Industriuka By Night – Industriuka 2023 Icebreaker del 1

Dato: 09/05/2023, 17:15 - 20:00
Lokasjon: Ælvespeilet - Porsgrunn
Arrangør: Grenland Næringsforening & Innovasjon Norge
Påmelding her

Hvordan skal næringslivet skape bærekraftig vekst i urolige tider?

Industriuka 2023 fokuserer på kraften til å endre og hvordan industrien gjennom grønnere løsninger kan bidra til å endre verden i riktig retning. Vekst er en hygienefaktor for å kunne drive med innovasjon og produktutvikling, og selv om lønnsomhet er avgjørende for selskapets eksistens, er vekst avgjørende for den langsiktige overlevelsen. Men hvor enkelt er det å skape styringsrom for å vokse i krevende tider, og hva skal til?

Som del 1 av Industriukas Icebreaker-event i inngangen til uka, inviterer Innovasjon Norge og Grenland Næringsforening til en inspirerende kveldsstund i kulturhuset Ælvespeilet med mat, mingling og møte med bedrifter som har skapt eksepsjonell vekst i et stadig tøffere landskap.

Wakandi bygger «fair financial services» ved å digitalisere den uformelle økonomien, og med sterk lokal tilstedeværelse i flere afrikanske land og en god blanding av litt galskap og norske verdier, gønner de på for å bli Norges neste Unicorn. Deloitte analyserer de raskest voksende bedriftene i Norge og bistår virksomheter i å identifisere forretningsmuligheter med bærekraftsfokus. Innovasjon Norge øker sin innsats for å bistå og leverte 6,6 milliarder i støtte til norsk næringsliv i 2023, og vi utfordrer UN Global Compact om det er bærekraftig å vokse til himmels.
Vardens sjefsredaktør Tom Erik Thorsen leder dialogsamtale om utfordringer og muligheter.

Påmeldingsinformasjon:
Arrangementet er KOSTNADSFRITT. Vi er opptatt av bærekraft og å unngå matsvinn! Gi beskjed til post@grenlandnf.no ved forfall.

Program:

17:30: Mat og mingling

18:00: Hvordan skal næringslivet skape bærekraftig vekst i urolige tider?

Innlegg fra:

  • Espen Kvelland – Wakandi: Trygt og godt bak pulten i Norge – er det der internasjonale vekstselskaper skapes?
  • Danat Tekie – Deloitte: Økt vekst, redusert risiko og bærekraft på samme tid – er det mulig?
  • Ole Henæs – Innovasjon Norge: Muligheter for internasjonal vekst og eksport
  • Kim Gabrielli – UN Global Compact: Fremtidens næringsliv: Fisk eller Facebook?
19:30: Dialogsamtale
Samtalen ledes av Tom Erik Thorsen, redaktør i Varden.
20:00: Takk for i dag
Fortsett gjerne til Icebreaker del 2 på Kafe K

Foredragsholdere:

 Ole Henæs – Regiondirektør Asia og Midtøsten i Innovasjon Norge

Ole Henæs er Regiondirektør Asia og Midtøsten i Innovasjon Norge. Han kommer fra maritim bransje og har jobbet med Asia i 25 år. Han startet å jobbe i Innovasjon Norge i 2013, da han flyttet til Hanoi i Vietnam, for å lede Innovasjon Norges kontor der. Han har vært regiondirektør siden 2017. Fokus for disse jobbene har vært å hjelpe norske bedrifter å lykkes med sine eksportinitiativ og investeringer i Asia og Midtøsten, samt å trekke investeringer fra regionen til Norge. Ole Henæs sitter i styret i Singapore Norway Chamber of Commerce og Arabic Norway Chamber of Commerce.

Danat Tekie – Seniorkonsulent, Deloitte

Danat Tekie er en engasjert sosialentreprenør som har vært med på å bygge oppstarterne Young Sustainable Impact (YSI) og Future Leaders Global. I Deloitte bistår Danat virksomheter innen strategi, innovasjon- og forretningsutvikling knyttet til bærekraft. Hun er programleder i Deloittes podcast I loopen, og har flere styreverv. Hun har flere års erfaring i skjæringspunktet mellom bærekraft, strategi, innovasjon, entreprenørskap og forretningsutvikling, og brenner for å gjøre bærekraft til en integrert del av virksomheters kjernearbeid. I 2021 ble hun kåret av DN til en av 30 lederstjerner under 30 år, som bidrar til å gjøre en endring. Hun har bakgrunn innen organisasjon og ledelse, og nylig fra NHH innen bærekraftig forretningsstrategier.

  Kim Gabrielli – CEO, UN Global Impact Norway

Kim N. Gabrielli er administrerende direktør i UN Global Compact Norge. Sammen med Abelia leder han podkasten fremtidens næringsliv. Han var tidligere assisterende generalsekretær i FNs barnefond UNICEF Norge og har en mastergrad i internasjonal migrering, religion og islam fra Ludwig-Maximilians-Universität München
UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv og verdens største bedriftsinitiativ for bærekraft med over 20.000 medlemmer i 160 land. I dag finnes det lokale UN Global Compact nettverk i rundt 70 land inkludert i Norge og på alle kontinenter.
Foto: Moment Studio

Espen Kvelland – CEO, Wakandi Group AS

Espen Kvelland har bakgrunn som utvikler og har i en årrekke ledet og investert i ulike startups. Nå leder han det norske selskapet Wakandi Group AS som arbeider med digitalisering av den uformelle økonomien i flere afrikanske land.

Tom Erik Thorsen -Adm. dir./sjefsredaktør Varden – Debattleder

Anniken Fægri Damm-Larsen – Regiondirektør for IN i Vestfold og Telemark – Arrangør
Mette Sannerholt Andersen – Daglig leder Grenland Næringsforening – Arrangør

Aktiviteter