og komplekse Allmenne Aksjeselskaper, ASA til Aksjeselskaper, AS. Hans akademiske portefølje består av en Ph.d. i ledelse med spesialisering i TIPS-metodologien, samt en MBA som ble skrevet for konsernledelsen i Statkraft, Norges ledende selskap innen fornybar energi. Glenn har også en Avansert Diploma i Ledelse, hvor hovedoppgaven ble skrevet for Edda Media AS, i dag kjent som Amedia AS. Han har også en Diplom i Supply Chain Management, hvor hovedoppgaven ble skrevet for Statens Opplysningskontor for frukt og grønnsaker.
Les mer

03.JunFremtiden er her - hva er effekten? Ælvespeilet

Konferansier:
Silje Berntsen Bogen
Chief People and Organisation Officer ABAX
07:30 - 09:00 Foajeen i Ælvespeilet

Grønn transport: Er vi enige om veien videre? - Velkommen til ENRX Frokostdebatt!

Grønn omstilling i tungtransporten er avgjørende for at Norge skal nå sine klimamål. Men hvordan kan vi best utnytte de ulike energibærerne – elektrisitet, hydrogen og biogass – for å sikre en bærekraftig fremtid?

Grønn omstilling i tungtransporten er avgjørende for at Norge skal nå sine klimamål. Men hvordan kan vi best utnytte de ulike energibærerne – elektrisitet, hydrogen og biogass – for å sikre en bærekraftig fremtid? Finnes det en overordnet plan for hva vi skal satse på hvor, eller utvikler teknologien seg raskere enn vi klarer å bygge ut infrastrukturen? Hvem har ansvaret for at vi lykkes, og hvilke tiltak bør prioriteres nå?

I denne debatten setter vi søkelys på de viktigste utfordringene og mulighetene knyttet til grønn tungtransport. Vi diskuterer politiske rammevilkår, teknologiutvikling og hvordan ulike aktører kan samarbeide for å bygge en fremtidsrettet infrastruktur.

Velkommen til en spennende diskusjon med ledende eksperter, bransjeaktører og politikere. Kan de sammen finne svar på hvilken vei vi velger og hvem som skal lede an?

Velkommen til ENRX frokostdebatt!


Les mer her
  • Bjørn Eldar Petersen CEO - ENRX

    Bjørn Eldar Petersen er CEO hos ENRX

  • Magnus Vold CCO - ENRX

    Magnus Vold er COO i ENRX

  • Pål Smits Spesialrådgiver - Lindum AS

    Pål Smits er tidligere CEO, nå spesialrådgiver, i Lindum AS

  • Jan Carsten Gjerløw Seniorrådgiver - Norsk Hydrogenforum

    Jan Carsten Gjerløw har gjennom ulike posisjoner og prosjekter de siste 15 årene arbeidet for å fremme utvikling og bruk av hydrogen i Norge. Han er daglig leder i Evig Grønn AS og seniorrådgiver i Norsk Hydrogenforum. Han var tidligere daglig leder av Hynor Lillestrøm, nå IFE Hynor, som er IFE´s testanlegg for hydrogen og brenselcelleteknologi i Lillestrøm. Jan Carsten var Europas første private eier av en hydrogenbil, en Hyundai iX35, i juli 2015. Nå leder han prosjektet H2 Truck, som skal få de første hydrogenlastebilene til Osloregionen

  • Ingrid Dahl Hovland Veidirektør - Statens Vegvesen

    Ingrid Dahl Hovland er veidirektør i Statens Vegvesen

  • Frederic Hauge Stifter - Bellona

    Frederic Hauge var med å stifte Bellona som tjueåring i 1986. Gjennom faglig arbeid, juridiske søksmål og ikke-voldelig aktivisme har Bellona forandret nordmenns syn på klimakamp og miljøvern. Miljøstiftelsens arbeid har ført til konkrete endringer i miljøpolitikk og bevissthet blant både politiske ledere og bedriftsledere, både i Norge og internasjonalt. Hauge ble i 2007 valgt til viseformann i den EUs teknologiplattform for CO2-håndtering (ZEP), og ble samme år kåret til «Hero Of The Environment» av TIME Magazine. Våren 2009 ble han Founding Partner i Sahara Forest Project . I 2010 tok Bellona en ledende rolle internasjonalt i å utforske mulighetene for å kombinere biomasse og karbonfangst- og lagring, gjennom opprettelsen av Joint Task Force.

Les mer
09:00 - 10:30 Hovedscene Ælvespeilet

Produksjonens fremtid: Hvordan sikrer vi bærekraftig vekst i norsk industri?

Hvordan kan vi optimalisere energieffektiviteten, utnytte skjult kompetanse og minimere naturinngrep for å opprettholde konkurransekraften, samtidig som vi reduserer karbonavtrykket?

Norsk produksjonsindustri står ved et kritisk veiskille. Kravene til bærekraft strammes inn, energiprisene svinger, og global konkurranse tvinger oss til å tenke smartere. Hvordan kan vi gjøre industrien vår mer lønnsom og robust uten å gå på kompromiss med effektivitet eller miljøhensyn?

🚀 Vi tar et dypdykk i:
✅ Uutnyttede ressurser og skjult kompetanse – hvordan finne og aktivere dem?
✅ Teknologiske grep for økt energieffektivitet – hva virker, og hva er bortkastet tid?
✅ Strategier for å redusere karbonavtrykket uten å ofre lønnsomhet.
✅ Fallgruver i dagens praksis – hva hindrer oss i å lykkes?

Dette er ikke en akademisk debatt – det er en konkret og handlingsrettet diskusjon med bransjeledere, ingeniører og eksperter som vet hva som fungerer i praksis. Få innsikt, still spørsmål og delta i samtalen som vil forme fremtidens industri.

  • Einar Bratteng Partner - Advokatfirmaet Berngaard

    Einar Bratteng er en av Norges fremste eksperter innenfor miljø-, avfalls-, produkt- og kjemikalierett, og arbeider mye med EUs sentrale regelverk på området, slik som rammedirektivet for avfall, forordning om animalske biprodukter, forordningen om grensekryssende transport av avfall, REACH- og CLP-forordningen, Industriutslippsdirektivet (IED), produktsikkerhetsdirektivet og den norske produktkontrolloven og forurensningsloven med videre. Einar har særlig fordypet seg industriell miljørett som er de miljørammebetingelsene som gjelder direkte for industrien, blant annet:

    • Avfalls- og gjenvinningsindustri
    • Prosessindustri
    • Mineralvirksomhet
    • Kjemisk industri

    Einar er forfatter av boken «Avfallsrett» på Universitetsforlaget, lovkommentarene til forurensningsloven og produktkontrolloven for Karnov, han er fagansvarlig for miljø- og avfallsrett på fagskolen og arbeider med doktorgrad innenfor miljørett og sirkulærøkonomi på juridisk fakultet i Oslo i samarbeid med sentrale aktører innenfor avfallsbransjen og advokatfirma Berngaard. Einar har videre deltatt i en rekke lovutredningsspørsmål knyttet til bedriftsbeskatning, blant annet som følge av sin bakgrunn fra Finansdepartementet.

  • Ann Christin Andersen CEO - Norwep

    Ann Christin Andersen has extensive industry experience where she has held numerous leadership positions in the Energy sector. Her longest tenure is in the oil & gas sector with TechnipFMC, as Project & Product Director, Country Manager, Senior Vice President and Chief Digital Officer. Other assignments include building up Automation Division at Kongsberg Maritime, serving as Sleipner A Commissioning Manager for ABB, and as a non-executive board member at Maersk Drilling she helped ensure the merger with Noble Drilling.

    She has gained insights into the renewable energy sector, logistics, and circular economy through her roles as Chairperson at Å Energi (merger between Glitre and Agder Energi), Drammen Havn, and Quantafuel AS. Furthermore, she holds directorships in several major international companies and some startup firms, such as the hydrogen company Gen2Energy. Ann Christin did her Engineering Degree at Heriot Watt University and a MBA from IMD in Switzerland.

  • Nicholas Oksanen EVP, Head of Division Process Industries - AFRY

    Nicholas Oksanen has over 25 years’ experience in process industries i.e. pulp, paper, tissue & packaging, chemicals & biorefining and mining & metals industry worldwide in the consultancy and engineering business. He has experience in strategy, markets, investment projects from business ideas until operating plant including acting as supervisor for large investment projects. In August 2014 he was appointed Executive Vice President of the Industry Business Group and Member of the Pöyry Group Executive Committee. 

  • Jeanett Bergan SVP ESG and Sustainability - Orkla ASA

    Jeanett Bergan is the SVP ESG and Sustainability at Orkla ASA.

  • Marit Hagen Øygarden Rektor - Fagskolen Vestfold og Telemark

    Marit Hagen Øygarden er rektor ved Fagskolen Vestfold og Telemark

  • Hedda Foss Five Daglig leder - Grenland Næringsforening

    Hedda Foss Five har bred erfaring innen samfunnsutvikling og ledelse, blant annet som tidligere ordfører i Skien. Hun brenner for samarbeid mellom næringsliv, offentlig sektor og lokalsamfunn, med et sterkt fokus på regional vekst og utvikling. Startet 1. januar 2025.

  • Tom Erik Thorsen Sjefredaktør og adm. dir. - Varden

    Tom Erik Thorsen er sjefredaktør og adm.dir. i Varden. Han har jobbet i Varden siden 2005, som journalist, nyhetsredaktør, politisk redaktør og som sjefredaktør siden 2014.

Les mer
10:30 - 10:45 Pause i programmet

Kaffepause

Nyt en bedre kopp kaffe, litt frukt eller noe annet godt i hyggelige mingleomgivelser på Ælvespeilet
Les mer
10:45 - 12:00 Hovedscene Ælvespeilet

Kompetanse og arbeidskraft – Nøkkelen til industriens videre utvikling

Hvordan kan vi tiltrekke, beholde og utvikle kompetanse i et arbeidsmarked preget av raske teknologiske endringer?

Mangelen på kvalifisert arbeidskraft er en av de største truslene mot norsk industri. Hvordan tiltrekker vi de rette folkene, utvikler talentene vi har – og beholder dem i en tid med rask teknologisk utvikling?

💡 I denne sesjonen får du:
✅ Innsikt i hvorfor dagens rekrutteringsstrategier ikke strekker til – og hva som må gjøres annerledes.
✅ Konkrete tiltak for å styrke utdanning, omskolering og livslang læring i industrien.
✅ Hvordan mangfold og utradisjonelle talentkilder kan gi bedriften din et konkurransefortrinn.
✅ Praktiske løsninger for bedre samarbeid mellom industri, akademia og offentlig sektor.

