Slik bruker du programmet:
Slik bruker du programmet:
Verden står overfor en betydelig omstilling der mer fornybar energi er en nøkkel for å oppnå klimamålene både nasjonalt og internasjonalt. Men kan vi klare dette og samtidig bevare naturen?
Det er Sigrun Aasland, leder for Zero som deltar sammen med Dag O. Hessen, professor og formidler samt Atle Harby forsker og medlem av Naturrisikoutvalget.
I møte med nedbygging av fossil energiproduksjon, samtidig med stadig økende energibehov, står verden overfor en eskalerende kraftkrise. Kan nye løsninger for bedre utnyttelse av energi bli en viktig faktor for en bærekraftig fremtid? Det er særlig elektrifisering av transport og industri som vil føre til en dramatisk økning i etterspørselen etter ren kraft. Selv i energinasjonen Norge kan vi komme til å oppleve underskudd på kraft om få år. Det kan se ut for at den umiddelbare løsningen ligger i å jobbe med det vi har – å utnytte kraften på best mulig måte. Energieffektivitet handler om å maksimere resultatet med minst mulig bruk av energi, for eksempel ved å effektivisere produksjonsprosesser, forbedre energioverførings-metoder og å redusere energitap. ENRX har stort fokus på innovasjon for å utvikle stadig mer energieffektive produkter. Flere bidragsytere kommer!
Bjørn Eldar Petersen er CEO hos ENRX
Sverre Gotaas, MSc fra NTNU (tidligere NTH), har i de siste seks årene ledet Herøya Industripark AS. Han har tidligere blant annet hatt roller som Innovasjonsdirektør i Statkraft, og Innovasjons- og Teknologidirektør i Kongsberg Gruppen.
Gotaas leder regjeringens Teknologiråd, og er medlem i Energikommisjonen. Han har tidligere hatt styreverv i blant annet Norsk Forskningsråd, Universitetet i Sør-Øst Norge og Simula.
Mahmoud Faramand er stortingsrepresentant for Høyre og sitter i Finanskomiteen.
Eivind Berstad jobber som teamleder CCS hos Bellona.
Ordfører i Porsgrunn, Janicke Andreassen ønsker velkommen til Industriuka 2024. Leder for Prosess 21, Håvard Moe, gir oss betraktninger rundt utslippskutt og taktomslag i omstillingen til grønt.
Janicke Andreassen (Arbeiderpartiet) er ordfører i Porsgrunn
Håvard Moe has been Elkem’s Senior Vice President for Technology since 2008. He has worked with R&D, engineering, corporate procurement and industrial projects in Elkem.
Vi har satt oss store mål både innenfor klima og eksport mot 2030. Regjeringen jobber for både 50% eksportvekst og 55% reduksjon i klimautslipp i samme periode. Hvor realistisk er det at vi når disse målene samtidig, og hvor står vi egentlig i dag? Samtaleleder: Tom Erik Thorsen
Jonas Gahr Støre var utenriksminister i Jens Stoltenbergs andre regjering fra 2005 til 2012 og deretter helse- og omsorgsminister fra 2012 til regjeringsskiftet i 2013. Han var statssekretær og stabssjef ved Statsministerens kontor fra 2000 til 2001 og har ellers bakgrunn fra embetsverket og humanitære organisasjoner, blant annet som generalsekretær i Norges Røde Kors fra 2003 til 2005.
Støre ble partileder i Arbeiderpartiet i 2014 og har vært stortingsrepresentant for Oslo siden 2009. Han har vært medlem av finanskomiteen, utenriks- og forsvarskomiteen og den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen.
Jonas Gahr Støre ble statsminister 14. oktober 2021.
Konserndirektør, strategi og bærekraft – Veidekke
Mr. Ankarstrand (born 1979) has served as Executive Vice President Corporate Development since August 2023. He has held the position of CEO, Yara Clean Ammonia since 2021 and has previously held positions as SVP Yara North America, CFO of the Industrial segment and Director of Strategy & Business Development. He also has previous experience from The Boston Consulting Group and the Royal Norwegian Navy.
Tom Erik Thorsen er sjefredaktør og adm.dir. i Varden. Han har jobbet i Varden siden 2005, som journalist, nyhetsredaktør, politisk redaktør og som sjefredaktør siden 2014.
Anne Marit Post-Melbye er fagansvarlig for industri i ZERO, og jobber med klimaløsninger innen spesielt CCUS og bioøkonomi. Anne var tidligere senioranalytiker i Rambøll Energi og jobbet med teknologi- og fremtidsanalyser for private og offentlige energiaktører, og er utdannet sivilingeniør fra Energi og Miljø på NTNU med spesialisering innen industriell økologi og LCA.
Nils Eirik Stamland is the Project Director INOVYN Hydrogen and major projects Nordic and chairman of the board INOVYN Norge AS and INOVYN Sverige AB
Dagens konferanselunsj er lunsjbrett med karbonade, servert av vår mangeårige partner Mathuset. Kjøttfritt alternativ er vegansalat.
Vi står overfor utfordringer langs flere akser: Verdiskaping, natur og klima utgjør hver sin, og i sum danner de et trilemma. I denne programbolken tar vi utgangspunkt i verdiskapingsaksen, og knytter temaet opp mot spørsmål rundt kraft.
Terje Aasland ble utnevnt til olje- og energiminister for Arbeiderpartiet i Jonas Gahr Støres regjering 7. mars 2022. Han har vært stortingsrepresentant for Telemark valgkrets siden 2005 og har sittet som medlem og leder av Energi- og miljøkomiteen og Næringskomiteen til han ble utnevnt til olje- og energiminister. Aasland har fagbrev som energimontør (1986) og jobbet ved Skiensfjordens Kommunale Kraftselskap (1982-1994), Norsk Elektriker- og kraftstasjonsforbund (1994-1999) og i EL og IT Forbundet (1999-2005) før han ble stortingsrepresentant. Av politisk erfaring har han bl.a. vært bystyremedlem (1991-1995) og medlem av formannskapet i Skien kommune (1995-2003), leder av Telemark Arbeiderparti (2006-2020) og medlem av Arbeiderpartiets sentralstyre siden 2011.
Sverre Gotaas, MSc fra NTNU (tidligere NTH), har i de siste seks årene ledet Herøya Industripark AS. Han har tidligere blant annet hatt roller som Innovasjonsdirektør i Statkraft, og Innovasjons- og Teknologidirektør i Kongsberg Gruppen.
Gotaas leder regjeringens Teknologiråd, og er medlem i Energikommisjonen. Han har tidligere hatt styreverv i blant annet Norsk Forskningsråd, Universitetet i Sør-Øst Norge og Simula.
