Aktuelt

Et treff på Industriuka ga full klaff

Forholdet mellom Odds Ballklubb og ENRX startet da de møttes på Industriuka 2022. – På Industriuka kan bedrifter fra ulike bransjer skape business sammen, det er vårt møte et bevis på, sier Kjersti Stordalen i Odds Ballklubb.

– Det skjer så mye bra i regionen vår. Vi må spille med samme drakta, spille hverandre gode, sier Kjersti Stordalen i Odds Ballklubb. Hun er entusiastisk og fremoverlent når hun snakker om sin nye samarbeidspartner ENRX. – Historien deres er så rå at jeg får helt frysninger, det er klart den må fortelles til folk, fortsetter Kjersti.

Ved siden av henne sitter Chief Commercial Officer i ENRX, Magnus Terje Vold. De har akkurat signert en sponsoravtale med Odd, som er et resultat av et møte på Industriuka.

Full gass mot det grønne skiftet

– ENRX hovedgrunn til å delta på Industriuka var å møte folk. Selskapet er i utvikling og vi trenger nye folk fremover, sier Magnus Terje Vold.

ENRX produserer bærekraftige og energieffektive induksjonsløsninger til industrien. Selv om de er et verdensomspennende selskap, som har hatt kontor i Skien i over 40 år med over 170 ansatte, er de for mange et ukjent navn. Du kjenner de kanskje best som EFD Induction. Nå bytter de navn, og føler tiden er moden for å markedsføre seg bedre i Porsgrunn og Skien.

ENRX gir full gass mot det grønne skiftet, og hjelper bedrifter med å nå sine klimamål. Deres produkter og banebrytende teknologi gjør det mulig for industrien å produsere miljøvennlig. Med ny teknologi kan allerede eksisterende utstyr effektiviseres. – Det å bli sponsor for Norges mest miljøvennlige fotballklubb var derfor et naturlig valg, sier Magnus.

Bygger sterke merkevarer sammen

Industriuka tiltrekker seg både studenter, bedrifter og politikere, og er en god arena for å etablere nye bekjentskaper. De ser fram til å treffe studenter og universitetsmiljøene på Industriuka 2023. Skole og arbeidsmarked er litt i utakt. Likevel fikk de god uttelling av deltagelsen, da de i løpet av denne uken traff blant annet Kjersti i Odd. De fant ut at de kunne ha god nytte av hverandre.

Ved å bli sponsor for Odd får ENRX vist seg frem i Grenland, samtidig som de er med å sponse noe de synes er viktig. Som en del av deres sustainability policy ønsker de å bidra til å løfte Odd.  Å være sponsor skaper en følelse av felleskap.

Logoen deres skal pryde en av tribunene på Odd. De leker allerede litt med tanken på hva de kan finne på sammen fremover, kanskje bruke teknologien til å vise seg frem, en elektrisk Odd-buss, forslagene og ideene sitter løst.

– Odd har en forsterkende effekt på verdiene våre, og det er et godt utstillingsvindu. Vi som jobber i ENRX er stolte over bedriften vår, og føler vi har like verdier som Odd. Vi er også opptatt av å dekke bredden, og har derfor i tillegg inngått en sponsoravtale med Gjerpen Håndball, sier Magnus.

Saken fortsetter under 2 på uka

2 på uka

«Vi skal delta på Industriuka med egen stand og jeg har stor tro på at vi kommer til å knytte nye relasjoner og få nye kunder. I fjor var jeg kun på besøk og ble positivt overrasket over hele arrangementet, her var det bedrifter fra flere steder i Norge som vi også har møtt på andre messer. Fantastisk at dette har kommet til Porsgrunn. Jeg så fort at vi måtte være med i 2023 og tror dette kommer til å bli en spennende arena for å skape mer business.»

Harald Bergsli Daglig leder Bergsli-Hantek Fotokred: Morten Dahl

«Jeg skal på uka av privat interesse. Jeg er personlig teknisk interessert og synes det er spennende å høre om nye, grønne teknologiske løsninger. Det er også mange kule bedrifter som eksponerer seg. Hvis du stopper opp og tar en prat i messehallen, er det mange som har mye å by på.

Knut Amlie Byggingeniør fra Porsgrunn

Folk må møte folk

Odd har gått fra å være gjest på Industriuka, til å være samarbeidspartner i år. Sammen med Skagerak Energi arrangerer de et eget frokostseminar.

– Folk må møte folk. De må spille hverandre gode i regionen, spille med samme drakta, smiler Kjersti. Hun er brennende opptatt av vise frem og bygge opp merkevarene i Grenland. Med møte-cup og B2B, håper hun at mange kan finne sammen i løpet av Industriuka. Med mange års erfaring fra Odd vet hun hva det vil si å bygge et sterkt brand.

– Når vi signerer en sponsoravtale, er vi stolte av hva vi kan tilby dem, nemlig en unik utstillingsmonter. TV2 har kjøpt rettighetene til å vise Eliteserien. De stiller opp med store apparater hver eneste hjemmekamp, det vil igjen si at sponsorene til Odd når ut til hele landet via tv. Det er god valuta for pengene, sier hun.

Det er lett å tenke at to så ulike geskjefter som ENRX og Odd, induksjon og fotball, ikke ville hatt mye til felles. Men nettopp det rommet til å møtes på tvers av bransjer, som Industriuka skaper, viser at det har de og de kan dra nytte av hverandre.

2 på uka

«Solberg Bil er stolt sponsor av Industriuka, og det er viktig for oss å bidra til å utvikle Grenland som Norges største industriregion. Ford, Solberg Bil og Industriukas verdier sammenfaller perfekt med det Industriuka står for, som er å påvirke verden og industrien i en grønnere retning. Dette er også en viktig arena hvor vi møter samarbeidspartnere og potensielle kunder.»

Christel Langebrekke Administrerende direktør hos Solberg Bil

«Med en ambisjon om å være Norges mest miljøvennlige fotballklubb er Industriuka en viktig arena for oss å være på. Her treffer vi potensielle samarbeidspartnere som kan bidra til å løfte det viktige bærekrafts arbeidet vi gjør i Odd.»

Einar Håndlykken Daglig leder i Odds Ballklubb

Flere nyheter fra Industriuka