Dette er ikke en HR-debatt – dette handler om industriens evne til å overleve og vokse. Få innsikt fra ledende eksperter og bedrifter som allerede har knekt koden.

  • Tina Irene Luggens Amundsen Leder, bærekraftig samfunnsutvikling - BDO

    Tina-Irene Amundsen er leder for BDOs satsing på bærekraftig samfunnsutvikling, både nasjonalt og globalt. Hun har vært en nøkkelperson i utviklingen av BDOs bærekraftstjenester, og har arbeidet med etablering av bærekraftstjenester både i Norge, Nederland og Australia. Tina er kjent for å kombinere fagkunnskap med strategisk forståelse og praktisk gjennomføringsevne, og har ledet en rekke komplekse bærekraftsprosjekter for både offentlige og private virksomheter. Hun har et sterkt personlig engasjement for å gjøre bærekraft konkret, verdiskapende og relevant – og brenner for å hjelpe organisasjoner med å omsette ambisjoner til handling. På Industriuka ser hun frem til å løfte diskusjonen om hvordan bærekraft kan bli en drivkraft for både utvikling og konkurransekraft.

  • Lars Ueland Kobro Forsker - Universitetet i Sørøst-Norge

    Lars Ueland Kobro er oppdragsforsker / seniorforsker ved Senter for sosialt entreprenørskap og samskapende sosial innovasjon – SESAM. Underviser fra tid til annen i ledelse med vekt på innovasjon og organisasjonskultur.

    Kobro har følgende ansvarsområder:

    • Sosialt entreprenørskap
    • Sosial innovasjon
    • Samskaping, brukermedvirkning
    • Velferdsstatens omstilling
    • Endringsprosesser og ledelse av endring
    • Designthinking
    • Retorikk og litterære sjangere; faglitteratur
    • Leder av SESAM

     

    Kompetanse:

    Innovasjon i offentlig sektor, sosial bærekraft, entreprenørkskap og innovasjon, faglitterær skriving, retorikk. Ledelse: prosessledesle, prosjektledelse, strategi og organisasjonsutvikling.

  • Bjørnar Erikstad Seiler og paralympier

    Bjørnar Erikstad er født uten armer, med fingrene festet på skuldrene, som han selv sier det. Han ble født med TAR-syndrom. Først da han var fire år, tok Bjørnar sine første ustø skritt. 25 operasjoner senere sto han på egne ben. Dette har ikke hindret Bjørnar i å seile siden han var åtte år gammel. Han startet i Optimist og seiler nå 2.4mR på det norske landslaget i seiling.

    Bjørnar Erikstad byr virkelig på seg selv på scenen. Han har en fantastisk energi og bruker mye humor i foredragene sine. Til tross for sine hemninger er det få ting optimisten Bjørnar ikke klarer. Han har mange ganger lukket øynene og håpet at vinden skulle snu, men han har aldri lukket øynene og håpet at TAR-syndromet skulle være borte.

    Bjørnars langsiktige mål er medalje i Paralympic. Den skal komme som en konsekvens av hard jobbing, krevende og ærlige tilbakemeldinger, en kultur hvor alle ønsker å utvikle seg, i en morsom hverdag med godt humør og profesjonalitet i arbeidet.

  • Anne Kirstine Berger Gruppeleder brannsikkerhet - Norconsult

    Anne Kirstine Berger fullførte sin utdanning som sivilingeniør/master ved NTNU våren 2018. Etter fem år som brannteknisk rådgiver i Norconsult i Sandvika, startet hun høsten 2022 som gruppeleder for brannsikkerhet og bygningsfysikk i Norconsult Vestfold og Kongsberg. Anne Kirstine er dedikert til å se sine medarbeidere og sørge for at arbeidsplassen er et sted hvor man blir faglig utfordret og trives sosialt samtidig som hun har fokus på en bærekraftig vekst. Hun legger også stor vekt på samarbeid på tvers av fagområder og lokasjoner, og fungerer som oppdragsleder i flere tverrfaglige mellomstore prosjekter.

  • Johan Guldbjørnsen CEO - Bilfinger Norge

    Johan Guldbjørnsen har lang erfaring fra bransjen. Han har tidligere hatt flere års fartstid i Bilfinger, hvor han først jobbet innenfor Projects & Consultancy og deretter som leder av Fabrication. I 2021 gikk han over til Aker Carbon Capture, men er nå tilbake på Herøya for å lede Bilfinger Norway AS, en del av Nordic Region.

  • Lars Erik Lund Bærekraftsdirektør - Veidekke

    Konserndirektør, strategi og bærekraft – Veidekke

  • Jan Terje Olsen Daglig leder - Sparebankstiftelsen Telemark

    Jan Terje Olsen er daglig leder i stiftelsen, siden 2020. Og styreleder i stiftelsen fra 2012-2019. Utdannet innenfor økonomi og finans. Han har drevet bedriftsrådgivning som selvstendig næringsdrivende og har lang erfaring fra styreverv i flere bedrifter og som folkevalgt i Skien kommune. Jan Terje Olsen jobbet tidligere i flere lederstillinger i Union og Norske Skog-konsernet i perioden 1990-2011.

  • Per Halvorsen Visekonsernsjef - Sparebank 1 Sør-Norge

    Halvorsen (1962) har vært visekonsernsjef med ansvar for Folk & Integrasjon siden etableringen, og sammenslåingen mellom SpareBank 1 SR-Bank og SpareBank 1 Sørøst-Norge. Halvorsen var adm. direktør i SpareBank 1 Telemark siden 2006, og har ledet banken igjennom fire fusjoner og en børsnotering (2018). Han har mange års erfaring fra lederstillinger i Vesta Liv / Skandia (i dag Nordea Liv) og Vital Forsikring ASA (i dag DnB Liv).

  • Hans A. Hauge Instituttleder - USN
    Hans A. Hauge er Instituttleder og forsker ved Institutt for Helse, sosial og velferdsfag ved USN. Han har en solid faglig profil innen ulike fagfelt og som strekker seg ut over hans akademiske prestasjoner. Erfaringen knyttet til arbeidsinkludering for personer funksjonsnedsettelse og enslige mindreårige flyktninger og helsefremmende arbeid har påvirket hans tilnærming til sosial innovasjon og arbeidsinkludering. I tillegg har han engasjert seg i utviklingen av sosialt entreprenørskap i Norge. Hans arbeid er preget av  tverrfaglig samarbeid og ledelse, alltid med en praktisk tilnærming til komplekse samfunnsutfordringer.
  • Tove Sørensen Avdelingsleder - Bouvet

    Tove Sørensen er avdelingsleder i Bouvet

Les mer
12:00 - 13:00 Pause i programmet

Lunsj

Les mer
13:00 - 14:30 Hovedscene Ælvespeilet

Tech som drivkraft – innovasjon som skaper muligheter

Hvordan løser vi morgendagens største utfordringer? Svaret ligger i teknologi og innovasjon. I denne bolken tar vi deg med på en reise i ny tech, hvor kunstig intelligens, robotikk, bærekraftige energiløsninger og smarte byer ikke bare endrer vår hverdag – men også former fremtidens industri og samfunn.

Norsk og europeisk industri står overfor sin kanskje største utfordring noensinne: En verden i rask endring, hvor geopolitikk, teknologi og bærekraft omformer spillereglene. Hvordan kan vi ikke bare tilpasse oss – men ta ledelsen?

💡 I denne sesjonen får du:
✅ Innsikt i de nyeste teknologiene og strategiene som gir oss et konkurransefortrinn.
✅ Konkrete løsninger for å håndtere usikkerhet og kompleksitet i et globalt marked.
✅ Hvordan norske bedrifter kan utnytte europeisk samarbeid for å styrke sin posisjon.
✅ Inspirerende caser fra aktører som allerede lykkes i det nye industrielle landskapet.

Dette er ikke fremtidsprat – det er løsninger du kan ta i bruk nå. Sikre deg kunnskapen og nettverket som trengs for å navigere i en ny industriell virkelighet.

  • Olaf Hallan Graven Professor - Universitetet i Sørøst-Norge

    Olaf Hallan Graven is a professor in Computer Science at USN.

    Areas of responsibility:
    Artificial Intelligence, Cyber Security, Software engineering, Computer games, and programming (C++ and ADA mostly).

    Areas of expertise:
    Artificial Intelligence, Cyber Security, Software engineering, Computer games development, Computer games for learning, Embedded systems, Virtual systems, Augmented reality. The use of computer games technology within areas not commonly used. Software engineering, Computer games development, Computer games for learning, Embedded systems, Virtual systems, Augmented reality, remote laboratories

    Teaching areas:
    Development of computer games, multimedia, project management and programming languages in general.

  • Magnus Vold CCO - ENRX

    Magnus Vold er COO i ENRX

  • Charlotte Skourup Global leder for forskning og utvikling - ABB

    Charlotte Skourup er en av Norges fremste tech-kvinner og er i dag global leder for forskning og utvikling innenfor forretningsområde Energy Industries i ABB.

  • Ivar Aune GenAI CoE Head - CapGemini Nordics

    Ivar Aune er nordisk toppleder for innsikt og data i Capgemini. Med over 20 års erfaring har han bistått komplekse virksomheter både nasjonalt og internasjonalt på deres digitale transformasjonsreiser. Han er medforfatter av boken The Future of Data, how Nordic companies scale and transform with Data and AI, skrevet i samarbeid med professorer fra Copenhagen Business School, Kristiania College og Stockholm School of Economics.

  • Solveig Steinsland Digitalization Manager - Vianode

    Solveig er fra Kristiansand, og er sivilingeniør innenfor Teknisk Kybernetikk fra NTNU. Hun er leder for digitalisering i Vianode, en produsent av anodematerialer til elbilbatterier. Hun har tidligere erfaring fra Elkem, Saint-Gobain og GE Healthcare. Solveig sitter i Norges Forskningsråds Porteføljestyre for muliggjørende teknologier og er aktiv i Eydeklyngen, bl.a. i deres tenketank. Hun bidro til utarbeidelsen av den oppdaterte versjonen av Prosess 21-rapporten, som ble ferdig januar 2025.

  • Thordur Arnason VP - Capgemini Invent, Capgemini Global GenAI GTM Lead

    Thordur Arnason er VP Capgemini Invent Global GenAI GTM Lead

  • Andreas Krapp Global Digital & Data Director - Jotun

    Andreas Krapp is the Global Digital & Data Director at Jotun

  • Per Knudsen VP Technology - Yara

    Per Knudsen er Vice President for Yara Technology. Han solid og bred erfaring fra flere stillinger i Yara deriblant som fabrikksjef ved Yaras produksjon på Herøya.