Frode Alfheim er forbundsleder Industri Energi. Han leder også LOs olje- og gassutvalg. Han er fra Dønna kommune i Nordland fylke og har fiskeri- og havbruksutdanning fra Høgskolen i Bodø. Han har tidligere vært nestleder i Industri Energi fra 2010 til 2017, områdeansvarlig for fagligpolitisk avdeling i Industri Energi fra 2006 til 2010, og nestleder i Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund (NOPEF) fra 2004 til 2006. Frode har jobbet for LO siden 1990-tallet. Han var ungdomssekretær i LO/AUF i 1990-94. I perioden 1998 og 2003 jobbet han som oljesekretær i LO og LO Industri. Alfheim har også jobbet som politisk rådgiver i forsvarsdepartementet (1996), nærings- og handelsdepartementet (1996-97) og arbeids- og administrasjonsdepartementet (2001).
Fredrik Baksaas (68) has been working in the Telenor Group from 1989 until 2015 in various management positions of which the last 13 years as CEO. Presently Mr Baksaas serves at the Boards of Ericsson, Handelsbanken and DNV to which he now is Chair of the Board. From 1918 until 2022 he was Chair of the Board of Statnett SA. Mr Baksaas also acts selectively as advisor and discussion partner to companies and start-ups including that of Management training and mentorship.
Baksaas kommer til Industriuka 2024 med presentsjonen «Klima og kraft: Stort, viktig og vanskelig»
Hvilke rettigheter har natur og «vanlige folk» når politikere og næringsliv setter loven opp mot naturens egenverdi?
Kan det grønne skiftet være en trussel mot miljø og naturmangfold og ikke bare et løfte om en fager fremtid?
Hvem holder trådene for det store overblikket når utbygging og nedbygging skal skje – også for det grønne skiftet?
Er de lokaldemokratiske prosessene nok for å sikre langsiktige strategiske beslutninger – til det beste for folk og natur?
Er de økonomiske systemene/modellene gode nok til å fange opp og inkludere alle verdier?
Er holdningen «not in my backyard» god nok som utgangspunkt for å diskutere utvinning av REE, utbygging av vindmøller eller annet som kan bidra til det grønne skiftet?
Står miljøvernere i veien for samfunnsutvikling eller er det nødvendig med motstemmer til nedbygging av natur?
Hva bør gjøres for å skape ny varig sosial verdi i regionen?
Hvor i økosystem er det mulig å bli bedre til å inkludere flere i samfunn og arbeidsliv i Telemark? Hva er neste skritt(ene)? Hvem bør ta første skrittet
Naturhensyn midt i det grønne skiftet er dagsaktuelt. Spørsmål rundt hvordan vi skal unngå å forsterke naturkrisen samtidig som vi utvikler ny industri og sikrer oss tilgang på fornybar energi blir viktigere og viktigere. Denne programbolken reiser vi spørsmålene og prøver å nærme oss noen svar.
Torbjørn Røe Isaksen er redaktør og tidligere politiker. Han var stortingsrepresentant for Telemark fra 2009 til 2017, og innehadde tre statsrådsposter i Erna Solbergs regjering; kunnskapsminister fra 2013 til 2018, næringsminister fra 2018 til 2020 og arbeids- og sosialminister fra 2020 til 2021. Røe Isaksen jobber for tiden som samfunnsredaktør i e24.
Torgeir Isdahl er gruppeleder terrestrisk naturmangfold i Norconsult.
Dag O. Hessen er leder av Senter for biogeokjemi i antropocen (CBA – Center for biogeochemistry in Anthropocene). CBA er et tverrfaglig senter bestående av ansatte ved Institutt for biovitenskap, Institutt for geofag og Kjemisk institutt ved Universitetet i Oslo. Vi kombinerer aktiviteter ved de tre instituttene for å studerer samspillet mellom klima, karbonkretsløpet og økosystemer i nordlige breddegrader.
Foto: Anne Valeur
Siren Juliussen jobber som Rådgiver naturforvaltning hos Den Norske Turistforening.
Anja Hammerseng-Edin er først og fremst kjent som en av Norges beste håndballspillere, men har de senere årene utviklet ulike programmer og teknikker for mental trening, fokus og motivasjon.
Anjas livsmotto “Hva hvis det er mulig, da?” brukes aktivt i hennes foredrag, og gir en viktig pekepinn på positiv tankegang og flytting av fokusområder – både for bruk i privatlivet og på arbeidsplassen.
Fornybardirektivet (som hører til «energipakke 4») ble vedtatt i EU i 2019, også vedtatt i Norge, men ikke implementert. Næringslivet etterspør denne implementeringen. Hva inneholder direktivet, hva dekker energipakken forøvrig, hva er Acers rolle, hva er nytt i energipolitikken. Hvordan få el-markedet til å gagne både næringsliv og husholdningene bedre enn de gjør for tiden.
Klima og energiutvikling går hånd i hånd. Hvordan takle utfordringene i utviklingen i et bærekraftig system?
Arrangementet er relevant for alle som vil bidra i samarbeid på tvers om å utvikle sosial innovasjon og verdiskaping i regionen. Bl.a. sosiale entreprenører, ideelle organisasjoner, erfarings»konsulenter», virkemiddelapparat, offentlig og private virksomheter, bemanningsbyråer, studenter, utdanning, kapital, stiftelser.
Mandag 10. juni arrangerer Rockeklubben i Porsgrunn gratis konsert i samarbeid med Industriuka 2024 og Porsgrunn Kommune. Göttemia kommer, Dozeoff kommer og vi regner med at du kommer!
Hvordan henger kultur og strategi sammen? Hvordan kan man jobbe for å endre kultur? Hvilken rolle spiller ledere i utviklingen av en bedriftskultur? Panelet deler «defining moments» i sine reiser som ledere og rollemodeller.
Velkommen ombord tradisjonsrike Victoria, til et cruise gjennom Porsgrunnsfjordens industrihistorie. Gjennom kunnskapsrike Tom Hovinbøles guiding får vi et helt unikt innblikk i både historisk, eksisterende og fremtidig industri, og alle mulighetene som Porsgrunn og Grenland byr på. Billetten inkluderer adgang Industricruise vorspiel i bakgården på Porsgrunn Porselensfabrikk, mat ombord (wrap) og selve cruiset med guiding. Drikke kan kjøpes ombord på båten.
Ole Erik Almlid har tidligere vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad, sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå og politisk redaktør i Trønder-Avisa. Han har i tillegg hatt en rekke mellomlederstillinger og vært journalist i flere mediehus. Ole Erik Almlid har jobbet i NHO siden 2013 og er i dag administrerende direktør.
Håkon Haugli er en norsk jurist, næringslivsleder og tidligere politiker (Ap). Fra 15. mai 2019 er han administrerende direktør i Innovasjon Norge. Fra 2014 til 2019 var han administrerende direktør i Abelia, Næringslivets Hovedorganisasjons forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Haugli var medlem av EOS-utvalget fra 2014 til 2019.
Innenfor kapital, mennesker, teknologi og politikk finner vi bitene i puslespillet. Dessverre passer ikke alltid bitene like godt sammen. Gjennom innledninger og panelsamtale får vi både klare beskjeder om hvilke biter vi må ta vare på og hvor vi har potensiale for økt entreprenørskapsvekst.
