Svein Stolpestad - Jotun

Svein Stolpestad har ansvaret for konsernstrategi, forretningsutvikling og bærekraft for Jotuns globale aktiviteter i over 50 land. Hans hovedfokus er utvikling av forretningsmuligheter med lokalt næringsliv innenfor lokale rammer. 

Han har jobbet for Jotun-konsernet i en årrekke i ulike lederstillinger, inkludert finans, forsyningskjede, forretningsutvikling og tilbrakt 5 år som Country Manager for Jotun Iberica i Spania. I rollen som konserndirektør var han dypt involvert i Jotuns utvikling og investeringer i Russland og har sittet i styret i det lokale selskapet Jotun OOO i en årrekke. Stolpestad vil fremme næringsutvikling innen NRCC, og oppmuntre til samarbeid med foreninger i nabolandene for økt innflytelse. 

Stolpestad har en MSc (Siv.Ing) fra NTH/NTNU og en Master (Siv.Øk) fra Norges Handelshøyskole (NHH). 

Livssyklustilnærming som bærende prinsipp, orientering og tilpasning til internasjonale markeder, de eksisterende og kommende «umodne» EU-reglene, hvor man må «finne veien selv», praktisk  tilnærming og bruk av konsulenter/rådgivere/eksterne og hvordan sette kurs og utvikle sirkulære forretningsmodeller i internasjonale markeder?