Les mer
14:30 - 14:45 Pause i programmet

Kaffepause

Nyt en bedre kopp kaffe, litt frukt eller noe annet godt i hyggelige mingleomgivelser på Ælvespeilet
Les mer
14:45 - 15:30 Hovedscene Ælvespeilet

Industri 6.0? Hva gjør vi når kun et fåtall får lov til å jobbe?

Vi står midt i en ny industriell revolusjon. Kunstig intelligens, IoT og autonome systemer er ikke lenger bare støtteverktøy – de overtar oppgaver som tidligere var forbeholdt mennesker. Hva betyr dette for arbeidsmarkedet, industrien og samfunnet?

Vi befinner oss i en ny industriell revolusjon der kunstig intelligens, IoT og autonome systemer ikke lenger bare assisterer oss – de tar over oppgaver som tidligere var menneskets domene. Hvordan vil dette påvirke arbeidsmarkedet, industrien og samfunnet som helhet.

💡 I denne sesjonen dykker vi ned i:
✅ Hvordan automatisering og AI vil forandre jobbene våre – og hvilke ferdigheter som blir avgjørende.
✅ Økonomiske og samfunnsmessige konsekvenser av en arbeidsstyrke der færre mennesker er nødvendig.
✅ Innovative løsninger for å sikre sosial rettferdighet og økonomisk stabilitet i en maskindrevet økonomi.
✅ Hvordan bedrifter kan tilpasse seg og utnytte denne revolusjonen til sin fordel.

Dette er ikke en fjern fremtid – endringene skjer nå. Vil du vite hvordan du og din bedrift kan ligge i forkant?

  • Ole-Jacob Siljan Fabrikksjef - Yara Porsgrunn

    Ole-Jacob Siljan er fabrikksjef hos Yara Porsgrunn og styreleder i Powered by Telemark

  • Harald Solberg Administrerende direktør - Norsk Industri

    Harald Solberg har en solid karriere som politiker og leder i norsk organisasjons- og næringsliv. Han har vært vararepresentant på Stortinget for Vestfold KrF, rådgiver ved Statsministerens kontor og statssekretær i Finansdepartementet. Etter regjeringsskiftet i 2005, var Solberg viseadministrerende direktør i Mentor Media og senere administrerende direktør i Dagsavisen. Han kom til Rederiforbundet i 2011 som direktør for næringspolitikk og kommunikasjon, ledet Det kongelige sekretariatet ved Det kongelige hoff fra 2016 til 2017, før han ble administrerende direktør Rederiforbundet i januar 2018. Begynte i Norsk Industri april 2024.

  • Ove Pryde Pettersen Daglig leder - Inventas

    Ove Pryde Pettersen er daglig leder/CEO i Inventas.

  • Oskar Wintertidh Director - Capgemini Invent

    Oskar Wintertidh is an executive leader with over 20 years of experience driving digital transformation and operational excellence across manufacturing, automotive, energy, and food & beverage industries. As Head of Smart Plants & Assets at Capgemini Invent Norway, he leads AI-enabled asset management and OT service strategies, driving profitability and efficiency for industrial clients.

  • Thomas Fløien Angeltveit Avdelingsleder Digital Transformasjon - Norconsult

    Thomas Angeltveit jobber som avdelingsleder Digital transformasjon hos Norconsult. Teamet hans skal sikre at konsernet opprettholder konkurransekraften og skaper kundeverdi fra alle de teknologiske mulighetene som finnes. Angeltveit har tidligere hatt rollen som seniorrådgiver Strategi og utvikling i konsernstab. Før det har han over 8 års erfaring fra digitalisering i markedsområdet samferdsel.

  • Sverre Gotaas
    Sverre Gotaas Administrerende direktør - Herøya Industripark

    Sverre Gotaas, MSc fra NTNU (tidligere NTH), har i de siste åtte årene ledet Herøya Industripark AS. Han har tidligere blant annet hatt roller som Innovasjonsdirektør i Statkraft, og Innovasjons- og Teknologidirektør i Kongsberg Gruppen.

    Gotaas leder regjeringens Teknologiråd, og har vært medlem i Energikommisjonen. Han har tidligere hatt styreverv i blant annet Norsk Forskningsråd, Universitetet i Sør-Øst Norge og Simula.

  • Silje Bogen
    Silje Berntsen Bogen Chief People and Organisation Officer - ABAX

    Silje Berntsen Bogen er Chief People and Organisation Officer i ABAX

    «Suksess koker ned til menneskene som jobber med oss; deres unike kompetanse, hva som trigger dem, og de individuelle perspektivene de bidrar med.

    Å skalere organisasjoner gjennom strategisk organisasjonsarkitektur er kjernen av hva jeg gjør. Jeg er opptatt av å utvikle potensialet i andre, og å utvikle våre selskaper som et resultat av deres suksess.»

Les mer
16:00 - 17:30 Partnerarrangementer

Carbon Afternoon Tea

Eramet og Bellona inviterer til CO2 Afternoon Tea - Hvordan ordner vi transport og lager for norske CO2-utslipp?

Eramet og Bellona inviterer til CO2 Afternoon Tea

Porsgrunn bibliotek, tirsdag 3. juni, 2025, fra kl. 16 til ca 17:30.

Eramet og Bellona inviterer til CO2 Afternoon Tea for å diskutere praktiske løsninger knyttet til transport og lagring av norske CO2-utslipp. Industrien trenger en løsning tilpasset norske forhold og volumer. Hvordan optimalisere verdikjeden og utvikle et kommersielt alternativ? Kanskje vi trenger et KORTSKIP etter Langskip? Velkommen til en introduksjon, informasjon og en paneldebatt som fremmer praktiske løsninger.

Det vil bli servert te, kaffe og noe søtt til.


Les mer og meld deg på her
  • Energidepartementet Energidepartementet

    .

  • Olav Øye Seniorrådgiver, klima og industri - Bellona

    Olav jobber som seniorrådgiver for klima og industri, med karbonfangst og -lagring (CCS) som spesialfelt. Han har en mastergrad i EU-studier fra Université libre de Bruxelles og har vært rådgiver i konsulentselskapet Brusselkontoret, hvor han arbeidet med EUs klima- og energipolitikk. Olav har også jobbet som journalist og har vært studenttillitsvalgt på lokalt, nasjonalt og europeisk nivå. I Bellona startet han som rådgiver og lederassistent for Frederic Hauge.

  • Julia Lindland Director Strategic Projects and CCUS - Eramet Norway

    Julia Lindland is Director Strategic Projects and CCUS – Eramet Norway

  • Jon Sletten Yara

    Jon Sletten koordinerer Yaras prosjekter på ytterligere CO2-utslippsreduksjoner i Porsgrunn.

  • Hans Jørgen Vinje Seniorrådgiver- Gassnova

    Hans Jørgen Vinje er seniorrådgiver i Gassnova – det norske statsforetaket som har som mål å bidra til utvikling og implementering av fangst og lagring av CO₂ – CCS. Han har arbeidet i Gassnova siden 2009 og har hatt en rekke roller i selskapet, inkludert leder for CLIMIT-forskningsprogrammet, statens eierrepresentant (Asset Manager) i Teknologisenteret på Mongstad og teknologidirektør (Chief Technology Officer) i Gassnova. Hans Jørgen Vinje har en mastergrad (MSc) i prosessautomasjon fra Høgskolen i Telemark i 1992. Han har erfaring fra prosessindustrien, bl.a. ammoniakkfabrikken på Herøya, og arbeid innen programvareselskap som leverte datainnsamlingsverktøy og arbeidsflytløsninger til både industri og helsesektor.

  • Jeanette Iren Moen Direktør Bransje- og industripolitisk avdeling - Norsk Industri

    Jeanette Iren Moen er Direktør Bransje- og industripolitisk avdeling

Les mer
17:00 - 20:00 Partnerarrangementer

Industriuka by Night

Næringslivets valg for fremtidig verdiskaping

Som en del av Industriuka inviterer Innovasjon Norge og Grenland Næringsforening, i samarbeid med Varden, til en inspirerende kveldsstund i kulturhuset Ælvespeilet. Bli med på en kveld fylt med mat, mingling og spennende møter med bedrifter som skaper vekst og handlingsrom verden over.

Hvordan kan bedrifter sikre vekst og konkurransekraft i denne nye virkeligheten?


Les mer og meld deg på her
  • Joar Ajer Administrerende direktør - Bandak AS

    Joar Ajer er adm dir i selskapene Bandak AS i Lunde og Bandak NCT AS på Notodden. Han startet sin karriere i Bandak-gruppen som selskapets første lærling i 1987 og har, med unntak av korte opphold, vært en del av Bandak siden da. Joar har fagbrev som maskinarbeider og en bachelorgrad i maskinteknikk fra Høgskolen i Buskerud.

    I 2016, sammen med tre andre investorer, reddet han Bandak fra konkurs, og sammen med de tre andre investorene kjøpte de konkursboet til NCT på Notodden i 2017 og startet da Bandak NCT. I tillegg til å ha ledet Bandak Halden i 5 år så har han også bodd og jobbet for Bandak i Malaysia og bygde der opp ett selskap med ca 115 ansatte over en 4 års periode.

    Bandak selskapene leverer tjenester innenfor mekanisk produksjon og overflatebehandling, er 140 ansatte og omsetter i år for ca MNOK 350.

  • Alf Bjørseth Executive Vice President Business Development - Thor Medical

    Alf Bjørseth er en norsk kjemiker og industrigründer, kjent for sitt arbeid innen energisektoren og medisinsk teknologi. Han har en doktorgrad i fysisk kjemi fra Universitetet i Oslo og har hatt ledende stillinger i Norsk Hydro og Elkem. Bjørseth er grunnlegger av flere suksessrike selskaper, inkludert REC, NorSun og Scatec. I de senere år har han også engasjert seg i medisinsk teknologi gjennom selskapet Thor Medical.

  • Sindre Hassfjell CTO - Thor Medical

    Sindre Hassfjell er Chief Technology Officer (CTO) ved Thor Medical ASA. Han er en anerkjent forsker innen nukleær kjemi og radiokjemi med over 30 års erfaring innen vitenskapelig forskning. Han har hatt stillinger som forsker og prosjektleder ved Institutt for energiteknikk (IFE) og som direktør for generatorutvikling ved ARTBIO.  Hassfjell har også vært Post Doc ved Universitetet i Oslo, National Institutes of Health (NIH) og University of Chicago, hvor han utviklet produksjonsmetoder for alfa-emittere og mikrodosimetrisk metodologi

    Thor Medical har utviklet en banebrytende produksjonsprosess for såkalte alfaemittere basert på naturlig forekommende thorium. Disse isotopene er sentrale i neste generasjons kreftbehandling, som utnytter alfastråling til å ødelegge kreftceller med presisjon, og skåner friskt vev. Dette representerer et betydelig skritt i retning av mer effektiv og skånsom behandling for kreftpasienter.