Madeleine Bjørnestad Røed er CEO og Co-founder i Stack. Hun har 8 års erfaring fra finans, blant annet som Equity Partner i Pareto Securities og deretter ansvarlig for Pareto Asset Managements fondskunder i UK. Madeleine har også vært intraprenør i Pareto og startet Pariskontoret, PE-team og UK satsing. Hun har en dobbel mastergrad i finans og international management fra Norges Handelshøyskole.
Karl-Christian Agerup er styreleder i Schibsted, og har lang fartstid som medieleder, gründer og investor.
Prior to his position as VP Growth projects at Gelato, Pål spent 6 years in Innovation Norway, where his last position was Director of Entrepreneurs and Startups.
Merete Nygaard er gründer av Lexolve og tidligere forretningsadvokat.
Gisle Østreng leder investeringsvirksomheten til Startuplab. Norges mest aktive tidligfaseinvestor – fokus på ambisiøse, norske techgründere. Gisle har selv vært gründer i 14 år, med tre spin-outs fra NTNU – inkludert Seram Coatings på Herøya.
Arve Solheim er Markedssjef prosessindustri og karbonfangst hos Enova.
Svein Tore Holsether (born 1972) is President and Chief Executive Officer of Yara International since 2015.
Mr. Holsether is passionate about promoting the Sustainable Development Goals and the drive towards a net-zero future in the global business arena. He is member of the Alliance of CEO Climate Leaders at the World Economic Forum (WEF) and also co-chair of WEF CEO Alliance for Food, Water & Health. He is also in the steering committee of the Food Collective and was a Commissioner of the Business and Sustainable Development Commission (BSDC). He was elected President of NHO, the Confederation of Norwegian Enterprise. Previously, Mr. Holsether has held a range of executive and senior position in large industrial companies.
Mr. Holsether has a BSc degree, specializing in Finance & Management, from the University of Utah, USA.
Dagens konferanselunsj er tapastallerken, servert av vår mangeårige partner samarbeidspartner Mathuset Kjøttfritt alternativ er veganbrett.
Lars Rinnan er en visjonær CEO, engleinvestor, styreleder, foredragsholder og futurist fra Oslo. Lars har startet 6 selskaper innen business analytics og kunstig intelligens, samlet i Amesto NextBridge. Selskapet fikk en plass blant topp tre mest innovative selskaper i Norge.
Lars sin gründer- og forretningserfaring gjør ham til en verdsatt rådgiver og styremedlem for startups innen AI og eksponentiell teknologi. Han gir ca. 50 foredrag i året, og er veldig trygg på scenen, enten den er stor eller liten. Han har holdt keynotes i blant annet Dubai, Riyadh, Kairo, London, Houston, Beograd, Zagreb, Sofia, Berlin, Valletta, Stockholm, København og Oslo, og er anerkjent som en thought leader innen sitt felt.
Sigrun er tech-gründer med 6 års fartstid fra etablering av FJONG, en delingsplattform med over 50.000 brukere. Hun har MBA innen finans, og flere jobber i finansbransjen. Bakgrunn i finans og flere roller i oppstartselskaper og innen entreprenørskap resulterte i norsk rekord for fundraising til oppstartselskapet.
Bård Stranheim er daglig leder i Powered by Telemark.
Bård har selv 15 års erfaring fra prosessindustrien, 10 år som gründer innen tech, 10 år i virkemiddelapparatet og har et stort hjerte for å koble folk som sammen vil gjøre en forskjell.
Norges komparative fortrinn på den internasjonale arenaen har gitt både tyngde og posisjon på en rekke områder. Avkastning på den triple bunnlinjen gir oss muligheter men også et stort ansvar. Hvordan sikrer vi en forvaltning av dette som bidrar til både norsk verdiskaping og global problemløsning? Samtaleleder: Edina Ringdal Wickholm
Per-Kristian Foss er en norsk tidligere politiker for Høyre som satt på Stortinget fra 1981 til 2013. Han var finansminister fra 2001 til 2005 i Bondevik 2-regjeringen. Foss var riksrevisor fra 2014 til han ble pensjonist i 2022.
Thina Margrethe Saltvedt er sjefanalytiker i avdelingen Global Sustainability i Nordea. Hun dekker spørsmål rundt det det grønne skiftet og overgangen til en mer bærekraftig økonomi. Hun har spesielt fokus på utviklingen i energimarkedene (olje, gass og fornybarenergi), den grønne energiovergangen fra fossil energi til fornybar og sirkulærøkonomi. I tillegg dekker hun makrospørsmål knyttet til bærekraftig finans, klima- og naturrisiko og bærekraft.
Stig Schjølset har ansvaret for å lede og koordinere det faglige arbeidet i ZERO. Stig kommer fra en stilling som fagdirektør for grønn konkurransekraft i Klima- og miljødepartementet. Her ledet han også arbeidet med regjeringens handlingsplan for grønn skipsfart. Han har tidligere vært leder for analyse av karbonmarked og klima i Thomson Reuters Point Carbon. Stig har hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.
Edina Ringdal Wickholm er direktør for dekarboniseringspolitikk og partnerskap i Yara Intl. Før hun jobbet for Yara var hun nasjonal politisk rådgiver for ledelsen i Arbeiderpartiet. Hun har sittet to perioder i Teknologirådet og har en Executive Master of Management med spesialisering i grønn vekst. Hun håper en dag bare å bli kjent som «The decarbonizer» og bruke kappe på jobb.
Kaffepause
Hva er de viktigste forutsetningene for nyvinning og suksess nasjonalt og internasjonalt på energifeltet? Pixii og Ocean GeoLoop er to selskaper som på hver sine måter lykkes med innovasjon og skalerbarhet. Vi får historien om Pixii – Norges raskest voksende grønne teknologibedrift og Ocean GeoLoop som jobber med CO2-fangst og energiproduksjon på naturens premisser. «Prosjekt svensk kraft» jobber for å bringe 10 TWh svensk kraftkraft fra Ringhals til Østlandsområdet.
Dr. Ole Jakob Sørdalen is a co-founder and Chief Innovation & Sustainability Officer of Pixii AS, responsible for innovation of energy storage applications for e.g. distribution grids, EV charging, commercial & industrial buildings, and micro grids. He is also the main contact for academic relations and external research projects.
Odd-Geir Lademo has more than 25 years of experience in SINTEF and the Norwegian University of Science and Technology (NTNU). He has also worked as a Research Manager in Department of Materials and nanotechnology in SINTEF Industry. Additionally, Lademo has held a position as Adjunct Professor at NTNU. Lademo has broad national and international R&D and industry networks and has been member in the core team of the well-ranked research centers, SFI SIMLab and SFI CASA. He holds an M.Sc. and PhD from Department of Structural Engineering, NTNU.
