Aktuelt

ENRX og Bellona: Samarbeider for en grønnere fremtid

I 2023 inngikk ENRX et samarbeid med den anerkjente miljøorganisasjonen Bellona. Det treårige partnerskapet skal styrke ENRX’ engasjement for bærekraft gjennom utforskning av teknologi og innovative prosjekter.

– Den klare klimastrategien som ENRX viser er veldig spennende, sier grunnlegger og leder i Bellona, Frederic Hauge. – Vi synes utviklingen basert på det ENRX har oppnådd gjennom mange år i industrien er veldig interessant.

Bellona er en uavhengig organisasjon som jobber for å bekjempe klimautfordringene ved å identifisere og implementere bærekraftige løsninger.

– I ENRX ser vi det presserende behovet for bærekraftige løsninger både i industrien og transportsektoren, og derfor ønsket vi å samarbeide med Bellona, forteller Chief Commercial Officer i ENRX, Magnus Vold. – Bellona er dyktige og seriøse, og vi er veldig glade for å ha dem som strategiske partnere. Deres engasjement for miljøvern samsvarer sømløst med våre egne verdier. Gjennom samarbeidet har vi som mål å ikke bare forbedre vår egen miljøprofil, men også å bidra til en bredere diskurs om bærekraftig forretningspraksis.

– I Bellona sier vi bestandig at vi må industrialisere klimaløsningene, sier Hauge. – Derfor er vi alltid interessert i samarbeid med industrien og med selskaper som ikke bare har så gode løsninger som ENRX har, men som også ønsker å forbedre seg og gjøre en ytterligere innsats for en grønnere fremtid.

ENRX søker spesielt Bellonas hjelp til å øke sin kunnskap om bruk av ulike råvarer og hvordan de påvirker produktenes miljøfotavtrykk.

Leder i Bellona, Frederic Hauge, og Chief Commercial Officer i ENRX, Magnus Vold, samarbeider om bærekraftige løsninger.

 

– Vi søker en praktisk tilnærming for å gjøre miljøfotavtrykket til produktene våre så lite som mulig, og partnerskapet med Bellona er ett eksempel på vår vilje til å søke veiledning fra eksperter innen miljøvern, sier Magnus Vold. – Bellonas ekspertise vil være avgjørende for å hjelpe oss å fullt ut forstå konsekvensene av de ulike materialene som brukes i maskinene våre, slik at vi er i stand til å ta bedre informerte valg for å minimere eventuelle negative effekter.

Samarbeidet har også som mål å utnytte Bellonas miljøinnsikt og ENRX’ teknologiske ekspertise.

– Ved å jobbe sammen kan vi dra nytte av det beste fra begge verdener, sier Magnus Vold. – Bellona bringer uvurderlig erfaring til bordet, og sammen har vi som mål å finne innovative løsninger som vil ha en varig positiv effekt, spesielt innen induksjonsladeteknologi.

Både ENRX og Bellona forventer gode resultater av samarbeidet, særlig i form av forbedrede praksiser og nye spennende prosjekter.

– Vi tror virkelig at ENRX er på rett spor. Spesielt når det gjelder deres initiativer med dynamisk lading som vil være en utrolig bra måte å redusere behovet for store batterier i elektriske kjøretøy. Og dette er viktig, påpeker Hauge, – fordi vi ikke har nok råvarer i verden til å elektrifisere alle kjøretøy.

– Vi i ENRX ser vi på bærekraft som en mulighet til innovasjon, og vi ønsker å gå foran for å skape en grønnere fremtid, sier Magnus Vold. – Vi vil at våre kunder og partnere skal se konkrete resultater av vårt arbeid, og ser frem til positive resultater av dette partnerskapet og den varige innvirkningen det vil ha på våre bærekraftinitiativer.

***
ENRX er partner for Industriuka 2024.

Flere nyheter fra Industriuka