  • Pia Prestmo Public Affairs Manager - Heidelberg Materials Norway

    Pia Prestmo jobber som Public Affairs Manager ved Heidelberg Materials Norway

  • Morten Walde CEO - TS Group

    Morten Walde tiltrådde konsernstyret i TS Group i 2019, og tok posisjon som konsernsjef i 2020. Walde har som toppleder i mer enn 30 år, samt gjennom ulike styreverv og rådgivningsoppdrag, bred erfaring fra strategisk-, taktisk og operativt nivå innen internasjonal petroleumsindustri. Dette under industrielt- så vel som finansielt eierskap.
    Morten Walde er diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI med tilleggsutdanning innen administrativ informasjonsbehandling fra UIB.

Les mer
17:00 - 19:30 Partnerarrangementer

How GenAI killed Trust

In this event, we will discus AI, the rapidly changing ways GenAI has on our lives today.

In this event, we will discus AI, the rapidly changing ways GenAI has on our lives today.

We live in a Post-GPT world, where more and more of the internet is populated not by humans, but by bots, agents and AI generated content. We will take you on a journey from statistics and coffee machine bots to Agentic AI today. And how this can be leveraged to gain competitive advantages. And having fun while doing so!

Arrangementet er åpent for alle – og foregår på Kafé K.


Les mer
  • Thordur Arnason VP - Capgemini Invent, Capgemini Global GenAI GTM Lead

    Thordur Arnason er VP Capgemini Invent Global GenAI GTM Lead

  • Marijn Markus AI Lead - Capgemini Netherlands

    Marijn Markus is the AI Lead Capgemini Netherlands

Les mer
19:30 - 23:00 Partnerarrangementer

Industriuka IceBreaker med quiz!

Velkommen til den tradisjonelle Industriuka Icebreaker på Kafé K!

Som alltid får vi quiz i regi av Porsgrunn min By og Exentric, med gilde premier!

Møt utstillere og innledere, bli kjent, skap kontakter og legg et godt grunnlag for å få mest mulig ut av din deltakelse på Industriuka 2025.

Les mer

04.JunFagkonferanser & Generasjon Z scene Flere lokasjoner

Gratis inngang på Generasjon Z scenen. Velkommen inn og bli inspirert!
07:30 - 09:15 Partnerarrangementer

Det europeiske energisystemet i en ny geopolitisk virkelighet

I samarbeid med Cicero senter for klimaforskning, ønsker Skagerak Energi velkommen til Energifrokost under Industriuka. Vi inviterer akademia, politikere, næringsliv og andre interesserte til en samtale om hvordan geopolitikk gir utfordringer og muligheter – og vi forsøker å se inn i krystallkulen og hvordan spenningene vi i dag ser vil påvirke det norske og det europeiske kraftmarkedet framover.

Russlands fullskala invasjon av Ukraina satt det europeiske kraftmarkedet på prøve og førte til taktskifte i produksjon av ny fornybar energi i Europa. Virker dette fortsatt inn på markedet, og vil også endringer i amerikansk politikk ha påvirkning på det samme markedet?


Les mer her
  • Iver Neumann Direktør - Fridtjof Nansens institutt

    Iver Neumann er direktør for Fridtjof Nansens institutt

  • Torbjørg Jevnaker Seniorforsker - Cicero

    Torbjørg Jevnaker er seniorforsker ved Cicero

  • Nils Eirik Stamland Prosjektdirektør - INEOS INOVYN

    Nils Eirik Stamland is the Project Director INOVYN Hydrogen and major projects Nordic and chairman of the board INOVYN Norge AS and INOVYN Sverige AB

Les mer
09:30 - 12:00 Scene Porsgrunnshallen

Industriuka 2025 CCUS conference

Velkommen til Industriukas CCUS-konferanse, i regi av Powered by Telemark. Klikk på knappen for å se hele programmet.
  • Cecilie Myrseth Næringsminister

    Cecilie Myrseth er næringsminister i regjeringen Støre, og representerer Arbeiderpartiet

  • Bjørn Kolbjørnsen Chairman of the Board - Eramet Norway

    Bjørn Kolbjørnsen is a very experienced CEO and Chairman, who currently holds several positions within a variety of industrial areas. His main endeavour continues to be Eramat, where he is currentlcy the Chairman of the Board as well as the CEO of Manganese alloys.

  • Ragnhild Flesland Høimyr HESQ Manager - Yara Porsgrunn

    Ragnhild Flesland Høimyr (born 1987) has been a Yara employee since 2015, currently in the position of HESQ Manager at Yara Porsgrunn. Previously, Ms. Høimyr held the position of Production Manager CN area (2019–2023) and Process Engineer NPK/CN area in Porsgrunn (2015–2019). She has served as member of the Telemark University
    College Board (2010–2012), and as Chairman of the Board of the Student Welfare Organization in Telemark (2012- 2014).

    Ms. Høimyr holds a Master of Science degree from the University South-Eastern Norway.

  • Olav Øye Seniorrådgiver, klima og industri - Bellona

    Olav jobber som seniorrådgiver for klima og industri, med karbonfangst og -lagring (CCS) som spesialfelt. Han har en mastergrad i EU-studier fra Université libre de Bruxelles og har vært rådgiver i konsulentselskapet Brusselkontoret, hvor han arbeidet med EUs klima- og energipolitikk. Olav har også jobbet som journalist og har vært studenttillitsvalgt på lokalt, nasjonalt og europeisk nivå. I Bellona startet han som rådgiver og lederassistent for Frederic Hauge.

  • Tor Gautestad Operational Manager Brevik CCS - Heidelberg Materials

    Tor Gautestad is the Operational manager Brevik CCS at Heidelberg Materials

  • Jasmina Hafizovic Cavka Forskningssjef for prosessteknologi - SINTEF
    Jasmina Hafizovic Cavka er ny forskningssjef for prosessteknologi i SINTEF 
    En erfaren leder med over ti års erfaring som forskningsleder og dyp innsikt i norske og internasjonale forskningsstrategier for grønn omstilling skal lede SINTEFs største forskningsavdeling.
    Jobber langs hele verdikjeden fra råstoff til produkter
    Fra 1. januar 2025 inntar Jasmina Hafizovic Cavka posisjonen som forskningssjef for prosessteknologi i SINTEF. Hun har arbeidet i forskningsavdelingen siden 2007 og har vært forskningsleder for prosesskjemi og funksjonelle materialer siden 2013. Avdelingen har 124 medarbeidere og har forsknings- og innovasjonsaktivitet både i Oslo, Porsgrunn og Trondheim.
    – Jasminas lange fartstid som forskningsleder har gitt henne svært gode forutsetninger for å ta steget og lykkes også som forskningssjef. Hun har møtt mange utfordringer som er håndtert på beste vis og har ikke minst fått mye erfaring med vårt strategiske samarbeid med ulike nøkkelkunder. Jeg ser fram til å samarbeide med henne i instituttledergruppen, sier konserndirektør Eli Aamot i SINTEF Industri.
    På fagområdet prosessteknologi jobber SINTEF tett sammen med industri og akademia for å redusere og eliminere utslipp, kutte kostnader og å gjøre industrielle prosesser mer grønne og bærekraftige. I tillegg har avdelingen fokus på innovasjon og avansert produksjon for å skape ny industri og arbeidsplasser.
    SINTEFs avdeling for prosessteknologi kan tilby tilgang til unik infrastruktur og akademisk nettverk og anvender vår kompetanse langs hele verdikjeden fra råstoff via foredling til produkter for å øke verdiskapningen i industrien og løse morgendagens utfordringer.
    Erfaren og merittert leder
    Cavkas ekspertise er innenfor materialvitenskap med søkelys på separasjon og katalyse. Dette har dannet basis for en karriere i SINTEF som har vært fokusert på grønne teknologier for utslippsreduksjon, forbedret energi- og ressurseffektivitet, og grønn omstilling. Hun har 22 fagfellevurderte publikasjoner og to patenter.
    Hun har ledet flere betydningsfulle forskningsprosjekter, inkludert en rekke samarbeidsprosjekter med globale industriselskaper som Yara og UOP, og EU-prosjekt om karbondioksidadsorpsjon. Hun tok doktorgraden i kjemi ved Universitetet i Oslo i 2008 og mottok Borregaards pris for beste doktorgradsavhandling for oppgaven. Cavka er også styremedlem i selskapene ProfMOF og Proventia.
  • Julia Lindland Director Strategic Projects and CCUS - Eramet Norway

    Julia Lindland is Director Strategic Projects and CCUS – Eramet Norway

  • Øyvind Rudberg Øyvind Rudberg - Technical Director, INEOS O&P Norway

    Øyvind Rudberg is the Technical Director of INEOS O&P Norway

  • Aura Cuellar President - LanzaTech
    From environmental engineer to executive business leader, Aura Cuellar is determined to carve a path to profitable carbon solutions. As LanzaTech’s President, Aura is responsible for all revenue-generating business lines through scaling technology and bringing to life LanzaTech’s mission to recycle carbon with biology. She has extensive experience in capital project development, manufacturing and global business strategy along with managing key investor relationships. Her time living and working in Europe, Africa, Asia and North and South America has shaped her inclusive world view and deep appreciation for regional approaches to address climate change and deliver growth.

    Prior to joining LanzaTech, Aura served as Vice President of Energy Transition for Shell in the United States. In her 25-year tenure at Shell, she advanced across various global senior executive roles including Head of Projects and Turnarounds in The Netherlands where she oversaw an annual capital projects portfolio of $500 million. Aura’s leadership was forged in manufacturing assets, including P&L responsibility and strategic commercial partnership development for sustainable revenue pipelines. Aura is passionate about cultural transformation with a focus on innovation and social equity. She excels in building integrated, robust teams in which individuals are empowered to deliver impactful commercial results.

    Aura also serves as Honorary Consul to the Kingdom of The Netherlands in Houston, a role in which she contributes to addressing the shared challenges of climate adaptation and resilience, health and vitality, sustainable mobility and the energy transition. Originally from Colombia, Aura holds a bachelor’s degree in environmental and civil engineering from Seattle University, an MBA from Western Washington University, an Executive General  Management degree from INSEAD and completed Harvard’s Women on Boards Program. Aura currently lives in Houston with her husband and two young boys. In addition to enjoying reading, traveling and long-distance running, Aura is committed to supporting young Latinas and women in the energy industry and beyond.