Owner and manager of a leading market research company and leading management consultancies in Scandinavia. He has personally been assigned on a long-term basis as Senior Strategy Advisor to several CEO’s within energy, finance and ICT and to Nordic governments for three decades. Author of “Strategic Management, if the responsibility is yours” published by Hegnar Media Oslo April 2012, «HVEM KAN LØSE KLIMAKRISEN 2020 («Who can solves…») and «DET GRØNNE SPORET» 2022 («The Green Track») both by Kolofon Forlag AS. All in Norwegian only.
I en tid med stor uro globalt har kraftens rolle blitt tydeligere enn noen gang. Hvilken rolle spiller krig og krise for dynamikken på kraftfeltet globalt? Og hva er Norges muligheter i dette bildet?
Enja Sæthren, Head of Government Relations and Support Mechanisms at Scatec, brings a wealth of experience in international affairs and renewable energy development. With a master’s degree in International Public Management from Sciences Po Paris and a background in humanitarian affairs spanning from Nepal to West Africa, Enja has worked with key organisations such as the UN World Food Programme, the Food Security Cluster, the Norwegian Ministry of Foreign Affairs, the Council of Europe, and Plan International. Prior to her current role, Enja also served as a senior business development analyst at Scatec, focusing on developing renewable energy projects in emerging markets. She has also conducted research on migration and trade policies at Princeton University and the European Policy Center. Enja is a seasoned speaker, panellist and moderator.
I Porsgrunn har vi et stort fokus på attraksjon og byliv. Kom til Comfort Hotel 11.juni kl. 15-17 og få med deg spennende innlegg om bo, jobbe og oppleve, og hva som er viktig for en attraktiv by.
Tor W. Andreassen, PhD, professor i innovasjon: «Data fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at syv av ti oppstartvirksomheter er ute av markedet tre til fem år etter oppstart. I en tid hvor Norge trenger flere som lykkes, er spørsmålet hvordan gründere kan unngå å bli en del av statistikken». Tina-Irene Amundsen, BDO: «Hvordan bygge bedrift rundt bærekraft og ESG ». Yvonne Aasbø, Edge Branding: «Hvordan bygge relasjoner og synlighet»
Vi har også invitert fire interessante selskaper som skal pitche sin ide.
Industriuka 2024 fokuserer på kraften til å handle og hvordan industrien gjennom grønnere løsninger kan bidra til å endre verden i riktig retning. Vekst er en hygienefaktor for å kunne drive med innovasjon og produktutvikling, og selv om lønnsomhet er avgjørende for selskapets eksistens, er vekst avgjørende for den langsiktige overlevelsen.
Lurer du på alt dette? BLI MED OG HØR: Sunniva Rose, kjernefysiker og en av Norges fremste eksperter, med det spennende og underholdende foredraget ”Kjernekraft? I Norge?!?”
Velkommen til Industriukas årlige icebreaker med quiz i regi av Excentric. Vi åpner dørene klokka 20.00 hos Kafé K, rett på elvebredden. Her kan man nyte godt selskap og dyrke nye og gamle relasjoner over god mat og drikke. Quizen er alltid et høydepunkt, og i år starter denne klokken 21.00. Som vanlig er det daglig leder Dag Jonassen i Excentric som stiller som quizmaster. Det er selvsagt premier til både vinner og andre!
Etter quizen er det alle muligheter for å fortsette kvelden i godt selskap, med musikk og god stemning.
Ingen påmelding – bare møt opp!
Direktør i Cicero Kristin Halvorsen, Torgeir Waterhouse og Spot ønsker velkommen til techdagen under årets arrangement.
Torgeir Waterhouse har jobbet med it og it-politikk i Forbrukerrådet og IKT-Norge i mer enn 20 år.
Han kommer nå fra stillingen Direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, i tillegg har han deltatt i flere offentlige utvalg, styrer og organisasjoner, som feks Lær Kidsa Koding, og gitt råd og bistått en lang rekke selskap og prosjekter. Han er en ettertraktet rådgiver, sparringspartner og foredragsholder, og benyttes ofte i mediene
Spot er ansatt i Mechatronics Innovation Lab (MIL), og gleder seg til å være med på Industriuka
Kristin Halvorsen er direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Hun er også styreleder i Kronprinsparets Fond og nestleder i styret for Stockholm Environment Institute (SEI). Var styreleder i Norges Forskningsråd frem til 21.juni 2023, Naturhistorisk Museum frem til 31 desember 2021 og tidligere leder av Bioteknologirådet. Halvorsen er tidligere politiker og var medlem av Stoltenberg II-regjeringen fra 2005 til 2013. Hun var Norges første kvinnelige finansminister fra 2005 til 2009 og kunnskapsminister fra 2009 til 2013. Fra 2005 til 2012 var hun nummer to i regjeringen og stedfortreder for statsministeren.
Merete Østby jobber som Digital YPS manager hos Yara
Hvordan håndterer Boliden digitaliseringsdimensjonen i et stort Industri 4.0-prosjekt med høyt ambisjonsnivå og omfattende kompleksitet? Hva er forventet verdiskaping? Hvordan sikrer Boliden at folkene er klare til å operere og videreutvikle den nye fabrikken?
Bjørn Børve is the program manager digitalization for Boliden Odda AS. Boliden Odda has started an expansion project called Green Zinc Odda 4.0 (GZO) with an ambition to be the greenest and most advanced zinc producer in the world.
Harry Gulestøl er Vice President IT, Automation and Digitalisation hos Vianode.
Boundless Automation™ is Emerson’s vision for an industrial architecture built on a consistent, cohesive software ecosystem from intelligent field devices to the edge, and to the cloud—integrating operations to make all data instantly accessible, understandable, and usable for analytics, innovation, and performance improvement.
Emerson’s Boundless Automation architecture will break down barriers and data silos across the intelligent field, edge and cloud. Integrating these disparate systems with a unifying data fabric will offer new insights and help companies optimize operations across production, reliability, safety, sustainability, and its workforce.
Slawek Suchomski has 30+ years of experience in Process Automation with Emerson, a global technology and software company providing innovative solutions for the world’s essential industries. Currently serves as Vice President Sales Europe with a focus on helping Life Sciences, Metals & Mining and Sustainability & Decarbonization customers optimize their operations, protect personnel, reduce emissions and achieve sustainability goals through Emerson leading automation portfolio.
Iver Evensen has 25+ years of experience in Process Automation, from both maritime, industrial and energy sectors. 10 years in Emerson, a global technology and software company providing innovative solutions for the world’s essential industries. Responsibility for systems and software sales to the Norwegian market, focusing on new industries in the Sustainability & Decarbonization space and helping customers optimize their operations, building the right digitalisation strategies, reduce emissions and achieve sustainability goals through Emerson leading automation portfolio.