  • Hans Jørgen Vinje Seniorrådgiver- Gassnova

    Hans Jørgen Vinje er seniorrådgiver i Gassnova – det norske statsforetaket som har som mål å bidra til utvikling og implementering av fangst og lagring av CO₂ – CCS. Han har arbeidet i Gassnova siden 2009 og har hatt en rekke roller i selskapet, inkludert leder for CLIMIT-forskningsprogrammet, statens eierrepresentant (Asset Manager) i Teknologisenteret på Mongstad og teknologidirektør (Chief Technology Officer) i Gassnova. Hans Jørgen Vinje har en mastergrad (MSc) i prosessautomasjon fra Høgskolen i Telemark i 1992. Han har erfaring fra prosessindustrien, bl.a. ammoniakkfabrikken på Herøya, og arbeid innen programvareselskap som leverte datainnsamlingsverktøy og arbeidsflytløsninger til både industri og helsesektor.

  • Sverre Gotaas
    Sverre Gotaas Administrerende direktør - Herøya Industripark

    Sverre Gotaas, MSc fra NTNU (tidligere NTH), har i de siste åtte årene ledet Herøya Industripark AS. Han har tidligere blant annet hatt roller som Innovasjonsdirektør i Statkraft, og Innovasjons- og Teknologidirektør i Kongsberg Gruppen.

    Gotaas leder regjeringens Teknologiråd, og har vært medlem i Energikommisjonen. Han har tidligere hatt styreverv i blant annet Norsk Forskningsråd, Universitetet i Sør-Øst Norge og Simula.

  • Caroline Svae BD/Commercial Manager - Trudvang CCS ANS

    Caroline is presently BD /Commercial manager for Trudvang CCS ANS, a CO2 storage project on Norwegian Continental Shelf targeting to safely and efficiently store around 10 million tonnes of CO2 per year from 2030. She has more than 15 years’ experience within venture capital /investing in start-up/growth companies in the energy industry out of Europe. Extensive experience with strategy processes, business development, project management, investment due diligence, market/technology analysis, and board work in start-up companies. She holds an M.Sc in Physics from Institut national des Sciences appliquées de Toulouse.

  • Jon Sletten Yara

    Jon Sletten koordinerer Yaras prosjekter på ytterligere CO2-utslippsreduksjoner i Porsgrunn.

  • Lars Erik Øi Professor i prosessteknologi - Universitetet i Sørøst-Norge

    Lars Erik Øi er Professor i prosessteknologi ved Universitetet I Sørøst-Norge og instituttleder ved institutt for Prosess- og Miljøteknologi i Porsgrunn.

    Han er utdannet sivilingeniør I kjemiteknikk fra NTH 1983 og har en Dr.grad i CO2-fangst fra Høgskolen i Telemark 2012.

    Han har arbeidet 8 år som forsker ved Norsk Hydro på Herøya og 30 år som 1. amanuensis og professor ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han underviser I kjemi, termodynamikk, gassrensing og energioptimalisering. Forskningsområdene er prosessteknologi, gassrensing og energioptimalisering, og spesielt simulering av CO2-fangst-prosesser.

  • Ole Rom Andersen Chief Innovation Officer - GreenPort North

    Ole Rom Andersen har gennem de sidste år arbejdet i Greenport Scandinavia regi, med etablering CCS værdikæder fra Nord Europa til Danmark. Arbejdet har fokuseret på at etablere et multi-storage CO2 hub i Hirtshals, med infrastruktur til CO2 lagring i Greenstore.dk, Thorning, Jammerbugt, Lisa og Inez.

    Ole kommer med erfaring fra international forretningsudvikling og ledelse af innovationsprojekter med bæredygtighed i centrum fra forskellige virksomheder i USA, Europa og Danmark.

    Ole er Chief Innovation Officer i Greenport North, hvor han arbejder bredt med grøn energi til blå industri ved hjælp af CCUS, P2X, sektorkobling og cirkulær produktion på Hirtshals Havn.

Les mer
09:55 - 10:00 Generasjon Z

Offisiell åpning av Generasjon Z

Generasjon Z i Porsgrunnshallen er en dynamisk arena for presentasjoner og dialoger, rettet mot studenter og bedrifter. Her kan studenter vise sine ferdigheter og ambisjoner, mens bedrifter presenterer ledige stillinger og arbeidsmiljøer. Et inkluderende sted for nettverksbygging, inspirasjon og nye karrieremuligheter.

Offisiell åpning av Generasjon Z med Elisabet Syverud, Dekan ved USNs fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag.

Generasjon Z standen i Porsgrunnshallen er et spennende og inkluderende område hvor studenter og bedrifter møtes for å bygge forbindelser og utforske muligheter. Generasjon Z scenen er en arena dedikert til presentasjoner og dialoger som fokuserer på rekruttering og karriereutvikling, spesielt rettet mot den nye generasjonen som vokser opp i en digital og i stadig forandring verden.

Her oppfordres studentene til å ta ordet, vise sin kreativitet og presentere sine ferdigheter og ambisjoner for potensielle arbeidsgivere. Dette er en unik sjanse til å bli sett og hørt, samt å bygge verdifulle nettverk som kan åpne dører til spennende karrieremuligheter.

Bedrifter som er på jakt etter nye talenter, får muligheten til å presentere sine ledige stillinger og arbeidsmiljøer, og dermed tiltrekke seg fremtidens problemløsere og innovative tenkere.

Alle er velkomne til å delta i Generasjon Z, uansett bakgrunn eller erfaring. Enten du er student som ønsker å vise hva du kan, eller bedrift som vil finne de rette kandidatene – dette er stedet hvor nye ideer og muligheter kan blomstre. Vi ønsker å skape en inkluderende og dynamisk arena der alle kan bli kjent, dele kompetanse og inspirere til nye samarbeid og karriereveier.


Les mer om Generasjon Z her
  • Fagskolen Vestfold og Telemark

    Fagskoleutdanning er en yrkesrettet tertiærutdanning som bygger på videregående opplæring. Utdanningen gir høyere kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak.

    Har du fullført og bestått videregående opplæring fra helse- og sosialfagene, aktivitørutdanning eller tilsvarende og minimum et års relevant yrkespraksis, kan du studere videre mens du er i jobb.

    Fagskolen Vestfold og Telemark eies av Vestfold og Telemark fylkeskommune

  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

  • Elisabet Syverud Dekan, Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Konsberg

    Elisabet Syverud er dekan ved USNs fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag. Som dekan er jeg opptatt av å møte samfunnets behov for kompetanse gjennom framtidsrettet utdanning og utmerket forskning.

Les mer
10:00 - 10:15 Generasjon Z

Stipendiat USNexpo presentasjon

Title PhD project: Enhancement Strategies in Bioelectrochemcial Reactors, Experimental and Modeling Approaches

Vida Ahmadi-Olsen, PhD v/USN. Møt Vida Ahmadi-Olsen 4. juni på stand Z-953 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.

In this presentation, I will give a short introduction about bioelectrochemical systems for biogas production and upgrading. Then I will give a summary of my experimental work at USN Porsgrunn, which contains finding durable and efficient electrodes for anaerobic waste and wastewater treatment. The other part of the presentation will be about my modeling work about electroactive biofilm performance.

 

  • Vida Ahmadi-Olsen Stipendiat v/Universitetet i Sørøst-Norge

    Institutt for prosess-, energi- og miljøteknologi
    Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
    Campus Porsgrunn

  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

Les mer
10:00 - 12:00 Partnerarrangementer

Er det nok fart i den sirkulære omstillingen?

Omstillingen til et sirkulært samfunn er i gang. Skal vi nå klimamålene og sikre grønn konkurransekraft, må vi handle nå. Med seminaret ønsker vi å inspirere kommuner, industri og næringsliv til en raskere grønn omstilling.

Omstillingen til et sirkulært samfunn er i gang. Skal vi nå klimamålene og sikre grønn konkurransekraft, må vi handle nå. Med seminaret ønsker vi å inspirere kommuner, industri og næringsliv til en raskere grønn omstilling.

Dato:
4.juni 2025

Tid:
10.00-12.00

Sted:
Campus Porsgrunn, USN, auditorium Øssia (B-113)

Arrangør:
Sirkulære Telemark 2030 (et samarbeidsprosjekt mellom Telemark fylkeskommune, Innovasjon Norge V&T, Forskningsrådet, Siva og Telemark utviklingsfond)


Les mer om arrangementet
  • Marit Gundersen Engeset Professor - USN

    Marit Gundersen Engeset er professor – USN

  • Tore Vabø Spesialrådgiver - KS

    Tore Vabø er spesialrådgiver – KS

  • Thor Kamfjord Direktør for bærekraftig utvikling - Norner

    Thor Kamfjord er direktør for bærekraftig utvikling – Norner

  • Tina Wågønes Daglig leder - Norsk Senter for Sirkulær Økonomi

    Tina Wågønes er Daglig leder – Norsk Senter for Sirkulær Økonomi

  • Eva Langslet Fagleder EU-programmer - Innovasjon Norge

    Eva Langslet er fagleder EU-programmer – Innovasjon Norge

  • Lene Nordhus Nyland Prosjektleder - Powered by Telemark

    Lene Nordhus Nyland er prosjektleder i teknologi- og industriklyngen Powered by Telemark

  • Pål Kleffelgård Daglig leder - MTNU

    Pål Kleffelgård er daglig leder – MTNU

  • Helene Norli Rådgiver - Telemark fylkeskommune

    Helene Norli er rådgiver – Telemark fylkeskommune

  • Øyvind Kjørkleiv Teknisk forretningsutvikler - Eramet

    Øyvind Kjørkleiv er teknisk forretningsutvikler hos Eramet

Les mer
10:30 - 10:45 Generasjon Z

Stipendiat USNexpo presentasjon

Title PhD project: Experimental and Numerical Study of Hydrogen Gas Explosions with a Focus on Deflagration-to-Detonation Transition

Petar Bosnic, PhD v/USN. Møt Petar Bosnic både den 4. og 5. juni på stand Z-951 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.

Topic of the presentation;

Open-Source Tools for Advanced Modeling of Hydrogen Explosions and Safety Insights

  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

  • Petar Bosnic Stipendiat v/Universitetet i Sørøst-Norge

    Institutt for prosess-, energi- og miljøteknologi
    Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
    Campus Porsgrunn

Les mer
11:00 - 11:15 Generasjon Z

Muligheter hos ABB

Bli med på ABBs fremtidsreise — Oppdag innovative løsninger og karrieremuligheter!

ABB inviterer til presentasjon av selskapet og våre virksomhetsområder som fordeles på ulike lokasjoner i landet. Dette er en unik anledning til å lære mer om hvilke karriere- og utviklingsmuligheter som finnes hos oss.

Du finner oss på stand Z-905 i Porsgrunnhallen, hvor du får mulighet til å snakke med oss direkte om våre prosjekter, produkter, og hvordan det er å jobbe hos oss!

  • Martine Vatle ABB

    Talent Partner Specialist i ABB

  • ABB ABB

    ABB er en global teknologileder innen elektrifisering og automasjon, som muliggjør en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Ved å kombinere sin ekspertise innen teknologi og digitalisering, hjelper ABB industrier med å prestere på et høyt nivå, samtidig som de blir mer effektive, produktive, bærekraftige og istand til å øke sin konkurransekraft. Hos ABB kaller vi dette «Engineered to Outrun». Selskapet har over 140 års historie og rundt 110 000 ansatte over hele verden. ABBs aksjer er notert på SIX Swiss Exchange (ABBN) og Nasdaq Stockholm (ABB).

Les mer
11:30 - 11:45 Generasjon Z

Bachelor USNexpo presentasjon

Tema: Vakuumdestillasjon av aminløsningen CESAR1 ved ulike trykk for å forbedre gjenvinningsprosessen av aminer brukt i CO2-fangst

Møt representanter av Bachelor gruppen den 4. juni på stand Z-946 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.

Tema: Vakuumdestillasjon av aminløsningen CESAR1 ved ulike trykk for å forbedre gjenvinningsprosessen av aminer brukt i CO2-fangst.

Bachelorprosjektet er utarbeidet for å kunne optimalisere et nedskalert destillasjonsoppsett for gjenvinning av aminløsning på laboratoriet for å kunne utvikle analysemetoder som monitorerer gjenvinningsprosessen. Laboratoriearbeidet gikk ut på å vakuumdestillere aminløsningen CESAR1 som besår av vann, Piperazin (PZ) og 2-amino-2-metylpropanol (AMP) ved ulike trykk, samt kartlegge massetransporten og temperaturer underveis.

Deltakerne fra gruppen K6-2-25 som skal presentere på scenen er Ingunn Cecilie Finnebråten og Elisa Josefine Aas.

  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

  • Elisa Josefine Aas Student ved Universitetet i Sørøst-Norge

    Student ved Universitetet i Sørøst-Norge

  • Ingunn Cecilie Finnebråten Student ved Universitetet i Sørøst-Norge

    Student ved Universitetet i Sørøst-Norge

Les mer
11:50 - 12:00 Generasjon Z

Elbox SB - USNexpo studentbedrift

Forretningsidè: Strøm til byggeplasser fra el-bil
Elbox SB vant 2. plass i Region mesterskapet for student bedrifter 2025. Gratulerer!

Elbox SB vant 2. plass i Region mesterskapet for student bedrifter 2025. Gratulerer!

15 mai ble Regionmesterskapet for student bedrifter arrangert i Bølgen Kulturhus i Larvik. 24 studentbedrifter konkurrerte om 16 priser og ingeniørstudentene fra Porsgrunn vant 13. Elbox SB skal til NM i Oslo 11. juni.

Elbox SB dro heim med fleira prisar, mellom anna andreplass i beste studentbedrift og førsteplass i kategorien beste innovasjon. Dei tilbyr ei løysing som brukar elbilar som energikjelder på byggeplasser og sikrar trygg strømforsyning, tilpassa forbruk og ein berekraftig arbeidskvardag.

Møt representanter av Elbox SB 4. juni på stand Z-949 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.


Desse tok pris i regionmeisterskapet for studentbedrifter, USN
  • Sigurd Opsahl Gjermshus Elbox SB, Student ved Universitetet i Sørøst-Norge

    Elbox SB, Student ved Universitetet i Sørøst-Norge

  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

Les mer
12:00 - 13:00 Generasjon Z

Pause i programmet Generasjon Z scene

Les mer
13:00 - 13:15 Generasjon Z

Master USNexpo presentasjon

Building Practical Industrial AI Agents: Implementation Examples Using Large Language Models

Choukha Ram, Master nettstudent v/USN. Møt Choukha Ram 4. juni på stand Z-975 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.

Tema: Building Practical Industrial AI Agents: Implementation Examples Using Large Language Models

Samarbeidspartner: Eramet

  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

  • Eramet Eramet

    Eramet Norway AS er en verdensledende produsent av raffinerte manganlegeringer til den globale stålindustrien. Selskapet, som består av tre smelteverk lokalisert i Porsgrunn, Sauda og Kvinesdal samt en forsknings- og utviklingsavdeling (FoU) i Trondheim, har vel 560 ansatte. Vi ønsker også hvert år velkommen et stort antall lærlinger.

  • Choukha Ram Student ved Universitetet i Sørøst-Norge

    Nettstudent IT og automatisering USN, samt bachelor fra Guru Ghasidas Vishwavidyalaya University i India

Les mer
13:00 - 15:30 Scene Porsgrunnshallen

Industriuka 2025 Hydrogen conference

Velkommen til Industriukas hydrogenkonferanse. Klikk på knappen for å se hele programmet.
  • Ingebjørg Telnes Wilhelmsen Generalsekretær - Norsk Hydrogenforum

    Ingebjørg Telnes Wilhelmsen is the Secretary General of the Norwegian Hydrogen Forum (NHF). Ingebjørg holds a Law Degree (cand. Jur) from the University of Bergen (UiB), and Organizational Behaviour and Management from Norwegian Business School (BI Oslo).

     

  • Håkon Volldal Administrerende direktør - NEL

    Håkon Volldal ble utnevnt til administrerende direktør i Nel fra 1. juli 2022. Volldal har tidligere erfaring som konserndirektør i TOMRA og senere som administrerende direktør i Q-Free ASA, hvor han utviklet teknologiløsninger for effektiv, sikker og bærekraftig transport. Han har en MSc i industriell økonomi og teknologiledelse (sivilingeniør) fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

  • Sigmund Størset Senior Marked Advisor - ENOVA

    Formerly Research Manager at SINTEF Energy Research, leading the Process Technology Group. Main areas of research was CO2 capture, transport and storage (CCS), and large-scale hydrogen technologies. Also lead SINTEF’s corporate initiative on hydrogen technologies (2018-2019), for promoting sustainable energy solutions within industry, transport, power and heat.

    Educated as Master of Science within Nanotechnology from NTNU, and Master of Technology Management (MTM/MBA) at NTNU&NHH, with special emphesis on innovation management.

    Passionate about sustainability (for our earth, and thereby in business), equity and technology.

  • Vibeke Rasmussen SVPresident Product Management & Certification - Yara Clean Ammonia

    Vibeke Rasmussen har over 25 års erfaring fra industrien, med en imponerende karriere innen både vann- og gjødselindustrien. Hun startet sin profesjonelle reise som Management Trainee hos Anglian Water, hvor hun gjennom mange år har hatt ulike roller og ansvarsområder.

    I 2014 tok Vibeke steget videre og begynte i Yara, hvor hun har vært en nøkkelperson innen forskning på miljøpåvirkning, sirkulær økonomi og produksjon av NPK-gjødsel. I tillegg har hun hatt ansvaret for produktkvalitet på gjødselprodukter, før hun gikk over i sin nåværende stilling som Senior Vice President for Produktstyring og Sertifisering i Yara Clean Ammonia.

    Med sin brede fagkompetanse og sterke lederegenskaper er Vibeke en betydningsfull stemme i arbeidet med bærekraftige løsninger og produktinnovasjon innen gjødsel- og ammoniakkindustrien.

  • Nils Eirik Stamland Prosjektdirektør - INEOS INOVYN

    Nils Eirik Stamland is the Project Director INOVYN Hydrogen and major projects Nordic and chairman of the board INOVYN Norge AS and INOVYN Sverige AB

  • Ståle Kvernrød Seniorrådgiver prosessindustri og karbonfangst - Enova

    Ståle Kvernrød er seniorrådgiver prosessindustri og karbonfangst i Enova SF

  • Arne Nicander Prosjektleder hydrogen - Powered by Telemark

    Arne er ansvarlig for strategiområdet Hydrogen i teknologi- og industriklyngen Powered by Telemark.

  • Daniel Ras-Vidal Acting Cluster Director - H2 Cluster

    Daniel is CEO at Kjeller Innovasjon. He has 15 years of work experience at the intersection of research, innovation, policy, and business. In his roles at the Ministry of Trade and Industry, the Confederation of Norwegian Enterprise (NHO), Abelia, the Association of Innovation Companies in Norway (FIN), and Kunnskapsbyen Lillestrøm, he contributed to creating a better regulatory framework for technology startups in Norway. Daniel is interested in societal and technological development, and he is a strong advocate for sustainable business development. He describes the combination of commercializing advanced technology from research while helping early-stage entrepreneurs as his dream job – for a tech enthusiast and a combined idealist and realist. Daniel holds a European Master in Society, Science & Technology from the University of Oslo and Aalborg.

  • Martin Thanem Holtet CFO - Hydrogenpro

    Martin Thanem Holtet joined HydrogenPro as CFO in March 2021. He came from a position as VP, Head of Treasury and IR in Hurtigruten. Prior to this, he worked with strategy and M&A in Yara International and Corporate Finance in Carnegie. Holtet holds a Master of Science in Economics and Business Administration from Norwegian School of Economics (NHH).

  • Luciana Mendes Global sales manager - Alfa Laval

    Luciana Mendes, Global Sales Manager. More than 14 years of experience in industrial equipment’s business. Expert in water purification solution for Offshore and Renewable Hydrogen Production. Responsible for Global market in thermal desalination and Clean Technologies with focus on improving process efficiency in Green Hydrogen value chain.

  • Francesco Reda Research manager - VTT

    Francesco Reda is an experienced innovation strategist with deep insight into how disruptive technologies and research-driven innovation can accelerate the green transition. He has led numerous international projects in clean energy, industrial transformation, and the circular economy, with a strong focus on bridging the gap between research and business. Francesco works closely with the EU and European partnerships such as A.SPIRE and ECTP to help shape future innovation programs. At Industriuka, he will present the ambitious Baltic SeaH2 project – a large-scale initiative aimed at establishing an integrated, cross-border hydrogen value chain around the Baltic Sea.

  • Ådne Naper
    Ådne Naper Leder Hovedutvalg for klima, areal og plan, Telemark fylkeskommune

    Ådne Naper er fylkespolitiker for SV i Telemark, hvor han leder Hovedutvalg for klima, areal og plan, og er gruppeleder for SV.

    Ådne Naper er utdannet statsviter ved NTNU, med fordypelse i fred- og konfliktforskning.

    Ådne er en engasjert lokalpolitiker med særlig fokus på klimatiltak. På hans egen blogg skriver han blant annet om hvordan havvind må prioriteres.