Industrial Operations X and building blocks for the Industrial Metaverse
Frank Rørtvedt er ansvarlig for forretningsområde Siemens Xcelerator hos Siemens Digital Industries i Norge. Brenner for digital tranformasjon og bistår industri gjennom hele reisen fra visjon og digitale ambisjoner til en skalerbar arkitektur og verdibasert skalering av use-caser. Har jobbet med industriell digitalisering i over 10 år, og de siste årene hatt ansvar for flere IIoT, AI og digitale tvilling prosjekter i Norge blant annet til Hydro, Equinor og FREYR Battery.
Capgemini samarbeider tett med en kunde for å revolusjonere transportindustrien gjennom utviklingen av førerløse lastebiler som opererer i kalkgruver. Vårt dedikerte team hos Capgemini er ansvarlig for utvikling av kode, omfattende testing og streng kvalitetskontroll av løsningene, samt drift av lastebilflåten.
Overskriften for møtet er «Energi/offshoremarkedet de neste 3-5 årene». Innlegg fra bl. a. Powered by Telemark, Ranold/Innowell, TS Group og Equinor.
Dagens konferanselunsj er kyllingsalat, servert av vår mangeårige samarbeidspartner Mathuset. Kjøttfritt alternativ er vegansalat.
De tre finalistene i Kidsa koder skal på scenen sammen med Torgeir Waterhouse, og en vinner skal kåres.
Torgeir Waterhouse har jobbet med it og it-politikk i Forbrukerrådet og IKT-Norge i mer enn 20 år.
Han kommer nå fra stillingen Direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, i tillegg har han deltatt i flere offentlige utvalg, styrer og organisasjoner, som feks Lær Kidsa Koding, og gitt råd og bistått en lang rekke selskap og prosjekter. Han er en ettertraktet rådgiver, sparringspartner og foredragsholder, og benyttes ofte i mediene
Spot er ansatt i Mechatronics Innovation Lab (MIL), og gleder seg til å være med på Industriuka
Asplan Viak har spisskompetanse innen bergvarme- og GeoTermos-løsninger, og har vært ledende i denne teknologiutviklingen siden 2008. Det handler om å utnytte berggrunnen som kilde for varme og/eller kjøling, eller som lagringsmedium av overskuddsenergi fra sommer til vinter.
Ved å bruke grunnen kan samme system brukes til varme- og kjøleforsyning, og man får en effektiv og sirkulær bruk av energien der samme kilowattime brukes flere ganger. Behovet for tilført ekstern energi i form av elektrisitet eller tilleggsvarme og -kjøling blir minimal, også i topplastperioder. På denne måten frigjøres store mengder elektrisitet som kan brukes til mer høyverdige formål. Riktig design og helhetlig samspill av tilgjengelige energiressurser tilpasset formålet gir lavere og mer forutsigbare strøm- og effektkostnader, er bærekraftig med lave indirekte og direkte klimagassutslipp, lav materialbruk og lavt fotavtrykk (naturinngrep).
Arve er leder av KAEFER selskapet blu og kommer fra Orstad i Klepp. Brenner for teknologi og digitalisering.
Industry today is in the midst of platform shift era. Embracing AI, Copilot, and autonomous systems marks a transformative era for the heavy asset industry. These technologies herald a new age of operational excellence, driving the industrial sector towards safer, more efficient, and sustainable horizons. How could the industry take full advantage on this game-changing moment?
Faiz Sulaiman is the Industry Director EMEA, WW Energy and Resources Industry at Microsoft.
Andreas er ansvarlig for bærekraft, myndighetskontakt og politikk i Vianode. Han har jobbet i Vianode siden 2019 og har vært sentral i oppskaleringen av selskapet. I dag er Vianode en ledende leverandør av anodemateriale til batterier i Europa og Nord-Amerika. Andreas har også erfaring fra DNT, Elkem og BDO.
Teknologi som bidrar til god fiskevelferd og bærekraftig produksjon av fisk på land.
Hjullaster styrt fra kontrollrom som et ledd i en strategi for å øke sikkerhet og forbedre arbeidsmiljø ved å sentralisere og automatisere operasjoner. Teknisk gjennomføring fra automasjon til autonomi gjennom bruk av KI. Hvordan vi jobber med integrasjon, forankring og koordinering av ulike fag domener, samt våre erfaringer så langt
Lars Ellingsen er prosjektleder i teknologiselskapet Bouvet.
Ulrik Bernhard Wagenius er logistikkoperatør hos Yara.
Bjørn Ove Larsen er Prosess- og logistikkoperatør hos Yara.
Alle snakker om AI hele tiden. Hvilke virksomheter er på denne galeien? Hva bruker de det til? Har det endret seg de siste årene? Er det nyttig? Er det dyrt? Er det farlig?
Hva betyr det for industrien? Hva betyr det for offentlig sektor? Hva betyr det for din virksomhet?
Hva er status og retning, og rydder i begrepsbruken.
Petter Moe er Chief Technology Officer i Atea
Fremskritt innen kunstig intelligens (KI) tilgjengeliggjør teknologi på en helt ny måte. Du gjetter nok riktig, stikkordet er Generativ KI. Med ferdigtrente (gigantiske) modeller reduseres behovet for datakraft, treningsdata og teknisk ekspertise kraftig, og generalister kan i mye større grad dra nytte av teknologien. Hør hvordan vi kan spare tid og penger med den nye teknologien!
Torbjørn Bratland jobber som Senior Data Analyst i Bouvet
Herøya Industripark, Grenland Havn og Porsgrunn kommune samarbeider om selvkjørende utstyr, og deler sine visjoner, planer og opplevde fallgruver knyttet til autonomi, men også konkret knyttet til autonome sopemaskiner. Det vil presenteres konkrete erfaringer fra testprosjekter med ulikt autonomt utstyr.
Som teknisk sjef er John-Karl Boyce en pådriver for grønn havneutvikling og ansvarlig for miljøsertifiseringen ISO 14001 i Grenland Havn IKS. I tillegg ivaretar han selskapets tekniske integritet, har ansvar for å videreutvikle havnas fasiliteter og planer for systematisk vedlikehold, og sørger for kvalitet og rasjonell forvaltning i alle selskapets prosjekter.
Sverre Gotaas, MSc fra NTNU (tidligere NTH), har i de siste seks årene ledet Herøya Industripark AS. Han har tidligere blant annet hatt roller som Innovasjonsdirektør i Statkraft, og Innovasjons- og Teknologidirektør i Kongsberg Gruppen.
Gotaas leder regjeringens Teknologiråd, og er medlem i Energikommisjonen. Han har tidligere hatt styreverv i blant annet Norsk Forskningsråd, Universitetet i Sør-Øst Norge og Simula.
Thomas Nøklegård er virksomhetsleder kommunalteknikk i Porsgrunn kommune, og har totalansvar for all kommunal infrastruktur over og under bakken (vann, avløp, vei, park og friområder).