  • Bielenis Villanueva Triana Senior Forretningsutvikler - Kjeller Innovasjon

    Bielenis Villanueva Triana er Senior Forretningsutvikler hos Kjeller Innovasjon

Les mer
13:30 - 13:45 Generasjon Z

Stipendiat USNexpo presentasjon

Title PhD project: Autonomous swarms of drones for search, surveillance, mapping and recon

Luciano Netto de Lima, PhD v/USN. Møt Luciano Netto de Lima både den 4. og 5. juni på stand Z-952 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.

Topic of the presentation;

Cooperative drones applied in post-disaster scenarios based on computer vision

  • Luciano Netto de Lima Stipendiat v/Universitetet i Sørøst-Norge
    Institutt for mikrosystemer
    Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
    Campus Vestfold
  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

Les mer
16:00 - 18:00 Partnerarrangementer

TS Group jubileumsvorspiel

TS Group feirer 20 år!

TS Group er en av de aller største arbeidsgiverne med tilhold til Grenland, og i år fyller vi 20 år.

I anledning jubileet inviteres det til vorspiel før Industriukas festmiddag onsdag 4. juni kl 16.00 – 18.00 på Comfort Hotel i Porsgrunn.


Les mer her
Les mer
16:30 - 18:30 Partnerarrangementer

Fensfeltet – verdikjeder i Telemark

Tenk at råvarene verden mangler finnes i Telemark – nå kan vi bygge verdikjedene her hjemme!

Midt-Telemark og Nome Utvikling & Nome videregående skole inviterer til en spennende ettermiddag om Fensfeltet under Industriuka 2025.


Les mer og meld deg på her
Les mer
19:00 - 22:30 Partnerarrangementer

Industriukas festmiddag

Vi ønsker velkommen til Industriukas festmiddag 2025!
Les mer
22:00 Partnerarrangementer

Festivalåpning - Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

I Industriuka heier vi på det som gjør Porsgrunn til en levende og mangfoldig by – og en av de sterkeste kulturbærerene vi har, er selvsagt Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival.

I Industriuka heier vi på det som gjør Porsgrunn til en levende og mangfoldig by – og en av de sterkeste kulturbærerene vi har, er selvsagt Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival. Derfor har vi i år valgt å time arrangementet vårt slik at det overlapper med PIT. Industriuka går av stabelen 2.–5. juni, og når vi runder av uka vår med teknologi, industri og framtidsrettede samtaler, går teaterstafettpinnen videre til PIT som sparkes i gang sine forestillinger 5. juni – med offisiell åpning på kvelden 4. juni! Åpningen kjeder vi med Industriukas tradisjonsrike festmiddag, slik at de som ønsker kan dra videre fra middag til festivalåpning.


Les mer her!
Les mer

05.JunLeverandørdag & Generasjon Z scene Kjølnes

Gratis inngang på Generasjon Z scenen. Velkommen inn og bli inspirert!
10:00 - 11:30 Scene Porsgrunnshallen

Presentasjon av kommende prosjekt og investeringsplaner fra de større prosjekteierne

Presentasjon av kommende prosjekt og investeringsplaner fra de større prosjekteierne (hva kommer, hva vektlegger en ved valg av underleverandører

Presentasjon av kommende prosjekt og investeringsplaner fra de større prosjekteierne (hva kommer, hva vektlegger en ved valg av underleverandører.

Her får du blant annet høre fra INEOS O&P, Yara, Eramet, Grenland Havn, og det blir mulighet til å stille spørsmål fra salen.

– INEOS O&P v/Øyvind Rudberg, teknisk direktør
– Yara v/Merete Østby og Jørgen Nikolai Pettersen
– Eramet v/Roger André Westgård
– Grenland Havn v/Torben Jepsen, Havnedirektør

  • Roger André Westgård Eramet

    CTO Mn Alloys, Eramet

  • Torben Jepsen Grenland Havn

    Grenland Havn, Havnedirektør

  • Merete Østby Yara Porsgrunn

    Merete Østby jobber som Digital YPS manager hos Yara

  • Øyvind Rudberg INEOS O&P Norway

    Technical Director, INEOS O&P Norway

  • Jørgen Nikolai Pettersen Yara Porsgrunn

    Material Handling Manager at Yara Porsgrunn

Les mer
11:30 - 12:00 Pause i programmet

Kaffepause / noe å bite i

Leverandørdag
Les mer
12:00 - 13:00 Scene Porsgrunnshallen

Bærekraftige løsninger og teknologi for fremtiden

Vi får en spennende presentasjon av nye teknologier med konkrete use case

5 leverandører får 10 minutter hver til å presentere nye og bærekraftige teknologier og løsninger.

UpKip v/Rune Stølan Tema: AI Energy Optimization. Fokus use case hos Goodyear og Beko Europe

Aider v/Sven Østebø, Leder for bærekraftsjtenester. Tema: Regnskapstall er klimatall; smart bruk av informasjonen vi allerede har.

Asplan Viak v/ Daniel Ommedal

Tema: Energiplanlegging og GeoTermos – Frigjøring av strøm til verdiskapende industri og utnytte varme til varme
Strøm må brukes der den skaper størst verdi – til maskiner, prosesser og elektrifisering i industrien. Varmebehovet bør dekkes med kortreist, tilgjengelig varme.
For å lykkes med en grønn omstilling og sikre et robust energisystem, kreves helhetlig og datadrevet energiplanlegging som kartlegger behov, kapasitet og muligheter på tvers av energisektorer og tidshorisonter. Dette gjør det mulig å utvikle kostnadseffektive, bærekraftige løsninger som balanserer produksjon, forbruk og lagring – og sikrer at klimamålene nås.
GeoTermos er ett av de praktiske og effektive redskapene i denne energiplanleggingen. Ved å lagre overskuddsvarme i grunnen fra sommer til vinter, gir teknologien industrien og byggsektoren ett kraftfult verkøty for å redusere effektbehov, kutte utslipp og frigjøre strøm til verdiskaping.
Dette er moden, utprøvd teknologi som kan installeres raskt, uten behov for konsesjoner eller nedbygging av natur. GeoTermos muliggjør fleksibelt og smartere energibruk, økt forsyningssikkerhet og lavere energikostnader – med store samfunnsgevinster nå og for flere generasjoner fremover.

  • Rune Stølan Upkip

    CEO at Upkip

  • Daniel Ommedal Asplan Viak

    Seniorrådgiver Energi, Asplan Viak

  • Sven Østebø Aider

    Leder for bærekraftsjtenester – Aider

Les mer
13:00 - 13:30 Pause i programmet

Kaffepause Leverandørdag

Les mer
13:30 - 15:00 Scene Porsgrunnshallen

Automatisering i Industrien, Fremtiden og business case i praksis

Leverandørdag del 3

Her får vi en sniktitt på fremtidens Industri, som allerede er kommet mye lengre enn de fleste har fått med seg, illustrert ved konkrete use cases.

Fra scenen får vi blant annet konkrete business case fra:

Phoenix Contact – Datainnsamling – et nødvendig onde – IoT-sikkerhet med IEC 62443 v/Thomas Christiansen

Equinor – Towards autonomi – through robotics and AI v/Magnus Rørvik Brandtzæg

Matek Samson Regulering – Samson control valves – fit for the future v/Magnus Bjerva

Pepperl+Fuchs – APL- Sømløs kommunikasjon i praksis v/Snorre Kittilsen

Endress+Hauser – Temperaturmåling i krevende applikasjoner v/Bjørn Andreas Knudsen

 

  • Magnus Rørvik Brandtzæg Senior Manager Technology - Equinor

    Head of Asset Autonomy in Equinor’s Technology, Digitalization, and Innovation business area. Keywords robotics, airborne drones, underwater intervention drones, uncrewed service vessels, advanced analytics and sensors, process control and optimization, Industry 4.0, connectivity, and interoperability.

  • Magnus Bjerva Managing Director - Matek Samson Regulering AS

    Bjerva skal presentere «Samson control valves – fit for the future».

  • Snorre Kittilsen Salg PA - Pepperl+Fuchs Group

    Under leverandørdagen skal Kittilsen presentere business case «Sømløs kommunikasjon I praksis «.

  • Bjørn Andreas Knudsen Area Manager - Endress+Hauser Group

    På Leverandørdagen vil Knudsen presentere «Temperatur måling i krevende applikasjoner».

  • Thomas Christiansen Product Manager, Phoenix Contact

    Thomas Christiansen, Product Manager, Phoenix Contact

Les mer
09:55 - 10:00 Generasjon Z

Velkommen Generasjon Z scene dag 2

Generasjon Z-scenen i Porsgrunnshallen er en dynamisk arena for presentasjoner og dialoger, rettet mot studenter og bedrifter. Her kan studenter vise sine ferdigheter og ambisjoner, mens bedrifter presenterer ledige stillinger og arbeidsmiljøer. Et inkluderende sted for nettverksbygging, inspirasjon og nye karrieremuligheter.

Generasjon Z standen i Porsgrunnshallen er et spennende og inkluderende område hvor studenter og bedrifter møtes for å bygge forbindelser og utforske muligheter. Generasjon Z scenen er en arena dedikert til presentasjoner og dialoger som fokuserer på rekruttering og karriereutvikling, spesielt rettet mot den nye generasjonen som vokser opp i en digital og i stadig forandring verden.

Her oppfordres studentene til å ta ordet, vise sin kreativitet og presentere sine ferdigheter og ambisjoner for potensielle arbeidsgivere. Dette er en unik sjanse til å bli sett og hørt, samt å bygge verdifulle nettverk som kan åpne dører til spennende karrieremuligheter.

Bedrifter som er på jakt etter nye talenter, får muligheten til å presentere sine ledige stillinger og arbeidsmiljøer, og dermed tiltrekke seg fremtidens problemløsere og innovative tenkere.

Alle er velkomne til å delta i Generasjon Z, uansett bakgrunn eller erfaring. Enten du er student som ønsker å vise hva du kan, eller bedrift som vil finne de rette kandidatene – dette er stedet hvor nye ideer og muligheter kan blomstre. Vi ønsker å skape en inkluderende og dynamisk arena der alle kan bli kjent, dele kompetanse og inspirere til nye samarbeid og karriereveier.


Les mer om Generasjon Z her
  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

  • Fagskolen Vestfold og Telemark

    Fagskoleutdanning er en yrkesrettet tertiærutdanning som bygger på videregående opplæring. Utdanningen gir høyere kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak.

    Har du fullført og bestått videregående opplæring fra helse- og sosialfagene, aktivitørutdanning eller tilsvarende og minimum et års relevant yrkespraksis, kan du studere videre mens du er i jobb.