Jostein Stensrud Køhn har bakgrunn fra samfunnsvitenskap, kommunikasjon og markedsledelse. Han jobber nå som prosjektleder i Powered by Telemark, hvor han har ansvar for blant annet Industriuka og klyngens deltakelse på Arendalsuka og ONS.
Bygg-i-sky konseptet er en løsning på de fleste utfordringer eiendomsbesittere står i hver dag. 80% av alle bygg som skal bygges er allerede bygget, og behovet for kvalitativ dokumentasjon er sentralt for å kunne utføre kostnadseffektiv forvaltning og drift. For de resterende 20%, er et godt grunnlag like viktig for å kunne for eksempel prosjektere eller rehabilitere. Dette løser vi gjennom konseptet Bygg-i-sky.
Videre vil presentasjonen belyse hvordan vi fra tidligfase, prosjektering, bygging samt overlevering til drift kan benytte dette konseptet. Grunnlagsdataen henter vi inn fra ulike kilder som eksempelvis droner, 3D-laserskannere, termografi, ROV etc. Basert på data fra disse kildene skaper vi en digital sannhet som alle andre systemer og løsning kan benytte. I konseptet tar vi på oss jobben med å fange, vedlikeholde og forvalte den digitale sannheten, og på bakgrunn av dette produsere de produktene kunden har behov for.
Herfra og ut vil vi vise frem bilder og mulighetsrommet dette konseptet gir. Til slutt vil det være mulig å stille spørsmål.
Torgeir Waterhouse har jobbet med it og it-politikk i Forbrukerrådet og IKT-Norge i mer enn 20 år.
Han kommer nå fra stillingen Direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, i tillegg har han deltatt i flere offentlige utvalg, styrer og organisasjoner, som feks Lær Kidsa Koding, og gitt råd og bistått en lang rekke selskap og prosjekter. Han er en ettertraktet rådgiver, sparringspartner og foredragsholder, og benyttes ofte i mediene
Ole-Jacob Siljan er fabrikksjef hos Yara Porsgrunn og styreleder i Powered by Telemark
Petter Moe er Chief Technology Officer i Atea
Tine Austvoll Jensen er administrerende direktør for Google Norge. Hun er tidligere CEO og sjefredaktør i Discovery Norge, og har hatt ulike lederroller i Schibsted og MTG.
Simen Sommerfeldt er teknologidirektør i Bouvet, et skandinavisk konsulentselskap med over 2300 ansatte. Han er også medforfatter av boken «Personvern og GDPR i praksis», Han bidro som fagekspert inn i Digital21-utvalgets anbefalinger til regjeringen. Sommerfeldt er en av grunnleggerne av Lær Kidsa Koding. Han er også en av grunnleggerne av GoForIT – bærekraft-samarbeid mellom akademia og bransjen. I tillegg er han også regjeringsoppnevnt som vara i personvern-nemnda. For tiden koordinerer han samarbeidet i Bouvet rundt Generativ AI.
Lær om Employer Branding og Bærekraftig markedsføring i Powerhouse Telemark, et av verdens mest miljøvennlige næringsbygg. Edge Branding byr på gratis frokost, faglig påfyll og omvisning i bygget.
Eli Aamot er konserndirektør i SINTEF Industri, en stilling hun har hatt siden 2015.
Hun jobbet i Statoil (nå Equinor) i perioden 1992-2015, og har ledererfaring fra både forskning, prosjektutvikling og drift. Blant hennes erfaringer er avdelingsleder for miljøforskning, programleder for strategisk forskning innen HMS, programleder for feltutvikling, direktør for miljø og direktør for strategisk FoU-program for fornybar energi.
Eli Aamot ble uteksaminert som cand.scient. i analytisk kjemi fra NTNU i 1985. Etter endt utdanning jobbet hun som forskningsassistent ved NTNU, og senere som forsker i miljøkjemi ved SINTEF Petroleumsforskning i 1988-91.
Harald Solberg er administrerende direktør i Norsk Industri, NHO sitt største særforbund.
Jennifer Vessels has led transformation for global leaders including Adobe, Cisco, Google, Genentech, RaboBank. As CEO of Next Step and a Silicon Valley innovator, Jennifer lives in the center of change, creating the future of work empowered by with technology and people.
Jennifer delivers proven guidelines and inspiration to:
• Embrace change and innovate
• Apply AI and emerging technologies to create value
• Transform and build a future-ready organization
• Empower people: humane leadership and upskilling
• Lead through change with PEACE
Her bold insights and real-world lessons learned from Silicon Valley deliver actionable takeaways such as her PEACE methodology which fast-tracks future success.
Cecilie Myrseth er næringsminister i regjeringen Støre, og representerer Arbeiderpartiet
The health sector has been identified as one of the big areas of export for Norwegian industrial production. The export is targeted to increase from NOK 22 billion to NOK 50 billion in 2030
Magnus Tolleshaug er CEO i Vistin Pharma AS, en stilling han har hatt siden 1.1.2024. Han kom fra stillingen som COO i samme selskap.
Hanne Mette D. Kristensen er leder for forretningsutvikling, investorkontakt og samarbeid, og tidligere CEO for The Life Science Cluster. Hun har en solid bakgrunn både som gründer og direktør innen biotechfag; hun har også bred erfaring fra klynger, både som aktivt medlem, og som styremedlem i Oslo Cancer Cluster og Norway Health Tech. Hun har også jobbet på inkubator-/investorsiden i bransjen og har et bredt internasjonalt nettverk.
Ketil F. Widerberg, MBA, is general manager of Oslo Cancer Cluster. He builds on a long experience in realising new projects within oncology in the biopharmaceutical company Photocure ASA in collaboration with academic institutions and international commercial partners.
Frode Nakkim er kommunikasjonssjef i Bayer. Han har lang bakgrunn som journalist, og sportsredaktør i VG.
Koordinator for den nasjonale eksportsatsingen på helse. Lang fartstid i Innovasjon Norge, som leder av teamet for vekst og internasjonalisering i Oslo Viken, som fagansvarlig for EUs innovasjonsprogram og som EU rådgiver. I Innovasjon Norge har hun jobbet med vekst- og eksportbedrifter som ønsker lån, internasjonaliseringsrådgivning, klyngestøtte og EU-finansiering på tvers av alle bransjer. Tone har jobbet i Innovasjon Norge fra 2016. Tidligere jobbet hun som konsulent og prosjektleder i DNV, og har også erfaring fra Nærings- og handelsdepartementet. Tone er utdannet siviløkonom og Master of Science in Management, og har en Bachelor i kunsthistorie og musikk.
Hvilke muligheter drone gir for utvendig og innvendig inspeksjon i industrianlegg og hvordan inspeksjonstjenester kan forbedres og effektiviseres med bruk av droneteknologi.
In this session, we will delve into the latest EU initiatives and explore how Norway can best adapt to maximize opportunities and navigate emerging challenges. Through a mix of case studies and expert insights, we’ll discuss how Norway can build synergies with EU’s evolving strategies while protecting its own interests. Join us to gain a deeper understanding of what it takes to navigate Europe’s shifting landscape and to uncover how Norway can contribute to—and benefit from—the EU’s forward-looking policies.
Pia Prestmo jobber som Public Affairs Manager ved Heidelberg Materials Norway
Bjørn Eldar Petersen er CEO hos ENRX
Tina Irene Luggens Amundsen er leder for bærekraftig samfunnsutvikling i BDO
Gjermund Løyning er direktør for regioner og samfunn i NHO
Mahmoud Faramand er stortingsrepresentant for Høyre og sitter i Finanskomiteen.
Eva Langslet jobber som koordinator IPCEI – Important Projects of Common Interest hos Innovasjon Norge
Norsk klimapolitikk er tett knyttet til europeisk klimapolitikk. Gjennom EØS-avtalen har Norge deltatt i EUs system med klimakvotert (EU-ETS) siden 2008. Norge inngikk i 2019 en klimaavtale med EU om å oppfylle de tidligere målene Norge og EU hadde meldt inn til Parisavtalen om å redusere utslippene av klimagasser med minst 40 prosent fra 1990 til 2030. Nå har både EU og Norge meldt inn forsterkede mål, med et mål om å redusere med 55%. EU har lagt fram sin klimapakke såkalt «Klar for 55». Pakken «Fit for 55″/ «klar for 55» blir implementert over flere år, gjennom flere typer lovgivning som tar sikte på å nå ulike mål (eksempelvis reduksjon av karbonutslipp, restaurering av skoger, utvikling av fornybar energi, osv.).
Siden norsk klimapolitikk er tett knyttet til europeisk klimapolitikk, vil det få stor betydning for norsk industri hvilke endringer EU blir enige om. Vi vil redegjøre nærmere for de ulike tiltakene og deres innvirkning på norsk industri. Det vil være advokat Delphine C. Poirot som holder foredraget.
Norconsult and green industry – Norway has the technology, the competence, the natural resources and the capital. But what is the status of green industry in 2024, and are the actors on the path to success in the long run?
Egil Hogna overtok stillingen som konsernsjef i Norconsult 1. desember 2020. Fra 2015 var han konsernsjef i Sapa, verdens største aluminium ekstruderingsselskap, inntil Norsk Hydro kjøpte selskapet i 2017. Virksomheten ble da integrert som Hydros største forretningsområde, som Hogna ledet fra 2017 til 2020. Fra 2008 til 2015 satt Hogna i konsernledelsen i Yara International, der han var CFO og senere konserndirektør i Nedstrøm. Tidligere i sin karriere har han hatt en rekke stillinger i Norsk Hydro og McKinsey.
Hogna er utdannet sivilingeniør innen Industriell økonomi fra NTNU i Trondheim, har en MBA fra den franske handelshøyskolen INSEAD og ytterligere lederutdanning fra Harvard Business School.
Tina has been working 25+ years in Equinor. She has been working in exploration, field development and production and has held several leadership roles within subsurface. She was responsible for building the Digital Subsurface Research program. After that she took the role as Strategy Manager for EPN before the current role. Tina has a Cand. Scient Degree in mathematics from UiB/NTNU specializing in theoretical statistics.
Siren Sundby is the Vice President & Head of Manufacturing, Climate Tech, and Construction Industry
Camilla Nilsson er CEO i Kyoto Group
Discover how wireless charging is set to revolutionize both e-mobility and industry. We will explore how this innovative technology will not only make solutions for light industry more efficient and affordable, but also pave the way for a greener, more sustainable future in transportation. Find out about the opportunities and challenges ahead, from environmental benefits to the crucial role of political will.
Magnus Vold er COO i ENRX
Richard van der Dool er Vice President Charge hos ENRX
Today’s conference lunch is the classic lunch platter, served by our long term partner Mathuset. Meat free option is the vegan tray.
Svaret ligger i emballasjen. Når vi investerer i en kostbar ansiktskrem, foretrekker vi gjerne en elegant og glansfull beholder, og tenker kanskje ikke så mye på hvordan den bidrar til forurensning. Likevel er det to hovedproblemer som gjør dette til et dårlig valg: bruken av maling og ikke-gjenvinnbar plast. Men hvordan kan induksjonsteknologi spille en rolle her?
I over ti år har ENRX samarbeidet tett med formstøpe-eksperten Roctool, som igjen samarbeider med kosmetikkselskaper som Estée Lauder. Roctool benytter induksjonsvarme for å oppnå en uovertruffen blank og elegant overflate på støpte plastprodukter, som for eksempel parfymeflasker. Deres metode for støping av resirkulert plast reduserer karbonutslipp med over 80%. Denne løsningen er ikke bare mer miljøvennlig, men også mer kostnadseffektiv. Sammenlignet med tradisjonell formstøping krever den lynraske induksjonsprosessen kun halvparten så mye strøm. I fjor kjøpte ENRX 17,5% av Roctool. Deres høye nivå av teknologisk innovasjon, kombinert med ENRXs kommersielle styrke, induksjonskompetanse og markedskunnskap, har vi troen på at Roctool kan bli en nøkkelaktør i markedet. Og satsningen stopper ikke ved luksuskremer. Denne teknologien er i ferd med å ta av innen industrier som bilproduksjon, elektronikk, forbruksvarer, luftfart og medisinsk utstyr – bare for å nevne noen..
Silje Skjelsvik is a highly skilled and recognized climate and innovation leader in Sweco and in Norway, with strong communications skills and more than 10 years’ experience from national and international projects.
Norway has committed to reducing CO2 emissions, and the industrial sector has to play its part. In this session we dive into the latest scientific and experience based developments on the fields of capture, utilisation, transport and storage of CO2. There will also be a panel that will discuss and address questions relating to what challenges we have to solve now and how we can work together to achieve both energy effiecient and economically sound solutions.
Eirik Silva er forskningsleder i SINTEF og jobber med prosjekter knyttet til CO2-fangst og gass-separasjon.
Previously General Manager at Wärtsilä Gas Solutions, responsible for LNG terminals and Liquefaction plants. Former roles include Business Development Manager at Wärtsilä and Contract Manager and Project Manager at Hamworthy Gas Systems, ABB and Refeigneration Engineering in Norway and internationally. MSc Mechanical Engineering, Norwegian University of Science and Technology.
Francesca di Bartolomeo er forsker ved SINTEF, med en MSc i Cellular and Molecular Biology og en PhD i Biochemistry fra Institute of Biochemistry of Graz University of Technology.
Former Site Manager – General Manager at INEOS Rafnes AS & Ineos Bamble AS, Project manager for GICCS (Grenland Industrial Carbon Catch & Storage for Powered by Telemark)
Richard Blom er sjefforsker ved SINTEF, med ekspertise blant annet på CO2-fangst
Ragnhild Skagestad har jobbet med CO2fangst og -transport siden 2006. Først i Tel-Tek, og videre i SINTEF fra 2017. Hun har vært prosjektleder i mange ulike prosjekter blant annet for Co2los I-III og CO2stCAP. Et av hovedtemaene hennes er tidligfase kostnadsestimering og tekno-økonomisk analyse – som gir en oversikt over kostnadene tidlig i prosessen. For tiden jobber hun også med klimapositive teknologier som DAC, BECCS ect.