    Fagskolen Vestfold og Telemark eies av Vestfold og Telemark fylkeskommune

Les mer
10:00 - 10:15 Generasjon Z

Fagskolen student presentasjon

Prosjektbeskrivelse: Prosjektering av VVS installasjoner til nye helsesenter. Inkl. BIM tegning, beregninger, valg av energieffektive løsninger osv.

Michael Jacobsen, student ved Fagskolen Vestfold og Telemark, presenterer sin prosjektoppgave innen sin studieretning; Klima, Energi og Miljø i Bygg. På stand nummer Z-936 i Porsgrunnshallen, presenterer han sitt arbeid med prosjektering av VVS-installasjoner til nye helsesenter. Dette inkluderer BIM tegning, beregninger, valg av energi effektive løsninger osv.

 

 


Fagskolen Vestfold og Telemark
  • Michael Jacobsen Fagskolen Vestfold og Telemark

    Student ved Fagskolen Vestfold og Telemark. Studieretning; Klima, Energi og Miljø i Bygg.

    Møt Michael på stand Z-936 på Generasjon Z i Porsgrunnshallen.

  • Fagskolen Vestfold og Telemark

    Fagskoleutdanning er en yrkesrettet tertiærutdanning som bygger på videregående opplæring. Utdanningen gir høyere kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak.

    Har du fullført og bestått videregående opplæring fra helse- og sosialfagene, aktivitørutdanning eller tilsvarende og minimum et års relevant yrkespraksis, kan du studere videre mens du er i jobb.

    Fagskolen Vestfold og Telemark eies av Vestfold og Telemark fylkeskommune

Les mer
10:30 - 10:45 Generasjon Z

Fagskolen student presentasjon

Prosjektbeskrivelse: Prosjekt for optimalisering og forbedring av produksjon av 0,0% alkoholholdig øl.

Knut Tarald Zimmer er student ved Fagskolen Vestfold og Telemark, presenterer sin prosjektoppgave innen sin studieretning Industriell Automatisering. På stand nummer Z-932 i Porgrunnshallen, presenterer han sin prosjektoppgave som fokuserer på optimalisering og forbedring av produksjonen av 0,0 % alkoholholdig øl.

 


Fagskolen Vestfold og Telemark
  • Knut Tarald Zimmer

    Student ved Fagskolen Vestfold og Telemark. Studieretning; Industriell Automatisering.

    Møt Knut Tarald på stand Z-932 på Generasjon Z i Porsgrunnshallen.

  • Fagskolen Vestfold og Telemark

    Fagskoleutdanning er en yrkesrettet tertiærutdanning som bygger på videregående opplæring. Utdanningen gir høyere kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak.

    Har du fullført og bestått videregående opplæring fra helse- og sosialfagene, aktivitørutdanning eller tilsvarende og minimum et års relevant yrkespraksis, kan du studere videre mens du er i jobb.

    Fagskolen Vestfold og Telemark eies av Vestfold og Telemark fylkeskommune

Les mer
11:00 - 11:15 Generasjon Z

Bachelor USNexpo presentasjon

Tittel: Effect of Bending Moment on Flanges and Theoretical Calculations for Leakage
A comparative study of calculations methods and physical results

Møt Jørgen Jensen, Ken Lien og Eline Norschau den 5. juni på stand Z-948 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.

Prosjektet har vært et samarbeid med Stressman Engineering AS

Prosjektet handler om: The goal of this bachelor thesis is to shed light on the accuracy of flange calculations regarding load limit before leakage. We aim to validate whether the calculation formulas predict the correct leakage load, when compared to physical tests. Furthermore, if the calculation formulas deviate substantially from test result, we want to see if the validity of the formulas can be improved, or a new formula can be adapted.

 

  • Eline Norschau

    Student ved Universitet i Sørøst-Norge. Studieretning; Maskiningeniør – Konstruksjonsteknikk

    Møt Eline Norschau på stand Z-948 den 5. juni på Generasjon Z i Porsgrunnshallen.

  • Ken Lien

    Student ved Universitet i Sørøst-Norge. Studieretning; Maskiningeniør – Konstruksjonsteknikk

    Møt Ken Lien på stand Z-948 den 5. juni på Generasjon Z i Porsgrunnshallen.

  • Jørgen Jensen

    Student ved Universitet i Sørøst-Norge. Studieretning; Maskiningeniør – Konstruksjonsteknikk

    Møt Jørgen Jensen på stand Z-948 den 5. juni på Generasjon Z i Porsgrunnshallen.

  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

Les mer
11:30 - 11:40 Generasjon Z

Telko SB- USNexpo studentbedrift

Forretningsidè: Brannslukking i tunneler
Telko SB vant pris for beste markedsføring i Region mesterskapet for student bedrifter 2025. Gratulerer!

Telko SB vant pris og 1. plass for beste markedsføring i Region mesterskapet for student bedrifter 2025. Gratulerer!

15 mai ble Regionmesterskapet for student bedrifter arrangert i Bølgen Kulturhus i Larvik. 24 studentbedrifter konkurrerte om 16 priser og ingeniørstudentene fra Porsgrunn vant 13. Telko SB skal til NM i Oslo 11. juni.

Møt representanter av Telko SB  5. juni på stand Z-928 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.

Om TELKO SB

TELKO SB ble stiftet i 12.10.2024 og består av 6 ingeniørstudenter fra USN campus Porsgrunn. Alle i teamet har en solid teknisk bakgrunn med variert erfaring innen elektrobransjen. TELKO SB har et felles mål om å forbedre sikkerheten i tunneler ved hjelp av moderne teknologi. Vi utvikler et innovativt produkt som reduserer brannrisiko, forbedrer evakueringsprosedyrer og minimerer skader på infrastruktur. Vår løsning er skreddersydd for entreprenører og offentlige myndigheter som ønsker å sikre tryggere tunneler med pålitelig og fremtidsrettet teknologi. Følg oss videre på vår spennende reise mot et tryggere og mer brannsikkert samfunn!


Desse tok pris i regionmeisterskapet for studentbedrifter, usn
  • Olav Nordgård Telko SB, Student ved Universitetet i Sørøst-Norge

    Telko SB,Student ved Universitetet i Sørøst-Norge

  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

Les mer
11:45 - 11:55 Generasjon Z

Jeta SB- USNexpo studentbedrift

Forretningsidè: Fjerning av partikler og støv etter sprengning i tuneller
JETA SB gjekk heilt til topps og blei kåra til beste studentbedrift! Jeta SB vant 1. plass i Region mesterskapet for student bedrifter 2025. Gratulerer!

1. plass vinneren! Jeta SB vant 1. plass i Region mesterskapet for student bedrifter 2025. Gratulerer!

15 mai ble Regionmesterskapet for student bedrifter arrangert i Bølgen Kulturhus i Larvik. 24 studentbedrifter konkurrerte om 16 priser og ingeniørstudentene fra Porsgrunn vant 13. Jeta SB skal til NM i Oslo 11. juni.

Møt representanter av Jeta SB  5. juni på stand Z-929 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.

 


Jeta SB hjemmeside
  • Andreas Ramberg Jeta SB

    Jeta SB

  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

Les mer
11:45 - 13:00 Pause i programmet

Pause i programmet Generasjon Z scene

Generasjon Z scene
Les mer
13:00 - 13:15 Generasjon Z

Stipendiat USNexpo presentasjon

Title PhD project: Experimental and Numerical Study of Hydrogen Gas Explosions with a Focus on Deflagration-to-Detonation Transition

Petar Bosnic, PhD v/USN. Møt Petar Bosnic både den 4. og 5. juni på stand Z-951 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.

Topic of the presentation;

Open-Source Tools for Advanced Modeling of Hydrogen Explosions and Safety Insights

  • Petar Bosnic Stipendiat v/Universitetet i Sørøst-Norge

    Institutt for prosess-, energi- og miljøteknologi
    Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
    Campus Porsgrunn

  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

Les mer
13:30 - 13:45 Generasjon Z

Stipendiat USNexpo presentasjon

Title PhD project: Autonomous swarms of drones for search, surveillance, mapping and recon

Luciano Netto de Lima, PhD v/USN. Møt Luciano Netto de Lima både den 4. og 5. juni på stand Z-952 i Porsgrunnshallen i tillegg til på Generasjon Z scenen.

Topic of the presentation;

Cooperative drones applied in post-disaster scenarios based on computer vision

  • Luciano Netto de Lima Stipendiat v/Universitetet i Sørøst-Norge
    Institutt for mikrosystemer
    Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
    Campus Vestfold
  • Universitetet i Sørøst-Norge

    Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har rundt 18000 studenter fordelt på åtte campuser i Sørøst-Norge.

    Vår visjon: Vi er regionalt forankret og internasjonalt konkurransedyktig.

    USN bidrar til å forme omgivelsene ved å være tett på arbeids- og samfunnslivet i vår region. Samarbeid på tvers av fag og studiesteder ligger til grunn for alle ambisjoner, planer og aktiviteter. På USN kan du forvente god studiekvalitet med fokus på innovasjon og bærekraft​.

    Vi har et bredt studietilbud på våre åtte studiesteder i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold. Hos oss kan du ta både bachelor-, master – og doktorgrader. Vi har også et spennende utvalg av etter- og videreutdanninger, og stadig flere nettstudier.

    USN gir deg utdanning og muligheter der du er – i landet og i livet

Les mer
14:00 - 14:15 Generasjon Z

Juryen utpeker vinneren av Fagskolens beste prosjekt/stand, med flotte premier

Generasjon Z scene Posgrunnshallen

Juryen har den ærefulle oppgaven med å utpeke vinneren av Fagskolens beste prosjekt, et arbeid som skiller seg ut gjennom kreativitet, faglig dyktighet og innovasjon. Dette prosjektet representerer det ypperste innenfor studentenes innsats og evne til å anvende kunnskap i praksis. For å feire denne prestisjetunge utmerkelsen, deler juryen ut flotte premier som både anerkjennelse for innsatsen og inspirasjon til videre utvikling. Denne kåringen er en viktig del av arrangementet, da den fremmer stolthet, motivasjon og en kultur for å sette kvalitet og nyskaping i fokus blant studentene.


Fagskolen Vestfold og Telemark
  • Fagskolen Vestfold og Telemark

    Fagskoleutdanning er en yrkesrettet tertiærutdanning som bygger på videregående opplæring. Utdanningen gir høyere kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak.

    Har du fullført og bestått videregående opplæring fra helse- og sosialfagene, aktivitørutdanning eller tilsvarende og minimum et års relevant yrkespraksis, kan du studere videre mens du er i jobb.

    Fagskolen Vestfold og Telemark eies av Vestfold og Telemark fylkeskommune

Les mer