The hydrogen market is developing. So far, the dynamic between the marketplace and the production sector has largely been a mutual waiting game. Now, there is a third variable in the mix – government regulations. Are we prepared to get ahead of the developments and collect on the full potential that the hydrogen field provides?
Ingebjørg Telnes Wilhelmsen is the Secretary General of the Norwegian Hydrogen Forum (NHF). Ingebjørg holds a Law Degree (cand. Jur) from the University of Bergen (UiB), and Organizational Behaviour and Management from Norwegian Business School (BI Oslo).
Jan Carsten Gjerløw daglig leder i Evig Grønn. Han er utdannet sivilingeniør og jobber med nasjonale og internasjonale prosjekter innen fornybar energi, transport og bærekraft. Hydrogen er hovedarbeidsfelt.
Sigrid Lædre er seniorforsker i SINTEF Industri. Hun har en master i materialkjemi og en PhD med fokus på PEM teknologier for produksjon og bruk av Hydrogen, og har jobbet med hydrogenteknologier siden 2011. De siste årene har Sigrid hatt fokus på produksjon og bruk av hydrogen innenfor transport, både i nasjonale og internasjonale prosjekter.
Line Leirvåg er seniorkonsulent hos KIWA
Hun er utdannet M.Sc. i prosessteknologi og har tidligere jobbet mer enn ti år i oljeservice. Hun er nå seniorkonsulent og jobber med rådgivning og utdanning innenfor gassfeltet, bl.a. innen risikovurderinger, eksplosjonsverndokument og tredjepartskontroller av gassanlegg. Hun holder opplæring innen drift av gassanlegg/biogassanlegg, installatør av gassanlegg type 1 og 2, prosjektering av gassanlegg, trykkluftflasker, gasskontrollør og mye mer.
Sigmund Størset jobber som Senior markedsrådgiver hos Enova
Tina has been working 25+ years in Equinor. She has been working in exploration, field development and production and has held several leadership roles within subsurface. She was responsible for building the Digital Subsurface Research program. After that she took the role as Strategy Manager for EPN before the current role. Tina has a Cand. Scient Degree in mathematics from UiB/NTNU specializing in theoretical statistics.
Fastlane presenterer Aquiles. Dette er en trykkovervåket skive som gir muligheten til å overvåke installasjoner som benytter seg av momenttrekking og strekking av bolter. Vi kan ved hjelp av skiven kontinuerlig overvåke belastningen. Vi ønsker å fortelle om forskningsprosjektet, hvor langt vi har kommet, hva som gjenstår, og også belyse hvilke muligheter dette vil utløse for olje og gass-sektoren så vel som for landbaserte installasjoner.
Hva er fordeler og ulemper med faste og flyttbare termografikameraer for overvåking av transformatorer, høyspenningsanlegg, motorer, lagre og så videre? Hvordan kan dette implementeres i egen driftssentral og program?
This keynote from Jennifer Vessels will inspire Industruka’s attendees to take action in their work, life, community to embrace technology, circularity, green transition as they develop new competences and build sustainability into their business and industry. It will include:
* Why business as usual is no longer possible and the speed of change ie technology innovation, geopolitical change and environmental impact will continue to accelerate at exponential speed
* How people can adapt and thrive in rapidly changing future, Silicon Valley example
* How you can build sustainable future-readiness into your daily activities with PEACE (proven framework for change with Purpose, Exploration, Action, Collaboration and Empowerement).
All will leave inspired and committed to lead sustainable, future-readiness in their organization, work and life.
Jennifer Vessels has led transformation for global leaders including Adobe, Cisco, Google, Genentech, RaboBank. As CEO of Next Step and a Silicon Valley innovator, Jennifer lives in the center of change, creating the future of work empowered by with technology and people.
Jennifer delivers proven guidelines and inspiration to:
• Embrace change and innovate
• Apply AI and emerging technologies to create value
• Transform and build a future-ready organization
• Empower people: humane leadership and upskilling
• Lead through change with PEACE
Her bold insights and real-world lessons learned from Silicon Valley deliver actionable takeaways such as her PEACE methodology which fast-tracks future success.
Marius Roheim er ordfører i Skien
Monika Lønnebakke er næringssjef i Skien kommune
Hedda Foss Five er tidligere ordfører i Skien kommune og jobber nå for UN Global Compact.
Atle Haga leder Statkrafts satsing for å legge til rette for etablering av store, energiintensive datasentre i Norge.
Per Arne Jørgensen er Customer Engineer i Google
Øivind Askvik er Administrerende direktør i Lede.
Lede er et av Norges største nettselskap. Selskapet distribuerer strøm til mer enn 216 000 kunder i Vestfold, Grenland og Hjartdal i Telemark og Svelvik i Buskerud. Selskapet eier og drifter regionalnettet i Vestfold og Telemark. Lede leverer i overkant av 7 TWh årlig; av dette er ca 30 % til store industrikunder, hovedsakelig i Grenland, og drifter 18 115 kilometer strømnett
Ellen Strøm Juliussen er leder for utvikling og plan i Lede.
Lede er et av Norges største nettselskap. Selskapet distribuerer strøm til mer enn 216 000 kunder i Vestfold, Grenland og Hjartdal i Telemark og Svelvik i Buskerud. Selskapet eier og drifter regionalnettet i Vestfold og Telemark. Lede leverer i overkant av 7 TWh årlig; av dette er ca 30 % til store industrikunder, hovedsakelig i Grenland, og drifter 18 115 kilometer strømnett
Gunn Karin Gjul er statssekretær for digitaliserings- og forvaltningsministeren
Mathias Grannes er Sales Manager i Coromatic
Mats Carselig jobber som Solution designer Ectogrid hos E.ON
Bjørn Rønning er daglig leder i bransjeforeningen Norsk Datasenterindustri som ligger under IKT Norge.
Christopher Frenning jobber som National Technology Officer i Microsoft
Ole-Jacob Siljan er fabrikksjef hos Yara Porsgrunn og styreleder i Powered by Telemark
Thordur Arnason er Vice President Capgemini Invent, Capgemini AI Futures Lab
Maria Amelie skal delta i paneldebatten under temaet «Mangfold og kompetanse – hode og hjerte hånd i hånd i det grønne skiftet. Fremtidens problemløsere og de attraktive, bærekraftige arbeidsgiverne.
Espen Rustad er Head of Customer Engineering Google Cloud – Norway
Anders is the technical product manager at Cognite who is passionate about solving the complex problem of providing contextualized industry data at scale using statistical methods and machine learning.